Theodor Pištěk si zkusil filmovou režii. Výsledkem je příjemný a stylově čistý staropražský příběh podle předlohy Josefa Kajetána Tyla. Bez většího problému zde ožívá atmosféra roku 1845 a všechny figurky tehdejšího městského koloritu. Film nezapírá, že si neklade vysoké nároky, a to je jeho největší výhoda. Tuto skvostnou iluzi pak doprovází herecky velmi dobře volený soubor. Vzhledem k tomu, že naše televize tento film jako spoustu jiných ignorují, pouštím si ho zhruba jednou za rok na kazetě. Zatím nezklamal.(28.12.2003)

Filmová adaptace divadelní hry českého obrozeneckého dramatika Josefa Kajetána Tyla Všecko příjde najevo byla ve své době událostí. Režie se totiž ujal herec Theodor Pištěk, který měl ovšem určité režijní zkušenosti z dob němého filmu. Na scénáři se podílel Felix de la Cámara, který byl tehdy ve filmových ateliérech na Barrandově častým hostem. Klasický příběh o milostných pletkách a upřímné lásce v atraktivních dobových kulisách se však odvíjí spíše v divadelním stylu. Celý snímek se neúnosně vleče a ani herci nedokázali udržet potřebné konverzační tempo, pouze Jára Kohout coby dohazovač Šukálek je vynikající. Ale zkuste odolat, když vás okouzlují tři krásky českého filmu Helena Bušová, Jiřina Sedláčková a Zita Kabátová. A pak ta kouzelně nadýchaná atmosféra!(4.10.2008)