Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

Tenhle mini-seriál neváhám označit slovy NAPROSTÁ KLASIKA, protože jsem zatím nepotkala člověka, který by netušil o čem je řeč. Ty scénky jsou zkrátka nesmrtelné, vtipné a naprosto odlišné od čehokoli, co bylo do té doby natočeno. Akorát si myslím, že chudák Rovan Atkinson není moc nadšený z toho, že bude nejspíš do konce života spojován s jedinou, byť naprosto geniální, postavou. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Toto je pátrací relace Služby kriminální policie! Z přísně střeženého zařízení utekl šílenec přezdívaný Mr. Bean. K dispozici nemáme žádnou jeho fotografii, ale je k nerozeznání podobný občanovi Velké Británie Rowanovi Atkinsonovi. Vyznačuje se trhanými pohyby, vykulenýma očima, často vyplazeným jazykem, nemluvností, zběsilým mácháním horními končetinami a není vyloučen ani jeho mimozemský původ. O jeho nebezpečnosti pro společnost nebyly dosud poskytnuty žádné důkazy, ale přesto žádáme občany, aby při styku s ním zachovávali základní hygienické postupy. Pokud někdo z Vás hledaného Beana spatří, ať se prosím obrátí na nejbližší služebnu policie nebo zavolá na linku 158. Konec relace. ()

Reklama

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mr.Bean jezdí v Austin Rover Mini což je malý osobní britský automobil,  který projektoval britský konstruktér řeckého původu Alec Issigonis a jeho design navrhl Leonard Lord. Toto vozidlo bylo na trh uvedeno v roce 1959. Na začátku 60. let 20. století se stalo jedním z nejoblíbenějších evropských vozů.Bylo jich prodáno 5.400 000.A bylo dvakrát inovováno, 2001 a 2007.obsah vozu podle typu 970-1275 ccm, rychlost 140-156 km/h a spotřeba cca 10 litrů. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější komik Mr. Bean. Jeho grimasy jsou neodolatelné. U některých dílů, když jsem je viděl prvně, jsem se válel smíchy. Prostě zábava, která neomrzí. Navíc mám rád, když si někdo dělá legraci sám ze sebe. Sám jsem tomu zdárným příkladem. Mohl by se pokusit o nějaké nové díly, tím by mě vážně potěšil. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Je úžasné jak (skoro) němý seriál dokáže pobavit. Mě osobně se komediální výrazy Rowana Atkinsona v podání Mr. Beana velice líbí. Samozřejmě jsou i lidi, kteří Mr. Beana nesnáší z důvodu takového, že Atkinson ze sebe dělá doslova blbce, ale upřímně takové lidi nechápu, protože takové obličeje, které dokáže Mr. Bean by snad nikdo jiný nedokázal. Zřejmě nejlepší seriálový klenot z Velké Británie. PS: BEAUTIFUL THEME SONG. ______________________ | 1) Mr. Bean(85%), 2) Návrat pana Beana(85%), 3) Prokletí pana Beana(85%), 4) Pan Bean jde do města(85%), 5) Trable pana Beana(85%) 6) Pan Bean znovu jede(85%), 7) Veselé Vánoce, pane Beane(90%), 8) Pan Bean v pokoji číslo 426(85%), 9) Pozor na dítě, pane Beane(85%), 10) Udělej si sám, pane Beane(85%), 11) Zpátky do školy, pane Beane(85%), 12) Odpal, pane Beane(85%), 13) Dobrou noc, pane Beane(85%), 14) Vlasy pana Beana z Londýna(90%) > Průměr: 86% (5*) | ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Jediná epizoda, ve které má Beanovo auto Mini oranžovou barvu. V ostatních dílech je citronově zelené. (SONY_)
  • Píseň „Auld Lang Syne“ napsal skotský básník Robert Burns a je zpívána spolu s tradičním tancem o půlnoci Nového roku, jako právě v této epizodě. Ve volném překladu název písně znamená „Staré zlaté časy“. (SONY_)

Reklama

Reklama