Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (818)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není pochyb, že Mr. Bean je a stále bude vrcholem komedie. Jsem velice zlomyslný člověk, tudíž mi humor nekorektně si utahující z mnohých vážných situací sedne jak krocan na hlavu. A to i přesto, že je typicky britský. S odstupem času si samozřejmě uvědomuju, že charakter Beana je vystavěn na absolutní nesoudnosti, extrémním narcismu a svým způsobem i autismu. Každý díl pojednává o nějaké nešťastné situaci. Ale to je to, co dělá všechny skeče tak dobré a ikonické! A dochází v nich i k zadostiučinění, takže není to tak, že by špatný úmysl i čin byl nutně brán jako něco pozitivního a chvályhodného. 14 epizod dojmem působí jako 100, až je to k neuvěření. Výjimečně souhlasím s hodnocením a ani s tím svým nešetřím. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z obecně nejznámějších seriálů, na kterém si Rowan Atkinson udělal po světě jméno. Mě to tedy moc netěší - podle mě více exceluje v Blackadderovi. Humor je typicky britský, byť kombinující novější typ němé grotesky, jaký známe z filmů Jacquese Tatiho (Atkinsonem přiznaná inspirace). Plný počet, a to hlavně za to, že tento seriál se dobře sleduje, i když už ony skeče vidíte vícekrát. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si, ako pred jedným Silvestrom riaditeľ Novy s radosťou oznamoval, že zakúpili scénky nového a výborného anglického komika s takým smiešnym menom. Po ich uvedení už nebolo čo riešiť. Bolo jasné, že sa zrodila nová veľká hviezda. Očakávanie premiéry ďalšej zo 14 grotesiek bolo rozvinutím Einsteinovej teórie v tom, že čas sa pri čakaní na Mr. Beana predlžuje. Pre mňa, ako milovníka starých nemých grotesiek, bolo každé stretnutie s Mr. Beanom veľkým sviatkom. Vrátane skečov uvádzaných pod názvom Rowan Atkinson live. Preto som ako ozajstnú katastrofu pociťoval jeho celovečerné filmy. Nuž čo? ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

No není to nádhera, sledovat někoho, kdo je mnohem ošklivější než já, blbější než já a větší smolař než já? Jak to krásně pohladí ego, pozorovat směšně odpudivého pana Fazola, jak je dementní, jak je nechutný, jaké dělá ksichty a psí kusy. Ráda bych tvrdila, že jsem vůči tomuto pokleslému typu humoru imunní, ale lhala bych, i mě občas pazgřivá vytlemená postavička Mr. BLBeana rozchechtá. Ovšem "Černou zmiji" mám podstatně raději, verbální humor je mi výrazně bližší proti situačnímu. 59% ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Mr. Bean je skvělý , úžasný , nenapodobitelný a našel bych ještě více superlativ , ale myslím si že to není ani zapotřebí. Všichni jistě znají podivně vyhlížejícího chlapíka středního věku , v saku se záplatami na loktech , mimořádně úchvatnou mimikou , jezdícího v malém autě připomínajícího plechovku od sardinek , který je pohromou pro všechna místa , na kterých se ukáže , protože do čeho se tento chlapík pustí , to dopadne katastrofou! Geniální postavu stvořil a také nezapomenutelně ztvárnil komik Rowan Atkinson , kterému tímto vzdávám hold a děkuji mu za všechny ty nádherně strávené chvíle při sledování příhod jeho mr. Beana , při kterých jsem měl , mám a budu mít bránici v plné permanenci a vždy mě dostala do dobré nálady a skvělého rozpoložení , děkuji za vše pane Atkinsone! Jasných 100% a pokud by se dalo použít hodnocení i vyšší , neváhal bych a použil jej!!! Seriál: 100% ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Scéna, ve které Bean opisuje během písemné zkoušky, připomíná podobnou scénu z filmu Četník se žení (1968). (mar48)
  • Postavička Beana (Rowan Atkinson) sa dodnes objavuje tiež v reklamných spotoch. Propagovala mnohé výrobky počnúc automobilkou Nissan, Fujifilm, či sladkosti Snickers, M&Ms až po supermarket Rema 1000 v Nórsku. (WalterIK7)
  • V prvním záběru do zkouškové místnosti se muži v první lavici (před Beanem) podívají do kamery. (SONY_)

Reklama

Reklama