Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Sice tak trochu nastavovaná kaše, která vlastně několikrát řeší totéž, co řešil první film, ale divákovi to předkládá jako novinku, nicméně i tak opět velká, krvavá i napínavá zábava. Namísto Vřískotu se (více než) pomrkává na Pátek třináctého, postavy jsou fajn, režisérka umí.... A na závěr téhle trilogie se opravdu těším. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Piatok sa s piatkom znova zišiel, čo znamená len jediné – na stole máme naservírovaný druhý diel letnej Netflix trilógie Fear Street. Staré postavy sú späť, hoci len na minútku, režisérka Leigh Janiak nezaháľa a presúva nás v čase do roku 1978 na letný tábor, čo je peknou reminiscenciou na slashery doby minulej. V šľapajach prvého filmu ide nie len soundtrack, ale aj pocta filmom daného žánru s menším obnosom odkazov na ne, zároveň ale s minimom na popkultúru. Zachytenie atmosféry obdobia mi prišlo fádne, resp. nevyzeralo, že hrá prím, takisto aj hra so svetlami. K postavám som si cestu nenašiel, úsmev na mojej tvári bol len v úvode a závere. Sekali sa deti, červená tekutina striekala a hlavy lietali, čo poteší krvichtivých, no a nedohonenci si aj tentoraz poplačú nad absenciou väčšej expozície poprsia. Prepojenie príbehov je relatívne fajn, no celkové nadšenie už nezdieľam a na tretí film sa už neteším. --- ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Fear Street Part 2: 1978" je podľa mňa lepším filmom, než sme tu mali naposledy. Je pravdou, že som si prvý diel užil, no s výnimkou jednej vraždy a jedného pokusu zlikvidovať všetkých zabijakov si z toho asi až tak veľa neodnesiem. Tento film trošku má "Friday The 13thfeeling a musím povedať, že mi zapasoval lepšie. Plus musím uznať, že finálny zvrat bol spracovaný dobre. Absolútne som nečakal, že to všetko prinesie ešte jednu zaujímavú otočku. Čo ale na filme najviac oceňujem je fakt, že sa dočkáme aspoň nejakých odpovedí a prípadne aspoň náznakov toho, čo sa vlastne mohlo odohrať. Lebo začínam mať tak pocit, že tie osoby, ktoré sa stanú vrahmi nie sú tak úplne náhodné a je tam niečo, čo majú spoločné. Možno je to len môj pocit a finále mi to vyvráti, no minimálne je super, že som dokázal nad niečím trošku aj premýšľať počas klasického slasheru. Film je síce počas svojho rozjazdu neskutočne pomalý a trvá mu dosť dlho kým sa konečne začnú veci diať, no potom je to skutočne poriadny masaker a jazda až do konca. Takže máme tu jednu tretinu, ktorá je biedna a 2 slušne krvavé tretiny, ktoré ma držali. Takže vo výsledku poviem, že ma film bavil. Uvidíme čo prinesie finále. Hodnotenie: B+ ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak jo, dvojka sice nepřináší do světa hororu nic nového, ale sakra tenhle díl se povedl na jedničku a to všech směrech. Jednak tady máme trojici hlavních hrdinek a ta chemie mezi nimi je uvěřitelná a každá z nich, má logický důvody, pro svoje chování a pro svoje činy, celkově mi tady ty holky příjdou o tolik lepší než v předchozím filmu. Pak to že se dvojka odehrává v táboře, je prostě vynikající volba a hlavní vrah, je tady taky lepší, jde z něho víc strach a chová jako tank. Gore opět parádní a je to tady slušná řezničina, nikdo nezůstane ušetřen. ()

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"You’ve read Carrie?" První Fear Street měla své chyby a problémy, ale ty jsem jí mohl s klidem odpustit, neboť se jí stejně dařilo zůstat zábavnou letní oddychovkou s tak akorát vyváženým mixem horroru a humoru, sympatickými postavami, slušným tempem i uspokojivou dobovou atmosférou. Právě díky tomu mne chytla a přesně to jsem čekal také od roku '78. Bohužel marně. Ta příjemně odlehčená nálada prvního filmu je prostě pryč, nahrazená horou špatných klišé. Což by ještě nebylo nic hrozného, kdyby se snímek po vzoru dobových 70s a 80s béček nebral tolik vážně... jak naneštěstí činí. Takže ačkoliv jsou tu mnohé dobré momenty a scény, pár velmi hezkých použití soundtracku i několik vskutku napínavých či emocionálně silných okamžiků – povětšinou zásluhou výborné Sadie Sink – tak nic z toho nedokáže vyvážit všechny ty příšerné sociálnědramatické monology různých jedinců, které, přestože nám o nich dávají mnohem větší backstory než třeba v takovém Friday the 13th, z nich stejně nedokáží udělat sympatické postavy. Možná spíše naopak. Potenciál předvedený prvou částí tu tedy byl dost promarněn (více mrtvol ≠ lepší film) a na Fear Street: 1666 se podívám spíše z "povinnosti" a té malé trošky zvědavosti, která mi ještě zbyla...   Ukončil bych to podle mého velmi vypovídajícím citátem z recenze Nicka Allena: "The rest of “1978” [mimo několika jím výše chválených scén] is more of a frustrating bummer—a summer camp slasher that’s afraid of campiness, and one that’d be a better fit for group therapy sessions than sleepovers." (♪♫) (♪♫) (♪♫) (x/x/x) (x) (x) (x) ()

Zajímavosti (6)

  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)
  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)

Reklama

Reklama