Reklama

Reklama

SpongeBob v kalhotách

(seriál)
  • USA SpongeBob SquarePants (více)
USA, (1999–2023), 112 h 46 min (Minutáž: 22–51 min)

Kamera:

Ralph Kaechele

Hrají:

Tom Kenny, Rodger Bumpass, Bill Fagerbakke, Clancy Brown, Carlos Alazraqui, Ernest Borgnine, Dee Bradley Baker, Carolyn Lawrence, John Rhys-Davies (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(291)

Námořnická a někdy nesmyslná dobrodružství SpongeBoba, nevyléčitelně optimistické, bezstarostné a mluvící mořské houby a jejích přátel, kteří žijí na dně oceánu. (oficiální text distributora)

Recenze (289)

I.AM.NOT 

všechny recenze uživatele

Kolem Spongeboba se vytvořil kult snad přirovnatelný jen k Hello Kitty či Betty Boop. Jinak však Spongebobova "dobrodružství" moc nevybočují z průměru, ale přece jen něco ho trošku zvedá- poučuje (chcete-li moralizuje) a to ne okatě, což je velmi složité (a třeba Pixar to neumí vůbec) a díky tomu přidávám čtvrtou hvězdu. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele

,,Necítíš nic? Ten smrad. Takový ten smradlavý smrad. Smradlavý smrad co smrdí smradlavě!" Spongebob co nosí krátké kalhoty a bydlí v ananasu je nesmírný sympaťák. Příběhy s ním jsou správně trhlé a šílené, což je jen dobře! Český dabing je také více než povedený, např. pan Krabs má výborný pirátský hlas. Zároveň je také poznat, že příběhy nejsou určené jen dětem, některé scény jsou vyhnané až do parodičnosti, takže si na své přijdou i dospělí, pokud tedy dokážou zkousnout, že hlavní hrdina bydlí v ananasu. ()

Reklama

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí jednoho dílu jsem si řekla, že asi nejsem ve správném rozpoložení na takovou pohádku a že příště to bude lepší. Nebylo to lepší ani podruhé. Naprosto nezajímavá pohádka s nesympatickými postavičkami, stupidními dialogy a otravnou hudbou. Jsem ráda, že když jsem byla dítě, hrál Kulík, Dulík, Bulík a ostatní. ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Naprosto parádní trip, ve kterém si najdou své děcka tak i dospělí (stejně jako Simpsonovi nebo South Park). Ale řekl bych, že se zde za pláštěm absurdního humoru a prostředí ukazují problémy a dilemata, který jedinec musí každodenně řešit (takové ty malé problémy jedinců každodenního života) a to ještě více než třeba v South Parku či Simpsonovích, kde je vždy důraz kladen spíše na politiku a naopak na ty 'velké' problémy. A někdy se mi zdá, že Sbongebob svojí absurdností vlastně reflektuje to, co se každý den v nás odehrává, protože náš svět je taky občas stejně, ne-li více, absurdní a na nějakého vnějšího pozorovatele by určitě působil, tak jako působí Spongebob na nás. ()

Fryštok 

všechny recenze uživatele

Good old Spongebob. Nějaký díly má přece jenom slabší, ale ve většině případů se jedná o ryzí esenci geniality, na kterou se těžko zapomíná. Taktéž se jedná o jeden z mála seriálů, který má lepší český dabing než původní, hlavně díky Janu Maxiánovi, který umí ztvárnit Spongeboba jako snad nikdo na světě. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (76)

  • Poloha Křupavého Kraba se mění v různých epizodách. Ve většině případů se nachází nalevo od Spongebobova domu, ale někdy se taktéž nachází napravo. (Karlsberger)
  • Křestní jméno Planktona je Sheldon. Jeho celé jméno tedy zní Sheldon J. Plankton. (cvaky32)

Reklama

Reklama