foto

Sasha Mitchell

  • nar. 27.7.1967 (51 let)
    Los Angeles, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

„Kouďák“ Sasha Mitchell se narodil 27. července 1967 v Los Angeles. Tenhleten bývalý model u Calvina Kleina debutoval v polovině 80. let vedlejší rolí v televizním filmu PLEASURES (1986), po kterém následovalo několik obdobně zapomenutelných druhořadých titulů jako ramboidní béčko DEATH BEFORE DISHONOR (1987) nebo naopak rockyovský SPIKE OF BENSON-HURST (1988), ve kterém si zahrál svou první hlavní roli. Už o dva televizní filmy později se na něj ale usmálo štěstí, když se objevil ve šťavnaté roli nemanželského syna J.R. v matce všech soap oper DALLASU (1978-1991).

V témže roce kdy Sasha nastoupil do DALLASU, natočily „bruselské svaly“ Van Damme po žánrotvorném KRVAVÉM SPORTU další krutou arénovou záležitost nazvanou úderně KICKBOXER (1989). Když o tři roky později Sasha v DALLASU končil, převzal po Jean-Claudovi štafetu a s nechvalně známým béčkařem Albertem Puynem (CYBORG) natočil pokračování KICKBOXER 2: CESTA ZPĚT (1991). Zahrál si v něm bratra Van Dammovy postavy, Davida Sloana, který se musí utkat s nemesis jejich rodiny, vražedným arénovým zabijákem Tong Po. Tuto roli si zopakoval v dalších dvou pokračováních s barvitými podnázvy jako KICKBOXER 3: UMĚNÍ VÁLKY (1993) a KICKBOXER 4: AGRESOR (1994). V pátém, televizním díle jej nahradil jiný pohledný bijec, Mark Dacascos.

„Whoa!“

Co bylo ale daleko důležitější, v roce 1991 se také upsal sitcomu stanice společnosti ABC, KROK ZA KROKEM (1991-1998), jakési moderní verzi BRADY BUNCH, ve kterém ztvárnil svou životní roli potrhlého bratrance početného klanu Lambertových, Codyho. KROK ZA KROKEM slavil obrovský úspěch a vysílal se celých 7 let, na jejichž sklonku Sasha seriál předčasně opustil. Po čtyřleté pauze se vrátil paběrkovat do béčkových vod, přičemž o stejně zvučném titulu jako KICKBOXER si mohl nechat jen zdát. Sascha studoval svého času v newyorském National Improvisational Theatre, má černý pás v taekwondo a sbírá Harleye. Naposledy se mihnul jako „rozzuřený řidič“ ve Spadeově komedii VELKÉ DÍTĚ DICKIE ROBERTS (2003).

Josef "choze" Blažek

Herecká filmografie

Filmy

2019 City of Blood
Cyborg Nemesis
2018 Drunk Parents
2016 EP/Executive Protection
I Love You Both
Smoke Filled Lungs
The Chemist
2010 Tales of an Ancient Empire
2004 Slammed
2003 Failures, The
Velké dítě Dickie Roberts
2001 Gangland
2000 Luck of the Draw
This Is How the World Ends (TV film)
1994 Exterminátor 2
Kickboxer 4: Agresor
1992 Kickboxer 3: Umění války
1991 Kickboxer 2 - Cesta zpátky
1989 Parent Trap: Hawaiian Honeymoon (TV film)
The Flamingo Kid (TV film)
1988 Spike of Bensonhurst
1987 Not Quite Human (TV film)
Raději zemřít
1986 Pleasures (TV film)

TV seriály

2005 Pohotovost (TV seriál)
Bezejmenný muž (S12E03)
Sama v davu (S11E15)
2004 Pohotovost (TV seriál)
Krutost (S11E02)
Nejistota (S10E11)
2002 JAG (TV seriál)
První oběť (S07E19)
1998 Loď lásky (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)
1992 Krok za krokem (TV seriál)
Soutěž krásy (S01E22)
Narozeniny (S01E21)
Dědova snoubenka (S01E20)
další epizody (9)
1991 Krok za krokem (TV seriál)
Moderní doba (S01E13)
Nové auto (S01E12)
Den před kamerou (S01E11)
další epizody (9)
1987 Rags to Riches (TV seriál)
1982 St. Elsewhere (TV seriál)
1978 Dallas (TV seriál)

TV pořady

1994 ABC Sneak Peek with Step by Step (TV pořad)
1993 Circus of the Stars Gives Kids the World (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace