foto

Kerry Condon

  • nar. 4.1.1983 (34 let)
    Tipperary, Irsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kerry Condon je Irská herečka narozená 4. 1. 1983 v Thurles, kraj Tipperary. Vystudovala uměleckou divadelní školu v Dublinu. V 16 letech se zúčastnila otevřeného konkurzu pro Academy Award na roli ve filmu režiséra Alana Parkera, ANDĚLIN POPEL (1999) na motivy autobiografického románu amerického spisovatele irského původu, Franka McCourta, kterou dostala. Brzy poté přišel také její televizní debut ve dvou epizodách série na BBC, BALLYKISSANGEL (1999).

V pouhých 19 letech se stala nejmladší herečkou, která kdy hrála Ophelii v divadelní hře Hamlet pro Royal Shakespeare Company. Po ANDĚLIN POPEL se Kerry Condon objevila po boku Imeldy Stauntonové ve filmu Steva Barrona, KRYSA (2000). V roce 2001 hrála v JAK SE HARRY STAL STROMEM režiséra Gorana Paskaljevice a v roce 2003 si zahrála po boku Heath Ledgera, Orlando Blooma a Naomi Watts v NED KELLY. V roce 2005 se objevila v akčním filmu UTRŽENÝ ZE ŘETĚZU s Jet Li a Morganem Freemanem a také v seriálovém hitu HBO/BBC, ŘÍM, jako Octavia of the Julii. Zde se objevila ve všech 22 epizodách seriálu v letech 2005-2007. Pro HBO Condon hrála roli Jenny v ANATOMY OF HOPE (2008) a později v seriálu LUCK (2011), jako Rosie. Na velkém plátně se nedávno objevila spolu s Christopherem Plummerem a Helen Mirren v THE LAST STATION (2009) a zatím úplně nejnověji ve filmu s Seanem Pennem, TADY TO MUSÍ BÝT (2011).

Kerry Condon je bývalá profesionální plavkyně a plavání se stále věnuje ve svém volném čase.

Jiří "Beastmaster4" Novák

Herecká filmografie

Filmy

2017 Spider-Man: Homecoming
Tři billboardy kousek za Ebbingem
2016 Brace for Impact (TV film)
Captain America: Občanská válka
The Laureate
2014 Vyhrát zlatou
2013 Dom Hemingway
2011 Pobřeží
Tady to musí být
2010 Ranvej
2009 Anatomy of Hope (TV film)
Ein russischer Sommer
2005 Utržený ze řetězu
2003 Halo Effect, The
Intermission
Ned Kelly
2001 Jak se Harry stal stromem
2000 Krysa
1999 Andělin popel

TV seriály

2017 Volejte Saulovi (TV seriál)
Expenses (S03E07)
Off Brand (S03E06)
2016 Volejte Saulovi (TV seriál)
Amarillo (S02E03)
2015 Volejte Saulovi (TV seriál)
Pimento (S01E09)
RICO (S01E08)
Five-O (S01E06)
další epizody (4)
2014 Believe (TV seriál)
Živí mrtví (TV seriál)
Vězňové (S04E10)
2013 Živí mrtví (TV seriál)
Není cesty zpátky (S04E08)
Přítěž (S04E07)
Konečné stadium (S04E05)
další epizody (7)
2011 Luck (TV seriál)
2007 Řím (TV seriál)
Pokud jde o tvého otce... (S02E10)
Žádný bůh nezastaví hladového člověka (S02E09)
Nezbytný výmysl (S02E08)
další epizody (10)
2005 Řím (TV seriál)
Únorové kalendy (S01E12)
Kořist (S01E11)
Slavnost (S01E10)
další epizody (12)
2002 Born and Bred (TV seriál)
1996 Ballykissangel (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace