Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Taková variace na x různých filmů a asi budu za divného, ale dost mi to připomnělo VŘÍSKOT a to se sakra cení. Rozhodně to nedosahuje takových kvalit, je to taková jednohubka, ale sakra vydařená. Určitě si to někdy ještě pustím. Bavila mě herecká sestava postav – a jsem rád, že mi nikdo z nich nepřipadal trapný. Jen postava šerifa byla úplně pitomá. Úvod je solidní, sem tam nějaká krev, napětí atd. Jen mi přišlo tempo filmu až moc velké, skoro bych přidal i takových cca 20 min navíc. Marco Beltrami mi zde svým soundtrackem též trochu připomene vřískot. Krvavé je to tak akorát, nic zásadního, finále je docela slušné, jen bych ho ještě víc zdramatizoval a přidal brutalitu. V dnešní době se netočí moc podobných filmů s takovou kvalitou, tak jsem za tento kousek rád. I se tu našlo pár dobrých nápadů.  Jsem zvědav na další díl. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Netflix na začiatok leta vytasil slasher trilógiu Fear Street, kde sa každý piatok bude venovať istým časovým úsekom a mne pri pohľade na predmetné roky prichádza smutno, že dané časové rozhranie nezahŕňa aj nové milénium, aspoň do r. 2008. Na to by som sa rád pozrel najmä preto, že jedným z hlavných zámerov tvorcov tu bolo, súdiac podľa tohto prvého filmu, správne zachytiť atmosféru obdobia, čo sa aj slušne podarilo (hoci na úrovni detailov Summer of 84 či Stranger Things to nie je), mimo iného už hneď v úvode scénou s walkmanom, starým bielym počítačom, ranným vzhľadom internetu a v pozadí hrajúcou skladbou 'Fear of the Dark' od Iron Maiden, či neskôr vintage pixelovou videohrou s kostlivcami a skladbou 'More Human than Human' od White Zombie. Po obsahovej stránke relatívne výživné, nenudil som sa ani na chvíľu, po stránke filmárskej kvalitka so super štylizáciou a farbami, hudobná zložka a skladby lahodné. Cecky mi tu síce nechýbali ako ostatným nedohonencom, chýbalo mi však väčšie kvantum odkazov na popkultúru, aspoň trojnásobok by bol predstavovaný ideál. Postava všeznalého Josha (Benjamin Flores Jr.) značne sympatická, takže predstava, že bude aj v nasledujúcich filmoch je veľmi sladká. Uvidíme, čo prinesú ďalšie časti, slušný nábeh to rozhodne má. --- ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ --- (x) (x – nemá súvis s filmom, ale chcem si to niekde uložiť x) (x) (x) (s/o J.F.B.) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Omladina v počtu pěti svede boj se středověkou čarodějnicí, která terorizuje jejich městečko Shadyside. Ta na ně ze záhrobí posílá dávno mrtvé zabijáky z různých časových období, které v minulosti posedla. Leigh Janiak režírovat umí, kdekdo může být zaskočen, že se jedná o ženu, který si troufá na horory drsnějšího zrna. Její hororovou trilogii Ulice strachu sleduji na přeskáčku, nejdříve jsem viděl dvojku, pak jedničku, závěrečné třetí dějství přijde také časem na řadu. Jednička není oproti dvojce tak zběsilá, nevyniká tolik ve výpravě, dvojka poskytla diváckou výpravu do sedmdesátých let, což bylo o malinko působivější. Legenda kolem (upálené) čarodějnice je svěží, působí to neotřele, velkou oporu příběh nalezl v hereckém obsazení. To čítá vesměs neznámá jména, Kiana Madeira a spol. hraje hodně sympaticky a dostatečně zábavně. Nemám žádné výhrady ke gore, film vražděním sice nepřetéká, umí si ale dobře rozvrhnout, kdy postavy půjdou brutálně pod kudlu, sekeru, případně jiný sečný nástroj. A kamera není z detailů nikterak ustrašená. Rozjezd je takřka ve stylu slasher podívané, maskovaný maniak dává v úvodu zavzpomínat na vraha Ghostface ze série Vřískot. To ale záhy opustí a divák se postupem času noří do působivého legendy kolem čarodějnice a jejích záškodnických rejdů. Dojde i na lesbické muchlování. mladý černoch málem smočí s dívkou, co je evidentně mimo jeho ligu, a hudební finesy obstarává hojný počet devadesátkových hitů. Občas film působil chaoticky, hlavně po divočejším rozjezdu na nějakou chvilku přišel oddech a malinko trvalo, než došlo k plynulému ustálení a zorientování se v postavách. Netflix našel v prakticky neznámé režisérce kvalitní tvůrkyni, která by v budoucnu u hororů ještě nějakou chvíli mohla setrvat. 8/10 ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně tuhle sračku nemíním nadhodnocovat proto, že se jedná o jakýsi pokus vzkřísit  kdysi slavný a mnou milovaný slasher, když se to absolutně nepovedlo a slečně Janiakové bych doporučil, aby se pro příště věnovala něčemu jinému, ale určitě se nesrala do hororu.  Začnu ale tím dobrým, hudba, ta se opravdu povedla a na devadesátky parádně odkazuje. Nebýt jí asi bych to nikdy nedokoukal. Slibný byl i začátek s první vraždou, zvrhle vtipně podanou a já se díky tomu začal těšit na další průběh a lá devadesátky a třá Vřískot... A místo toho jsem dostal hromadu keců, lesbickou lásku,  narcistického honibrka , lesbickou lásku, kecy, kecy,  sem tam i žvásty a nesmím zapomenout na lesbickou lásku. Horšící náladu trochu vylepšoval ten povedený soundtrack a nakonec i pětiminutový masakr v úplném závěru.  Jinak krávovina v křišťálově čisté formě. Další díly vynechám, tam tuším, by ta  tunajší hvězdička byla i moc. ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Vedel by som si predstaviť aj o čosi sympatickejšiu hlavnú partičku, ale budiž. Takisto kills nedosahujú úrovne majsterských slasher kúskov alá Prowler, ani vynaliezavosť campovej série American horror story. CGI bolo pouzité s citom, chvalabohu, aj keď Savini ap. je len jeden. Ale O.K. Zas na druhej strane som príjemne prekvapený množstvom, hoc aj vo flashbackoch, a trošku väčšou krvavosťou, ako by človek v projekte zastrešenom menom R. L. Stinea čakal.      Masky killerov sú ok, aj oháňať sa docela vedia, aj keď na Jasona, alebo Myersa ešte nedorástli. Hudbu by som použil viac dobovú, než tú alernatívu, zasa skvelá je tá originálna, vyvolávajúca spomienky na Scream, od one and only Beltramiho.      Celkovo hodnotím pozitívne. Zabrnkalo mi to na nostalgickú strunu knižôčiek od Stinea, nadprirodzená backstory je skvelá a v tom slasherovom suchu to osviežilo. Štvrtú hviezdičku dávam za koniec, ktorý prekvapivo pritvrdil a posunul to ďalej.      Naviac, teším sa na ďalšie dva diely, potenciál tu rozhodne ešte je! ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Shadyside existuje aj v skutočnosti a nachádza sa v americkom štáte Ohio. (Real Tom Hardy)
  • V čase 01:19:00 je ve filmu zmínka o Pixies. Jde o rockovou hudební skupinu, která vznikla v roce 1986 v Bostonu. (pornogrind)
  • Ke konci výslechu, který probíhal od času 01:29:00, je šerif opřený rukama o stůl. V dalším střihu už ale sedí opřený o židli. (Duoscop)

Související novinky

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama