Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Živly nemají slitování. Pocítíte jejich zuřivost. Atlantik se vzdouvá v třicetimetrových vlnách. Vítr zuří na maximum! V říjnu 1991 se tři povětrnostní fronty - mezi nimi i hurikán Grace - srazily v dosud největší zaznamenané bouři, meteorology nazvané "Dokonalá bouře". Ve filmu Dokonalá bouře posádka rybářské lodi Andrea Gail bojuje s nejmocnějšími živly, jaké kdy příroda uvolnila ze řetězu... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (389)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Příběh statečnejch rybářů a jejich drahejch poloviček slzících v bostonských barech společně s přáteli, čekajíc na snad šťastnej návrat svejch druhů a kamarádů. Ti se mezitím vrhají přímo do chřtánu smrtící bouře a bůhví, jak to všechno dopadne! Ale jak pravil v jednom z oněch barů Michael Ironside: jestli tímhle peklem někdo projede, tak jedině náš starej známej pediatr George Clooney. Tak uvidíme... K výčtu žánrů, kterejch se tenhle film dotýká, si klidně přidejte i romantický, protože tak "srdceryvný" scény, doprovázený příšerně důtklivou hudbou (otravující stejně naladěnou notou celej film), zaručeně neuvidíte ani v Pretty woman nebo Armageddonu. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Katastrofák jak má být.Žádný zdlouhavý úvod se podle mého názoru nekonal,ten začátek prostě perfektně seznámil s postavami a uvedl diváka do situace.Herecké obsazení je vskutku lahůdkové,George Clooney mi znovu dokazuje,že většího sympaťáka prostě mezi herci není,John C. Reilly standartně dobrý a potěšil William Fichtner.No a Wahlberg? Jak ho nemám moc rád,tak tady překvapil a zahrál dost dobře.Velkým plusem je perfektní gradace děje od klidu v úvodu,přes skvělé scény rybaření občas proložené nějakou tou napínavou situaci až po strhující bouři na konci,která je patřičně trikově vyvedená a pořádně napínavá.Děj jen lehce zpomaluje vedlejší dějová linie se zachraňovaným člunem,ale když se pak vrátíme zpátky k lodi Andrea Gail,je všechno při starém.Režisér Petersen ještě tehdy neztratil soudnost jako v případě Poseidonu a vytvořil perfektní žánrovku,která má všechno co má správný katastrofák mít plus nestandartní konec.To všechno korunuje patřičně monumentální hudba Jamese Hornera.Výborný film,kterému uniklo maximální hodnocení jen o vlásek. 85 % ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tam chlap přes palubu, tam nečekaný návštěvník v podobě žraloka na palubě. Těch podivných znamení je už trochu moc. A jakmile začne předpověď počasí věštit něco špatného, je na průšvih posádky rybářské lodi George Clooneyho na širém Atlantiku zaděláno. Jenže tihle ostří hoši nikdy nepřestanou bojovat, tým kolem Wolfganga Petersena na ně zase nikdy nepřestane posílat palbu digitálních živlů. Zvlášť když věčná rivalka přivezla z posledního rybolovu plné podpalubí. A ani zlé tušení přítelkyně jednoho z nich na téhle plavbě nic nezmění. Klimatická anomálie je však rázně proti klidnému návratu na pevninu. Petersena vždycky táhlo moře a voda. Tentokrát naprogramoval své neodvážnější představy a úctyhodný rozpočet vymačkal hlavně do digitálních efektů, které se prostě musí líbit. V roce 2000 i dnes. Herci odvedli to, co se od nich očekávalo (a díky skvělému castingu vedlejších rolí toho nebylo málo), zahřívací kola před velkou bouří mě vůbec nenudila. Ba naopak nechápu některé kritické hlasy. Dle mého kameraman John Seale (Oscar za Anglického pacienta), chlapci od ILM, střihač, zvukař a skladatel James Horner (okázalý hlavní hudební motiv na mě sakra působí) odvedli sakra poctivou práci. A Petersen, který slušně vdechuje život do svých postav, ač nehrají první housle, jakbysmet. There's only love, Christina. Only love. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Až příliš dokonalá bouře. Tak dokonalá, že smetla i klona Džordže spolu s marky Markem a jejich kocábkou náramnou. Based on true story? ale tak určitě, až na to, že těžko to může někdo převyprávět, když to nikdo z nich nepřežil (ups sorry za BROJLER) Nad vodou to drží tradičně spolehlivá Petersenova režie díky ní a pár jakž takž dramatickým situacím (i když mi postavy byli vesměs u prdele) to udrží aspoň v průměru. Jinak film tak tmavej, že v hodně scénách je píču vidět. Nemluvě o tom, že první půlka je celkem nuda. Za mě 55% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že je to pohádka o tom jak měl G.C. peška na ryby, ale na oplátku mohl zažít bouři století. Bohužel to není pohádka. Děj je přizpůsoben tomu, že se jedná o katastrofu, která se doopravdy stala. Po seznámení s osádkou lodi Andrea Gail a jejich rodinými příslušníky, až zjistíme že rybářům se prý sny nezdají a proto jsou tak statečný se vydáme na moře, kde zažijeme menší ale hlavně TO větší dobrodružství. Vedlejší dějovou linii podtrhává příběh o záhranu jachty a osádky vrtulníku a musím podotknout, že dodává dramatičnosti příchodu bouře k těm, kteří mohli zůstat v klidu a přijít o úlovek, nebo ,,to skusit projet". Bouře je opravdu dokonalá a velice hezky provedena, výtečná hudba Jamese Hornera skvěle podbarvuje celý snímek a je veliká škoda, že dvd nemá zvukovou stopu v dts. Protože to by se museli utopit i moji sousedi v paneláku! Přesto je to dle mě dramatický průměr s občasným dost dobrým efektem. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (14)

  • Když film Dokonalá bouře vrcholí, zazní v doprovodné hudbě obdobný motiv jako při katastrofické scéně s požárem ve filmu Avatar (2009). Ne náhodou hudbu k oběma filmům složil James Horner. (selfesteem)
  • Ve filmu se objeví záběry hurikánu Floyd, které štáb pořizoval tři dny. (HellFire)

Související novinky

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

Zemřel režisér Wolfgang Petersen

16.08.2022

Ve věku 81 let zemřel slavný německý filmař Wolfgang Petersen. Režisér se proslavil v roce 1981 snímkem Ponorka, který obdržel šest nominací na Oscara. Tento úspěch vedl o tři roky později k dětské… (více)

Reklama

Reklama