Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (216)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(70%) BARVA Z VESMÍRU – docela trefný název – o to po celou dobu filmu šlo. Po skončení jsem měl přeci jen takové smíšené pocity, chtěl jsem dát 3*, ale poté jsem to zvážil a tu 4* slabou, ale zaslouženou jsem dal. Moc do oka bijících chyb jsem rozhodně nenašel. Na béčkové poměry je i technická stránka filmu, efekty apod docela slušná. Až na posledních pár minut je to trochu přestřelené, ty načervenalé výbuchy …. Herecké obsazení je na tom celkem obstojně, sem tam mě někdo trochu otravoval. Nicolas Cage mě zde po x letech konečně bavil. Chvílemi měl šílené výpady – a tak mám Nicolase v této šílené poloze nejraději. Hláška jak posílá do p*če svou dceru a následně se do p*če pošle sám, to jsem se málem zesral smíchy. První cca třetina snímku je taková pozvolná, moc mě to nebavilo, ale poté už to začalo být dobré. Nejlepší je asi prostředek filmu. Děsivé, temné až hororové scénky si mě získaly + neuvěřitelný až bizarní nápad, kdy malý chlapec se chtě nechtě dere do těla své matky, to jsem čuměl. Paranormální jevy, které se týkaly i chování postav – tam jsem byl spokojen tak napůl, občas jsem jisté výjevy nechápal, ale proč to tolik kritizovat, že? Bylo to chvílemi i drsné, ale ne tak abych přivíral oči. Rko zde bylo využito dost. Posledních cca 30 min už mě bavilo ale méně, už to ztratilo ten pravý náboj, i když to mělo neskutečné tempo. I to ve finále vyjde dějem do ztracena, ale žádná nelogika zde naštěstí nehrozí. Hudba je taková podivná, ale dá se zkousnout. Takže ten Cage byl opravdu boží a i celkově to přineslo aspoň něco nové. Úplná pecka to není, své nedostatky to má: Nudný úvod, urychlený konec a já nevím – něco víc zapamatovatelného bych sem vecpal. Jinak jsem spokojen a někdy si to ještě možná pustím. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký koprodukční snímek „Barva z vesmíru“ je vizuálně úchvatný, stejně jako je odporný. Rozhodně se nemusíte bát, že byste přišli o nějaké ty lidské deformace, zvířecí mutanty a pěkné exploze lidských tkání. Tohle vám snímek nabídne vrchovatě, vše navíc podkresleno tou úchvatnou barvou z vesmíru. Jasně, není to nic převratného, ale na ten film se mi tak krásně koukalo. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe má Nicolas Cage aj horšie filmy. Ale nech hrá hocikde, vždy sa to dá dopozerať aspoň do konca. To našťastie nie je tento prípad, podobné šialenosti mám rád. No na druhú stranu viem si aj predstaviť, že niekto tento film pošle do horúcich pekiel. Čo sa mňa týka, uvítal by som trochu menej letargických výrazov a čumenie do blba, v snahe dať snímku masku artu. Musím ale uznať, že kamera bola výborná a samozrejme aj Nicolas Cage. Škoda, že sa to uzavrelo tak regionálne, uvítal by som niečo apokalyptickejšie, aby príbeh dostal trochu mrazivejší charakter. Lepší priemer. 65/100 ()

Flipnic-RE 

všechny recenze uživatele

No konečně zas po nějaké době parádní horor! Líbilo se mi na tom snad všechno. To, že film netlačí zbytečně na pilu, pomalejší děj a vyprávění, parádní temná atmosféra, neustálej jemnej wtf feeling, vizual (!!!VIZUAL!!!), tripoidní scény (to myslím jako když si dáte LSD nebo houby a rozteče se vám celej svět a ještě se do něj začnete bořit jako do bahna, až uděláte "žbluňk"...). Hlavně teda úplně na závěr je dokonalá digi scéna "vhledu" do podstaty toho svinstva z vesmíru a to je fakt námrd. I když třeba dialogy jsou slušně debilní, tak jsou ale velice mile a vtipně debilní a přišlo mi to tak naschvál. FX efekty paráda. Nicolas Cage hraje jako člověk! Takže to zbytečně nesere. Strašně se mi to líbilo, úplně mě to pohlcovalo, nikam nehnalo, bylo mi u toho skvěle. A i když to zas úplně na poctivých 5 nebylo, tak tomu trochu přidávám, protože cením tu snahu, cením tu formu, že tam není žádná stupido-hype zápletka, která by byla úplně zbytečná. Navíc mi to připomínalo nostalgicky horory z VHS období, například parádní X-TRO a THE BLOB z 80.tek. Prostě to tradiční skvostný téma: "Přiletí sajrajt z vesmíru a rozsračkuje všechny kolem na maděru!!!". No tetelím se ještě teď ... ()

Bakllazaan 

všechny recenze uživatele

Kdo jinej by měl zobrazit propad do hlubin šílenství než Cage? Vlastně hodně věrná adaptace, i když přemístěná do dnešní doby. Možná by tomu slušela o něco kratší stopáž, maličko víc goru. Film hezky zachycuje tísňovou atmosféru, která se časem stupňuje až zbyde jen wtf moment. Než Guilermo uskutečnís vůj dlouholetý plán natočit V horách šílenství, tohle bude do té doby nejlépe zpracovanej Lovecraft. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně, při které Ward Phillips (Elliot Knight) vidí poprvé projevy barvy z kosmu, si zakrývá oči novelou „The Willows“ od Algernona Blackwooda. Jde o dílo, které H.P. Lovecrafta – autora předlohy –  zásadně inspirovalo v jeho vlastní tvorbě. (DanteZ)
  • V 10. minutě rodina obědvá pokrm nazvaný Cassoulet. Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie, které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole. Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc, zejména města Toulouse, Carcassonne a Castelnaudary. Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. (Trajektt)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama