Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (216)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Lovecraftovu povídku, kterou se tento film nechal inspirovat, jsem nikdy nečetl. Věřím však, že to musí být parádní počteníčko. S hodnocením samotného filmu mám však dost rozporuplné pocity. Richard Stanley není špatný režisér a již několikrát dokázal upoutat mou pozornost svými filmy, stejně tak si nejde nevšimnout, že i on je fandou Lovecraftovy tvorby a jeho fiktivního světa. To všechno je fajn a já mu fandil i tentokrát, jenomže tady jsem zpočátku tvrdě narazil.    Prvních 45 minut mě neskutečně nudilo. Příroda byla fajn, rodina docela ujetá, i když svým způsobem i tak trochu roztomilá (hlavně ta dcerka by stála za hřích), stárnoucí Cage i Richardson už mají svá nejlepší léta dávno za sebou, ale tady mi vyloženě nevadili. Jenže to pomalé startovní tempo bylo na můj vkus poněkud otravné, nervózně jsem pořád pokukoval po časomíře a asi dvakrát dostal chuť, to prostě natvrdo vypnout. Naštěstí se pak výrazně zlepšila nejen samotná atmosféra, ale konečně jsem dostal i slušnou porci bizarní podívané. A že to byl docela úlet.    Dva ufiknuté prsty a studna sice dost připomínali již xkrát viděné klišé, ale vesmírné barvičky potom rozpoutaly lahodnou napodobeninu Věci a fandové bizarní podívané si přijdou na své. Nechybí metamorfóza lidí i zvířat, řezání kosočtverců do čela, postupná eliminace jednotlivých hlavních postav a přestože úplný závěr mě zase trochu zklamal, nakonec odcházím od tohoto filmu jakžtakž spokojený. Zázrak se nekonal, ale na průměrné ohodnocení to nakonec dosáhlo. I když nevím, jestli si to ještě někdy pustím znovu. 50% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě zaujal celkem pozitivním hodnocením a tak jsem se rozhodl, že prubnu druhej film s N. Cagem v řadě. Na Cage jsem v poslední době doslova alergickej. A ani tady mě jeho výkon neohromil ba naopak mě jeho postava neskutečně srala. Hodně dlouhou dobu jsem se u filmu nudil. V 70 minutě však přichází něco co v mých očích prozatím nudnej snímek posouvá o level výš. A já z filmu začínal mít lepší dojem. Finále, ale rozhodlo, že tenhle film opravdu není nic pro mě. To nic nemění na tom, že ve filmu je pár hodně silnejch a povedenejch pasáží. Jako celek mě to ale neoslovilo. Za mě to jsou 2 hvězdy. Osobně bych film o 20 minut zkrátil a vyměnil Nicolase Cage za nějakýho schopnějšího herce. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Opět jednou zcela souhlasím s komentářem verbala. Navíc je to v podstatě jen o hnusu, ty postavy byly divné už od začátku, takže si je možná meteorit nevyhlédl náhodou, nic se nevysvětlí, nic se nedozvíme. Každopádně film, na který se nikdy znovu nepodívám, leda by mě k tomu nutila nějaká fialová barva - třeba rozteklá kráva Milka. Zlatá Carpenterova Věc. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Carpenterova Věc a Garlandova Annihilation jsou mé velmi oblíbené filmy, takže když je někdo smíchá do přímočarého hororu v americkém zapadákově, a navrch přihodí už tradičně freneticky šíleného Nicholase Cage, tak prostě neřeknu ne. I když větší ambice než hustou atmosféru a velice hezké vizuální zpracování Barva z vesmíru nemá. 7/10 ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Celkově příliš zábavné, vtahující, zajímavé a odlišné od toho, co se nyní v žánru obvykle točí, na to, abych tohle dílko hodnotil za méně než čtyři hvězdy. A to přesto, že k němu mám i určité výhrady, které nejdou jen tak odmávnout. První je veliká nevyrovnanost v tónu filmu, respektive jeho tonalitní neujasněnost. Párkrát mě Color Out of Space až překvapila tím, jak byla hororově drsná, na některé scény se nekoukalo vůbec příjemně, což jsem od filmu upřímně nečekal. Tenhle typ scén je ovšem bohužel ředěn výstupy Nicolase Cage v roli Nicolase Cage, který se sem tonalitou vůbec nehodí. Být postava otce o něco umírněnější, byl by snímek aspoň o deset procentních bodů lepší. Druhý problém, který s filmem mám, se týká chování postav. To je trochu ošemetné, neboť ona mimozemská barva právě chování a smysly všech postav degenerativně ovlivňuje, takže jakákoli "nelogičnost" se dá právě takhle vysvětlit. Jenže v některých chvílích se zdá, že postavám hlavou mrdá nikoli vesmírná barva, ale líná scenáristika (studna!). A osobně se mi ani moc nelíbí, že celá ta rodina je dost divná ještě předtím, než jim tam ten meteorit vůbec dopadne. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Lavinia Gardner (Madeleine Arthur) má ve svém pokoji vyvěšený plakát hudebního projektu Artkau Eos. V další scéně nosí triko s logem stejné skupiny. (DanteZ)
  • Kniha ležící na stole, která je vidět v 19. minutě filmu, je Simonova verze Necronomiconu (Avon Books, New York 1980). Jde o fiktivní dílo, ale minimálně jedna část textu, obsahující kolekci exorcismů, čerpá ze seriózní vědecké publikace (Die Assyrische Beschwörungsserie Maqlu nach den Originalen im British Museum herausgegeben, Acta Societatis Scientiarum Fennicae, Tom XX, Nr. 6, Helsinky 1895). K tomu však byly přičleněny neautentické doplňky, hlavně tzv. „Svědectví šíleného Araba“. Název „Necronomicon“ obdrželo dílo z komerčních důvodů. (Adramelech)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama