Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

vanadium 

všechny recenze uživatele

Šok. Nikdy jsem nechápal, proč se spolužáci kdysi dávno na základce chtěli ve volných hodinách dívat na Mistra Beana. Chechtali se u toho o sto šest, na mě ten humor ale nijak nepůsobil. Now that I´m grown, nothing is changed. O to je pro mě větším šokem, že je i na ČSFD tahle neskutečně trapná, nudná a infantilní debilita (a to se paradoxně právě u trapných a infantilních debilit často hodně nasměju) tak vysoko hodnocená! Já to fakt nechápu. Mr. Bean připadá zábavný malým dětem i dospělým, lidem se základním vzděláním i těm s vysokoškolským diplomem, prostě všem, i těm, u kterých byste to vzhledem k použitému druhu humoru naprosto neočekávali. Asi jsem fakt v tomto ohledu divný, ale já opravdu nevidím nic zábavného na připitomělém kroutění xichtem při provádění těch nejdětinštějších "legrácek". Pro uživatele Radya: Omyl. I ti "nejzarytější intelektuálové" se u toho kácí smíchy. Viděl jsem a nevěřil vlastním očím. Právě proto absolutně nechápu, co je na Mr. Beanovi tak kouzelného, že rozesměje lidi naprosto všech kategorií. Ale asi právě proto mu dávám aspoň tu jednu hvězdičku; ostatně i za to, že když už mě nerozesměje, tak mi aspoň pohne žlučí:) ()

Slavníkovec 

všechny recenze uživatele

Škleby i malé úšklebky jsou největší zbraní tohoto hromotluka a hlupáka, který právoplatně je označován jako jeden z největších britských komiků vůbec. To jeho vozítko je dodnes fenoménem, ono mít vyleštěnýho mini coopera je dnes klasa. Jenom mne zajímá jak se chová Rowan Atkinson ve společnosti. Jestli aspoň trochu tak jako ve svém seriálu, tak bych si přál se s ním setkat. ()

Reklama

buldock 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean je skvělý , úžasný , nenapodobitelný a našel bych ještě více superlativ , ale myslím si že to není ani zapotřebí. Všichni jistě znají podivně vyhlížejícího chlapíka středního věku , v saku se záplatami na loktech , mimořádně úchvatnou mimikou , jezdícího v malém autě připomínajícího plechovku od sardinek , který je pohromou pro všechna místa , na kterých se ukáže , protože do čeho se tento chlapík pustí , to dopadne katastrofou! Geniální postavu stvořil a také nezapomenutelně ztvárnil komik Rowan Atkinson , kterému tímto vzdávám hold a děkuji mu za všechny ty nádherně strávené chvíle při sledování příhod jeho mr. Beana , při kterých jsem měl , mám a budu mít bránici v plné permanenci a vždy mě dostala do dobré nálady a skvělého rozpoložení , děkuji za vše pane Atkinsone! Jasných 100% a pokud by se dalo použít hodnocení i vyšší , neváhal bych a použil jej!!! Seriál: 100% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rowan Atkinson je vo svojej životnej úlohe taký blb a sebec, až je sympatický. Scenáre jednotlivých epizód seriálu sú tak prvoplánovo vtipné, že sú až geniálne. To sa stáva, ak takýto na prvý pohľad jednoduchý humor píše inteligentný scenárista. Anglický suchý humor nie je moja šálka kávy, ale Mr. Bean ho dotiahol do takej absurdity, že je geniálny. Teda prevažne. Nájdu sa aj slabšie scénky. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Bez Pana Fazolky by to u mě nebyly ty pravý Vánoce, a to už někdy od půlky devadesátek. Klasika ze všech klasik nejklasičtější, to nejlepší z britské komiky a Rowanova nejzásadnější role (ano, včetně Black Adder). Tolik nápadů, že by z toho jiní, méně talentovaní, komici těžili po deset životů. Navíc britštější už to ani být nemůže *thumbs up* ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Postavička Beana (Rowan Atkinson) sa dodnes objavuje tiež v reklamných spotoch. Propagovala mnohé výrobky počnúc automobilkou Nissan, Fujifilm, či sladkosti Snickers, M&Ms až po supermarket Rema 1000 v Nórsku. (WalterIK7)
  • Mr. Bean se na televizních obrazovkách objevil poprvé v roce 1990, ale Rowan Atkinson svojí postavu začal vyvíjet už 10 let předtím. První podnět k jejímu vytvoření dostal už během svých studiích na Oxfordské univerzitě, když byl požádán, aby vytvořil skeč pro místní divadlo. (don corleone)
  • Robotická postavička, s níž si Bean (Rowan Atkinson) hraje v obchodě, je Dalek. Dalekové jsou mimozemská rasa ze seriálu Doctor Who (od r. 1963). (SONY_)

Reklama

Reklama