Reklama

Reklama

Obsahy(1)

11 veskrze originálních lidských osudů vzájemně se proplétajících v jedné městské čtvrti irského Dublinu. Kriminálník Lehiff (Colin Farrell - S.W.A.T., Telefonní budka ) se připravuje na svou poslední černou prácičku. V jeho stopách neúnavně slídí podivínský detektiv Jerry (Colm Meaney - Blueberry), obdivující neohrožené hrdiny z amerických akčních seriálů a keltskou mytologii. Je tady taky John, který praští s otročinou v supermarketu, aby se přidal k Lehiffovu týmu. Potřebuje totiž získat peníze a tudíž i lásku Deirdre, která toho času žije u jistého Sama, zaměstnance banky, kterou se John a Lehiff chystají přepadnout. Do cesty se jim snad může postavit pouze zhrzená a odkopnutá Samova manželka, místní nemesis, 8 letý klučina, krátící si čas házením šutrů do oken zrovna projížděních vozidel a jedná nepozorná ovce. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (102)

Morien 

všechny recenze uživatele

Bohužel se mi opět potvrzuje, že sice miluju Iry, ale nenávidím irský přízvuk. Jediné, na kom to snesu, je Jonathan Rhys Meyers, a ten se zde bohužel nevyskytuje. Ale začátek byl famózní. Zbytek filmu bohužel různě kolísá, budu muset ještě vymyslet, jak na mě působí. Prozatím jako skvělá černá komedie s pár silnějšími dramatickými momenty. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Na nezávislácké poměry vyloženě výborné.Intermission na mě působí jako méně vyzrálý,ale o to upřímnější chudší bratříček Pulp Fiction,který mi navíc dal možnost vidět Colina Farrella poprvé jako regulérního hajzla.A věřil jsem mu to dokonale.Zajímavě se zde pracuje s kamerou a mozaikovou strukturou,i když ne každé postavě se podařilo obhájit svou účast a ne všechny scény vyzněly přesvědčivě.Výsledek je ale přesto výborný,především díky evidentnímu nadšení všech zúčastněných a chytré práci s hudbou,která opět evokuje Tarantina.Ať už režisér brousil do komedie,romantiky nebo až tragického dramatu,věřil jsem mu všechno.Takže jednoznačně palec nahoru. 85 % ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Točíme tady film, ty šunte jeden ... Jo, a o čem? O šuntech, přece... a já potvrzuji, že přesně o nich film je, s menším upřesněním - jedná se o extra irské šunty, kteří se se vším svěřují jeden druhému, problémy řeší rázněji, než kdo jiný, pro pintu Guinnessu ani pro nadávku nejdou daleko - ještě jsem s takovou koncentrací na pět minut filmového času nejspíš neměla tu čest - jednu výstižnou jsem si zvlášť oblíbila - slovo sráč neurazí (no, rozhodně ne Irčana) a hodně uvolní atmosféru ve společnosti :-). Přesto, že se jedná v podstatě o blbinu, příjemně baví po celou stopáž .... a nejokeuju, jak říkají v Americe:-). ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Na Iry až nevídaně jemná mozaika, přesně jak řekl kritik Roeper: "A likable film about nasty people". Rafinovaný, nepříliš vypočitatelný proplétání osudů lidí, který nám nejsou lhostejný, odporný ani sympatický. Teda s čestnou výjimkou Sally, její charakter bych si na většim prostoru nejspíš dočista zamiloval. A černej humor? Nezvykle potlačenej, ale o to víc mě vždycky potěšil. Dostala mě hlavně otrávená prodavačka s poukázkama. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dosť dobrá dráma s prvkami čierneho humoru, ktorú môžem označiť aj ako dosť cool! Jeden z mála filmov, pri ktorom sa stretávame s postavami, ku ktorým nevieme zaujať postoj a zároveň sa s nimi často stotožňujeme. Herci tu dostávajú pridelený priestor a o žiadnej z postáv sa nedá povedať ako o hlavnej, čo sa tiež tak často nevidí. Jediné, čo mi vadilo bolá tá prílišná súvislosť a slovenský dabing. 75%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Súčasťou záverečných titulkov je ešte jedna scéna. (mijec)
  • Film je věnován Johnnymu Thompsonovi, kouzelníku a iluzionistovi, který si zahrál staříka na vozíku v kavárně. (Terva)

Reklama

Reklama