Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletého Marca dopadne policie na dánských hranicích ve vlaku z České republiky. Jak se dostal k pasu pohřešovaného státního úředníka obviněného ze sexuálního zneužívání? A proč odmítá vypovídat a prchá před gangem zabijáka Zoly (Zdeněk Godla)? Oddělení Q, série dánských detektivních thrillerů podle bestsellerů Jussiho Adler-Olsena, přichází s novým filmovým pokračováním. Tým detektivů v čele s Carlem Mørckem a jeho asistentem Asadem se tentokrát pustí do rozplétání případu utajené dávné vraždy, jejíž stopy sahají až do České republiky. (Aerofilms)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (65)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Kompletní recast sice nepotěší, ale hodně rychle jsem si na nové herce zvykl. Je to minimalističtější, jak co do hereckých projevů, tak režijně, a celý příběh působí spíše jako delší epizoda klasické televizní kriminálky. Jenže takové té seversky chladné, umírněné a přesto do děje vtahující kriminálky, takže i když to není ani zdaleka taková pecka, jako díl předchozí, pořád je to vlastně dost dobré. Česká stopa potěší a Zdeněk Godla se i nekomediální role k mému překvapení chopil se ctí. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nová Q košťata nemetou. Minimálně pětinu stopáže Marco jede ve vlaku, pozoruje noční Dánsko, utíká po ulicích před agresivním mosteckým popelářem, nebo jen zasmušile kouká a k tomu zbytku to má mizivý vztah. Možná ani nevadí, že je kriminální zápletka banální a její konec, kdy si nový Asad hraje na Martina Riggse, po kterém brzy půjde ombudsman, nedává moc smysl. Spíš je problém, že Zandvliet z toho udělal statickou televizní povídku, která se chvílemi lepí na podrážky jak Carlovy nikotinové žvýkačky.. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Pátý případ oddělení Q sice už nevyšetřuje sehraná dvojice profíků Fares a Lie Kaas, ale dva bezejmení a ikdyž uznám, že zápletka nebyla úplně marná, tak první polovina byla tak suchopádná nuda, že to bolelo. Českého diváka probere až přítomnost českých borců z Chánova v čele s hereckou megahvězdou Godlou, takže to funguje aspoň trochu jako milá kuriozita, ale výsledkem je nakonec stejně asi nejslabší krimi film ze série dle knih Adler-Olsena. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme dánský film s našimi romskými herci. Děj filmu byl vlastně takový nijaký a naši Romové ještě víc. A to jsem zjistila až teď při recenzi, že je to pokračování série oddělení Q, které normálně žeru. Takže tohle se moc nepovedlo a ukázalo to akorát, že nastavovaná kaše za každou cenu je prostě nepoživatelná. Za mě 60% ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že oddělení Q je totálně pohřbeno. Po čtyřech výborných thrillerech přichází tenhle průšvih. Okleštění příběhu chápu, protože knižní předloha je celkem rozsáhlá a komplikovaná na množství postav, ale udělat z toho totální nudu s nesympatickým Thomsenem a zcela zazděným Youssefem, bylo moc. Celkově se to ani trochu nepodobá tomu, co nastavily předchozí díly a co jsme asi všichni měli rádi. Ale jsme aspoň známí ve světě, díky našim romským spoluobčanům. Bravo a třikrát hurá. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v České republice, zejména v Praze. (Yardak)

Reklama

Reklama