Reklama

Reklama

Vivárium

  • Irsko Vivarium (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Vivárium je zpravidla uzavřené prostředí, určené pro chov zvířat či k jejich výzkumu. Jesse Eisenberg a Imogen Poots v artové alegorii koloběhu konzumní společnosti představují pár, který chce koupit rodinný dům. To zamilovanou dvojici zavede do zcela nové čtvrti Yonder. Velmi rychle ale pochopí, že něco nesedí; všechny budovy vypadají stejně a navíc se zdá, že kromě nich nejsou široko daleko žádní další obyvatelé. Situace se vyostří, když pár zjistí, že se ocitli uprostřed labyrintu. V bezpečí jednoho z domků vyhledá úkryt a snaží se vymyslet, jak z toho ven. V tu chvíli zazvoní zvonek a na zápraží se objeví podivný balíček… (Future Gate)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (163)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Bizárium jinak ani tenhle film, nelze nazvat a já už viděl hodně divných záležitostí, ale tenhle film bych se nebál zařadit do top desítky. A byť ze začátku, to má slušnou dávku černého humoru, tak postupně je to čím dál víc divnější a děsivější. Během sledování, sem přemýšlel nad různými teoriemi, je to snad očistec/Limbus a nebo snad něco jiného ? Do jisté míry, mi film zodpověděl otázku a to na téma, o co jde, ale zároveň ve filmu vyvstalo hned několik dalších, na které se asi neodpoví. Jesse Eisenberg, když nehraje Lexe Luthora, tak je mi hrozně sympatický a když ho hraje, no neni v tom úplně dobrý. Imogen Poots je prostě vynikající, mohl bych to sice rozvést, ale vynikající mluví samo za sebe. Klučina i jeho dospělá verze, sou děsivý a slizký. Tenhle film rozhodně neni pro každého, ale jelikož mám tyhle filmy rád a tenhle se zvlášť vyvedl, tak s klidným svědomím hodnotím čtvrť Yonder pěti hvězdičkami. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

JFL to ve svém komentáři shrnul dokonale – Vivarium je opravdu jako epizoda z Twilight Zone roztažená na celovečerní stopáž, což je zároveň i kámen úrazu celého filmu. Vše začíná skvěle, úvodní sekvence je vtipná a krásně navodí tu správně bizarní atmosféru, která je každým dalším momentem víc a víc plíživě znepokojivá. Následný děj je už do určité míry nastavované kaše, která člověka začne pomalu (ale jistě) nudit. Tato část by přitom ani tolik prostoru nepotřebovala, jelikož se za tu více jak hodinu děj nijak výrazně neposouvá, spíš stojí na místě a přešlapuje. Někam se to posune až v samotném závěru, který už má zase trošku větší grady a vyvrcholí v ucházející pointu, kterou ale v pohodě vydedukujete již tak v polovině filmu. Příběh se hezky uzavře, vše do sebe zapadne, ale nic překvapivého to nepřinese. ()

Reklama

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Vivarium je mysteriozna scifi drama,ktora ma fakt netradicny a skvely namet,to treba uznat,velmi dobry vyber hercov,myslim tym Imogen Poots a Jessa Eisenberga,boli presvedcivi,tempo je sice pomalsie,no v tomto pripade je to plusom a zaver bol zaujimavy,takyto druh filmov,ktore su vynimocne napadom mam moc rad,byt v ich situacii a este s tym malym dilinkom,tak sa zabijem...:-) ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"What am I? What is this? What am I in this?" Vivarium je fakt divný film. To je jisté. Ovšem je to dobrý nebo špatný film? Nevím. Pořád. A to nad tím už nějakou chvíli přemítám. Na jednu stranu bylo jeho sledování opravdu intenzivním zážitkem, který bych snad i trochu svatokrádežně přirovnal ke svým pocitům při Nicholsově Take Shelter, tísnivá a nepříjemná atmosféra na mne také působila velmi silně, našly se tu skutečně děsivé okamžiky i scéna, při níž jsem se neubránil dojetí... jenže pak přišlo finále, rozuzlení/"rozuzlení" a já se neubránil jistému pocitu zklamání, neuspokojení. I když ne hned, spíš až po chvíli, kdy už síla prožitku byla oslabená a já jsem začal pročítat tuto recenzi (a hlavně diskusi k ní). A najednou jsem zjistil, že snímek asi opravdu bude tím, čím se celou dobu zdál – "artovou alegorií koloběhu konzumní společnosti" (jak to zdejší obsah pěkně pojmenoval – škoda, že jsem si ho nepřečetl dříve), což pak potvrdilo i Finneganovo vysvětlení. Ani nevím, v co jsem vlastně doufal – v něco "méně banálního"? V němž metafory neznamenají, co znamenají, co nekončí tak, jak to vzhledem k logice scénáře skončit muselo? Eisenberg a Imogen Poots jsou dobrá ústřední dvojice (ač Imogen je herecky výraznější), "creepy little mutant" je skutečně děsivá, nepříjemná postava, tak jako realitní agent Jonathana Arise, kterého jsem snad ještě nikdy neviděl hrát "nedivné" postavy... Ohledně chování a vývoje charakterů Gemmy a Toma se domnívám, že je také něco pravdy na postřehu, který se objevil ve výše zmíněné diskusi – že se chovají více jako metafory než skuteční lidé v dané situaci. Což sice pravděpodobně odpovídá autorskému záměru, zdůrazňuje jej, ale stejně je to trochu rušivé. Podobně jako ta příliš malá hromádka hlíny... Na závěr chci ještě jednou poděkovat houdkovi442, neboť kdyby nebylo jeho, tak se na tento snímek asi nikdy nepodívám. Protože ačkoliv Vivarium bylo pro mne poměrně očekávaným filmem, jeho nepříliš nadšené ohlasy nakonec způsobily, že jsem o něj ztratil zájem. Což byla chyba... (♪♫) (♪♫) ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Naprostá nuda, kde krapet zajímavosti nastává až na konci, ale pointa mi uniká. Plusové body mohu dát jen za originalitu, ale to pro mě byla ztráta času. Vůbec nechápu, proč se do něčeho takového Eisenberg uvrtal. Tvůrci však mohou být rádi, protože nebýt toho, že ve Viváriu hraje, tak bych si to asi ani nepustil. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama