Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 1

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tak první díl z této trilogie za mnou a zatím se jedná o slušnou zábavnou blbinu na nějaké víkendové odpoledne! Autoři v prvním díle zavítali do roku 1994 a přichystali nám pořádný slasher jako ze staré školy. Mám-li být ale upřímný, tak musím souhlasit s hodně lidmi, že v některých chvílích mi to přišlo spíše jako osmdesátky, ten devadesátkový feel jsem z toho nepochytil. Ale co už. Film se může opřít o vtipnou hlavní pětici, kde tomu všemu vévodí ten nerd :D Příběhově to nadhodí dost otázek, které na poli těch necelých dvou hodinek fakticky zodpovězené nebyly, tak musíme doufat, že ty další dva díly přinesou odpovědi. Mj. mě překvapilo, jak se film nebojí brutality (zejména ten konec je v tomto aspektu překvapivý), hezky míchá žánr komedie s brutální vyvražďovačkou, to vyústění se vytasilo s pár zvraty. Zatím jsem tak na 6 až 6,5/10, uvidíme, co přinesou pokračování :) Nesmíte prostě očekávat bůhví co :D ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak nejako som si všimol, že som pred týždňom tento film absolútne zabudol zhodnotiť. Neviem ako sa to stalo, ale nebudem riešiť. "Fear Street Part 1: 1994" tak trošku otvára celkom zaujímavý príbeh o mestečku Shadyside, ktoré je postihnuté nebezpečnou kliatbou. Ktorá robí z jeho obyvateľov vrahov. Ktokoľvek môže byť kedykoľvek posadnutý a spustí sa masaker. Myslím si, že prvý príbeh je spracovaný celkom dobre. Postavy som si celkom obľúbil. film má dostatok krvi a musím povedať, že som si postupne aj vybudoval k postavám dostatočne dobrý vzťah na to, aby som povedal, že mi záležalo na tom, aby prežili. Plus fakt, že sa snažia mladú Sam všetci ochrániť im niečo pridáva. Vo svojom žánri podľa mňa síce film nejako extra nevybočuje zo svojej kategórie. Je tu dokopy asi jediná vec, čo si navždy zapamätám a to je smrť jednej postavy. Už som si myslel, že som videl asi všetko, no tento film má v sebe scénku, ktorú som nebol schopný pozerať. Bolo to celkom silné. A ak ste film videli, viete na ktorú smrť narážam. Je to príliš pamätné na to, aby ste nevedeli. Je fajn aj to, že pokračovania očividne budú ukazovať aj nejakú náväznosť a skúsia trošku ten príbeh lepšie vysvetliť. Takže úvod schopný. Uvidíme čo ďalej. Hodnotenie: B- ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Netflix na začiatok leta vytasil slasher trilógiu Fear Street, kde sa každý piatok bude venovať istým časovým úsekom a mne pri pohľade na predmetné roky prichádza smutno, že dané časové rozhranie nezahŕňa aj nové milénium, aspoň do r. 2008. Na to by som sa rád pozrel najmä preto, že jedným z hlavných zámerov tvorcov tu bolo, súdiac podľa tohto prvého filmu, správne zachytiť atmosféru obdobia, čo sa aj slušne podarilo (hoci na úrovni detailov Summer of 84 či Stranger Things to nie je), mimo iného už hneď v úvode scénou s walkmanom, starým bielym počítačom, ranným vzhľadom internetu a v pozadí hrajúcou skladbou 'Fear of the Dark' od Iron Maiden, či neskôr vintage pixelovou videohrou s kostlivcami a skladbou 'More Human than Human' od White Zombie. Po obsahovej stránke relatívne výživné, nenudil som sa ani na chvíľu, po stránke filmárskej kvalitka so super štylizáciou a farbami, hudobná zložka a skladby lahodné. Cecky mi tu síce nechýbali ako ostatným nedohonencom, chýbalo mi však väčšie kvantum odkazov na popkultúru, aspoň trojnásobok by bol predstavovaný ideál. Postava všeznalého Josha (Benjamin Flores Jr.) značne sympatická, takže predstava, že bude aj v nasledujúcich filmoch je veľmi sladká. Uvidíme, čo prinesú ďalšie časti, slušný nábeh to rozhodne má. --- ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ / ♪♫ --- (x) (x – nemá súvis s filmom, ale chcem si to niekde uložiť x) (x) (x) (s/o J.F.B.) ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

…..celkom príjemné letné...naivné...so zastúpením skoro každého...o nejakom extra napätí sa nedalo hovoriť ,maxilmálne 10-15 roční by sa trocha naľakali....to zabíjanie-nezabítie tajomna -nadprirodzena moc nemusím.Niekto toto - túto budúcu trilogiu-prirovnal k Vreskotu...hmm tak to ani omylom ,ibaže by ste považovali automobil Citroen rovný Mercedesu.... ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V zásadě úplně jednoduchý slasher s lacinými lekačkami, který je ale tou stylovou přeplácaností téměř na hranici sebeparodie vlastně docela sympatický. Navíc, kdo stejně jako já slyší na tu současnou retro vlnu, bude potěšen zasazením. Devadesátky tu dělají polovinu atmosféry. Příjemné jsou i postavy, které se sice v akci chovají často záměrně debilně, ale v momentech, kdy se zpomalí, působí naopak nečekaně autenticky. Jakkoli se ale Netflix snaží chránit Rkovým ratingem, je to spíše oddychovější podívaná pro mladší diváky (byť se solidní porcí gore, nemalým množstvím nadávek a jednou osvěžující žhavou scénou). ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Když Josh (Benjamin Flores Jr.) na začátku chatuje s neznámu osobu, hraje při tom píseň „Fear of the Dark“ od anglické heavymetalové kapely Iron Maiden. Skladba vyšla na stejnojmenném albu v roce 1992. (rublik05)
  • Při příchodu na pohotovost (zhruba ve 36. minutě) hraje v pozadí píseň „Killing Me Softly With His Song“ od Roberty Flack. Ve 47. minutě při útoku na Simona (Fred Hechinger) hraje krátce píseň „You Always Hurt the One You Love“ od The Mills Brothers. (pornogrind)

Související novinky

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama