Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

BoPo 

všechny recenze uživatele

Stranger Things (navyše to vyzerá, že v každej časti zomrie jedna mladá herečka zo ST) do ktorého vbehol Vřískot a akákoľvek filmová čarodejnica. Na záver Vám film povie, že si máte pozrieť pokračovanie do ktorého sa proseká Pátek třináctého. Ak máte chuť na neskrývajú vykrádačku všetkého možného hodenú do retro looku, tak ste našli vyvražďovačku mladých pre leto 2021. Pochvala hlavne za to, že postavy sa skutočne snažia, aj keď často neúspešne, o vlastné prežitie. Dvojka mňa vyložene neláka, aj keď bude zrejme o stupeň drsnejšia, ale trojka z roku 1666? To stojí za zamyslenie... ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Bohužel na můj vkus je scénář tohohle filmu až moc stupidní a logické lapsy a podivné chování hlavních charakterů každou chvíli odváděly mou pozornost od filmu k myšlence, jak fajn by to mohlo být, kdyby to napsal někdo s víc nadhledem. Protože základní myšlenka je fajn a ve filmu je i spousta cool nápadů. Prý jsou další dva díly lepší, tak uvidíme... ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Předloha R.L. Stine (Husí kůže...) a Leigh Janiak (Scream) nezní z hlediska jmen vůbec špatně a po dlouhé době se dostává na netflix slasher žánrovka, která poslední dobou výrazně chybí. Výsledkem je pro mě takový poměrně nevýrazný vyvražďovák, který má občas feel good scary movie vibes, jindy je to spíše pohádka o dětské partičce, jindy hláškovací komedie a někdy zase brutální horor, který nešetří krví, v druhé části ani lepším gore a dočkáme se i nějakého toho čarodějnictví. Některým tohle možná sedí, ale za mě je to trochu moc nekonzistentní, překombinované a s čistokrevnou brutální vyvražďovačkou bych byl spokojenější, ale budiž. Na jednu stranu je to (bohužel) takový teen movie, který se nedá brát úplně seriozně, ale spíše odlehčeněji, a to dělá z filmu spíše stylovou "pohádku" ( v hodně velkých uvozovkách) s hororovými prvky pro náctileté než poctivý masakrální horor pro otrlé fandy žánru. Stejně jako v jiných bratříčcích jde i zde někdy logika stranou a vrahové si běhají kde chtějí, jak chtějí a nikdo je nevidí, hlavní postavy jsou všude samy a zbytek města jakoby neexistoval, ale i to je věc, která se dá přehlídnout a výsledná neurážející trojhvězda to bude. V poslední řadě pak potěší i dostupný CZ dabing. Nijak výrazněji nadšený nejsem, čekal jsem víc a ačkoliv byly vraždy občas pěkně krvavé, není to pořád nic, co bychom už jindy neviděli. Ostatním dílům dám ale asi stejně přece jen šanci. edit: stahuju na 2* ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě trocha nostalgie, protože který z mileniálů si k hororu poprvé nepřičuchl právě díky Ulici strachu a neblahým osudům obyvatel městečka Shadyside, kde lidé umírají násilnou smrtí skoro stejně často jako v Midsomeru. A když se k té nostalgii přidá obstojný příběh, spousta modrých a červených světel, dobrá hudba, čarodějnice, magor se sekerou, šílená holka s břitvou, trocha toho dětského dobrodružství a sem tam nějaká netuctová hláška, nemůžu se nebavit. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Podľa mna, toto má nábeh na vynikajúcu a hádam i na kultovú sériu. Začína to ako klasická vyvraždovacka na štýl Vreskotu či piatku 13. Ale potom sa uberie troška iným smerom a skončí až pri samotnej čarodejnici, ktorá sa zatial neukázala, ale poslala svojich poskokov, ktorí neboli originálni, ani ich prevleky. Zato boli drsný a trocha i štýloví. Bol som veľmi rád za odkazy na iné kultové filmy. Najviac, ale potešil ten na Terminátora. Celkovo som sa veľmi bavil i keď logiku celkom postrádal. Zato mal sympatické osadenstvo, ktoré som nechcel sám zabiť. I drsných killerov, ktorý to tam výsostne mordovali. Pripadalo mi to, ako keby v jednom filme spolu zabíjali Ghostface, Jason Vorhees a napríklad i Esther. Ja mám slasher veľmi rád a tento ma teda zaujal. Nie ani tak vraždami, ako drsnosťou a celkovým nápadom. Myslím si, že ďalšie dva diely budú aspoň tak dobre ako tento, keď nie lepšie, to dúfam. Lebo upútavka na konci tejto časti bola bravúrna. Silné 4*. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • V čase 01:19:00 je ve filmu zmínka o Pixies. Jde o rockovou hudební skupinu, která vznikla v roce 1986 v Bostonu. (pornogrind)

Související novinky

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama