Reklama

Reklama

Armáda temnot

  • USA Army of Darkness (více)
Trailer

VOD (1)

Přichází doba velkého zla. Vyděšení poddaní se skrývají za hradbami zámku. Stateční rytíři se chystají k nerovnému boji s nemrtvými. Armáda temnot se připravuje k útoku. Na poslední chvíli se ale objevuje spasitel. Muž z jiné země, z jiné doby, který s sebou přináší své zázračné zbraně - brokovnici a motorovou pilu! Nenechte si ujít "Armádu temnot" - poslední díl slavné trilogie Sama Raimiho "Evil Dead". Horor, při kterém budete současně umírat hrůzou i smíchy. (Falcon Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (642)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Je drsný tak, že pred ním drátenka berie nohy na plecia. Terminátora poľahky strčí do vrecka. Nedostatok rozumu vynahrádza charizmou a neopakovateľným šarmom. Zoznámte sa, Bruce Campbell vo finálnom súboji s ultimátnym zlom! Riešiť u záverečného dielu kultovej trilógie Sama Raimiho Evil Dead otázku scenára, či dokonca dialógov, je ešte viac mimo než u predchádzajúcich dielov. Armáda temnôt si uchováva základy Raimiho krvavého hororu, no vsádza najmä na pestrú čiernohumornú komiku a všemožné výrazy a grimasy, ktorými Bruce vo svojej geniálnej dvoroli disponuje. A to je jedine dobre, lebo to z nej činí jednu z najzábavnejších komédií ranných 90.-tiek - ak sa dobre poznáte s Raimiho úchylným šialeným humorom, dobre viete, o čom hovorím. Imperiálny pochod armády kostlivcov mi nevdojak z neznámych príčin v mysli nastavil analógiu s výpravou Kurosawových vojnových filmov - a to je pochvala. Je skvelé vidieť, že Raimi zhola kašle na najnovšie efekty a počítačovú animáciu, a 90% všemožných monštier a podobne sú skvostné, ručne robené masky. No a tým som si odbil svoju svätú povinnosť fanúšika, povýšil Armádu temnôt z jednoliateho guilty pleasure na niečo viac a zostávajú mi len dve otázky: 1. Prečo je tretí diel neoficiálnym členom série? a 2. Prečo je tak hanebne nedocenený? 100% ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Klasická série Evil Dead tímto dílem zřejmě definitivně skončila. Bohužel. Musím se přiznat, že skončila dost vydařeným dílem, jenž si skoro nic nezadal se svými předchůdci. Bruce Campbell dovedl svou roli až k dokonalosti, jeho hlášky, sebejistota a velkohubost mě opravdu hodně pobavily. Pravda je, že triková bitva s armádou temnot chvílemi vypadala, jako když banda školáků vtrhne do kabinetu s pomůckami do biologie a začne tam všechny kostry, lebky apod. rozhazovat a ničit. Nicméně ani tato triková naivita (dost možná záměrná) nemohla výrazněji potlačit finální prožitek a proto dávám za čtyři. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Jeden z posledných filmov Sama Raimiho, kde vidieť jeho nadšenie pre film. Síce to s hororom veľa spoločného nemá, gore a zombíci takmer zmizli, stále je to riadna zábava a najmä v momentoch, ktoré sú totálnou groteskou. Vrcholom je jednoznačne Ashovo extemporé v lese/mlyne a hlavne jeho súboj Ash vs. zo desať miniatúrnych Ashov v štýle Gargamel vs. Šmolkovia. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Uzasne je uz len to, ze je to pokracovanie, ktore sa narozdiel od minuleho dielu neodohrava v pritomnosti, ale v stredoveku :). A kazdy urcite uzna, aj bez toho aby tento film videl, ze brokovnica a motorova pila v stredoveku je lakava kombinacia :). Iked viac ako horor je to dobrodruzny film (nechyba paradna pompezna hudba a slusna vyprava), atmosfera je tu rovnako skvela, je to majstrovsky natocene, a Ash tu zaziva svoje najlepsie chvilky z celej trilogie. Dufajme, ze strvty diel predsa len uzrie svetlo sveta. Give me some sugar baby... (9/10) ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Pro mě nejhorší díl, hororová atmosféra se úplně vytratila, možná to je o něco vtipnější, ale ne o tolik aby to vyvážilo i špatnej příběh. První zklamaní přišlo hned na začátku, protože druhý dílu byl zakončen tak, aby mohlo vzniknout pokračování a vpodstatě začátek Armády temnot je konec dvojky a ten si mi oprvadu hodně líbil a skvěle mě naladil, jenže, netušim co se stalo, ale Sam raimi ten začátek pokračovaní změnil, sice né úplně, ale to nejlepší pro mě vypustil a místo pěkně drsnýho Bruce z dvojky tam dal zbabělýho Bruce. Dál už se film ubírá ve stejným tónu a jakmile Bruce ztratí svojí motorovku, tak už to jde od 10 k 5 a závěrečný souboj s kostlivcema, je na tak mizerný trikový úrovni, že nemá moc šancí zaujmout ()

Galerie (375)

Zajímavosti (34)

  • Ve filmu si zahráli taky Don Campbell a Charlie Campbell, otec a bratr Bruce Campbella. (Chatterer)
  • Závěrečná akční scéna v obchodě byla natočena dodatečně, jelikož film se producentům zdál příliš krátký. (Landauer)

Související novinky

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

Natočí Raimi a Campbell Armádu temnot 2?

30.10.2013

Už před nějakým časem internetem prosvištěla zpráva, že Sam Raimi a jeho bratr, scenárista Ivan pracují na pokračování ságy Evil Dead. Ta se (když pomineme letošní remake) ve třetí části nazvané… (více)

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

23.12.2007

Nejzásadnější otázka těchto dní zní: Bude Sam Raimi režírovat Spider-Mana 4, anebo se nechá ukecat, aby se ujal dvoudílného Hobita (Jackson už potvrdil, že hodlá pouze produkovat a dohlížet, aby dva… (více)

Reklama

Reklama