foto

Kerry Condon

  • nar. 4.1.1983 (37 let)
    Tipperary, Irsko

Biografie

Kerry Condon je Irská herečka narozená 4. 1. 1983 v Thurles, kraj Tipperary. Vystudovala uměleckou divadelní školu v Dublinu. V 16 letech se zúčastnila otevřeného konkurzu pro Academy Award na roli ve filmu režiséra Alana Parkera, ANDĚLIN POPEL (1999) na motivy autobiografického románu amerického spisovatele irského původu, Franka McCourta, kterou dostala. Brzy poté přišel také její televizní debut ve dvou epizodách série na BBC, BALLYKISSANGEL (1999).

V pouhých 19 letech se stala nejmladší herečkou, která kdy hrála Ophelii v divadelní hře Hamlet pro Royal Shakespeare Company. Po ANDĚLIN POPEL se Kerry Condon objevila po boku Imeldy Stauntonové ve filmu Steva Barrona, KRYSA (2000). V roce 2001 hrála v JAK SE HARRY STAL STROMEM režiséra Gorana Paskaljevice a v roce 2003 si zahrála po boku Heath Ledgera, Orlando Blooma a Naomi Watts v NED KELLY. V roce 2005 se objevila v akčním filmu UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU s Jet Li a Morganem Freemanem a také v seriálovém hitu HBO/BBC, ŘÍM, jako Octavia of the Julii. Zde se objevila ve všech 22 epizodách seriálu v letech 2005-2007. Pro HBO Condon hrála roli Jenny v ANATOMY OF HOPE (2008) a později v seriálu LUCK (2011), jako Rosie. Na velkém plátně se nedávno objevila spolu s Christopherem Plummerem a Helen Mirren v THE LAST STATION (2009) a zatím úplně nejnověji ve filmu s Seanem Pennem, TADY TO MUSÍ BÝT (2011).

Kerry Condon je bývalá profesionální plavkyně a plavání se stále věnuje ve svém volném čase.

Jiří "Beastmaster4" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2020 The Laureate
2019 Avengers: Endgame
Dreamland
2018 Avengers: Infinity War
Human Affairs
Skryté zlo
2017 Spider-Man: Homecoming
Tři billboardy kousek za Ebbingem
2016 Brace for Impact (TV film)
Captain America: Občanská válka
2014 Vyhrát zlatou
2013 Dom Hemingway
2011 Pobřeží
Tady to musí být
2010 Ranvej
2009 Anatomy of Hope (TV film)
Poslední neděle
2005 Utržený ze řetězu
2003 Intermission
Ned Kelly
The Halo Effect
2001 Jak se Harry stal stromem
2000 Krysa
1999 Andělin popel

TV seriály

2020 Volejte Saulovi (TV seriál)
JMM (S05E07)
Namasté (S05E04)
O 50 % míň (S05E02)
Ray Donovan (TV seriál)
You'll Never Walk Alone (S07E10)
Bugs (S07E09)
Passport and a Gun (S07E08)
2019 Ray Donovan (TV seriál)
The Transfer Agent (S07E07)
An Irish Lullaby (S07E05)
Hispes (S07E04)
další epizody (5)
2018 Women On The Verge (TV seriál)
Episode 6 (E06)
Episode 5 (E05)
Episode 4 (E04)
další epizody (6)
Volejte Saulovi (TV seriál)
Piñata (S04E06)
Rozmluva (S04E04)
Kouř (S04E01)
2017 Terapeutka (TV seriál)
Black Barn (E10)
Volejte Saulovi (TV seriál)
Výdaje (S03E07)
Off (S03E06)
2016 Volejte Saulovi (TV seriál)
Amarillo (S02E03)
2015 Volejte Saulovi (TV seriál)
Pimento (S01E09)
Rico (S01E08)
5–0 (S01E06)
další epizody (4)
2014 Believe (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Vězňové (S04E10)
2013 Živí mrtví (TV seriál)
Není cesty zpátky (S04E08)
Přítěž (S04E07)
Konečné stadium (S04E05)
další epizody (7)
2011 Luck (TV seriál)
Two Prized Colts Go Head-to-Head (E09)
Ace Counters Smythe's Move with His Own (E08)
Ace and Claire Tour a Horse Farm (E07)
další epizody (8)
2010 Pět dní (TV seriál)
Day 8 (S02E03)
Day 2 (S02E02)
Day 1 (S02E01)
2007 Řím (TV seriál)
Pokud jde o tvého otce... (S02E10)
Žádný bůh nezastaví hladového člověka (S02E09)
Nezbytný výmysl (S02E08)
další epizody (10)
2005 Řím (TV seriál)
Únorové kalendy (S01E12)
Kořist (S01E11)
Slavnost (S01E10)
další epizody (12)
2002 Born and Bred (TV seriál)
1996 Ballykissangel (TV seriál)