Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nikdo není tak krásný jako David. Ani on." Boháči Larrabeeovi se šoférskou dcerkou Sabrinu se nám po čtyřech desítkách let vrátili a přestože mě zase celkem pobavili, tak se asi vracet neměli. Pro mě je totiž původní Sabrina nesmrtelnou klasikou, jejíž chybičky jsou natolik titěrné, že nebylo třeba je opravovat. Nicméně i nový fackovací trojúhelník v tradičním složení Linus, David, Sabrina měl něco do sebe a jediný žijící dárce srdce Linus mě svým sucharstvím celkem seděl. Budu-li však někdy pozván na večírek Larrabeeových, tak se rozhodně vydám na ten v roce 1954. ()

Maq 

všechny recenze uživatele

Popelka. Sociální romance. Archetypální příběh husopasky, která se učeše a oblékne čisté tričko, a knížepán se do ní konečně zamiluje. V kolika verzích jsme ten příběh už slyšeli, četli, viděli? Neodsuzuji to, naopak. Snad právě v dnešní době neuškodí si připomenout, že ženy odjakživa dokázaly stoupat po společenském žebříčku, a nepotřebovaly k tomu konfrontační feminismus, obchodní úspěchy nebo akademické tituly. --- Zajímalo mě, proč se k takové látce obrátil Sydney Pollack a co s ní dokázal. Nic nezapomenutelného, řekl bych. Dialogy jsou místy poněkud vtipné, Harrison Ford je šikovný herec i bez biče a bez klobouku, a celé je to pitomoučké právě tolik, kolik k žánru nezbytně patří. V mých očích se Mistr přímo nezostudil, ale tak trochu marnil čas. ()

Reklama

Athlona 

všechny recenze uživatele

Sabrina-1995 Osobne me je jedno co rikaji odbornici na filmovou kritiku a nikdy jsem se ji neridila i, kdyz ji rada ctu, ale tento film se klidne muze srovnat s "originalem" z r.1954 v hl.roli a Audrey Hepburn a Humphrey Bogart, pritom v tomto remake Harrison Ford dle meho nazoru o dost predci H.Bogarta v podani,osobnim sarmu a vtipu.Julia Ordmon je okouzlujici jako vzdy a Nancy Marchand v roli matky Maude Larrabee me v nekterych scenach pripomina mou maminku:-))jak jiz oblecenim,tak i chytrosti a laskou a prehledem o "kseftu":-). Pri sledovani tohoto filmu jsem se nenudila nikdy me neprisel, ze je zbytecne prodluzovan a "napeti" bylo citit, az do sameho konce.I kdyz byl film pojat moderne a oprasen od prachu originalu /preci jenom 40 let je 40 let/vysledek je velice pekny a priznam se, ze pri nekterych scenach me i slzicka ukrapla:-).Remake,ktere po vice jak 10 letech po natoceni,obcas skonci v mem DVD pristoji a ja se rada ponorim do deje lasky s dobrym koncem , jako tisice dalsich romaticek:-),nominace na Oskara za hudbu,ktera je opravdu velice pekna, takze odemne 5 hvezdicek protoze ten film miluji! ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Milý romantický film, ve kterém se z šedé myšky stane ozdoba večírku, díky objevení sebe sama - kde jinde než v Paříži. Námět na filmové zpracování je docela obyčejný a okoukaný. Zaujme však díky výbornému hereckému obasazení a jejich následným výkonům. Konec byl pro mě docela nečekaným. Zaujala mě i hudba, ale s pochmurnou a nevýraznou kamerou to bylo horší. Nicméně mě to pobavilo - hlavně vtipné hlášky Nancy Marchand, zaujalo a náramně jsem se u toho odreagoval. A to mi od toho filmu bohatě stačilo. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Člověka až zaráží, že některé repliky dialogů jsou doslova stejné jako ve zdařilejším předchůdci. Ale je mi líto, přestože Harisson Ford je výborný herec a Julia Ormond taktéž, tak to není ono, Ford nemá takové charisma jako Humphrey Bogart a Julia není tak roztomilá jako Audrey Hepburn. Rozhodně příjemný romantický film s dobrou atmsoférou, který ale na originál nemá. 65% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama