Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Film je docela zábavné béčko, ze kterého je straně cítit, že to má bejt jen pilot k dalším pokračováním, nejlépe seriálu. Nic moc se tu v podstatě nestane, ale není to špatné, tak jsem na rozpacích... Bohužel jestli se mohu aspoň trochu řídit zdejším hodnocením, tak pokračování (bez Liama Neesona) Darkman II a Darkman III jsou ještě mnohem horší, takže na ty už se rozhodně dívat nebudu. Triky v tomhle filmu dneska už poněkud bijí do očí, což je vážně škoda. Jo a mimochodem, k Neesonovi mít nějaké připomínky je zcela zcestné. A ne jen proto, že jeho tvář na plátně vydrží dohromady tak 15 minut. Hned tak se na to znovu nepodívám. Ohledně komiksové předlohy: Žádná není. Sam Raimi chtěl točit příběh komiksovou adaptaci, nejlépe s Batmanem nebo Shadowem. Ani k jednomu hrdinovi ale nezískal práva. Tak si stvořil vlastního. Mezi své další inspirace Raimi jmenuje Sloního muže, Fantoma opery a hrdiny hororů Universalu 30. let. Po relativním úspěchu filmu vyšly dvě komiksové série, jedna převypravovala děj filmu, druhá na něj navázala. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Z filmu jde krásně cítit rok vzniku. A to jak v tom dobrém tak občas horším. Atmosféra je fajn. Jistě klidně by to sneslo i "přitemnit" , ale celkově vám z ní není do zpěvu. Jak člověk prochází dějem, zamyslí se, jaké by to bylo, kdyby byl tak blízko vysvobození z muk a přeci tak daleko. Ono ne že by se to občas nestávalo. Snímek je klasickou cestou za pomstou a je fajn, že si člověk odpočine o překombinovanosti děje, jak to dneska bývá. Zde skutečně zvrat nestřídá zvrat a to mě baví. Snímek taky nekončí klasickým happy endem čehož si u podobně laděných filmů vážím. Z dnešního pohledu jiná komiksovka za 70 procent. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi bol v 90tých rokoch známy tým že vie ponúknuť nechutné scény a dobre masky a to svojmu Darkmanovi aj dodal. Príbeh je jednoduchý, takmer ako s komiksu (hlavná postava tak trochu aj pripomína Rorschacha s filmu Watchemen) a dobrý film o pomste so zaujímavou postavou v hlavnej úlohe je niečo, čo nikdy nesklame. A práve tu zaujímavú postavu tu samozrejme máme. Liam Neeson ako vedec, pracuje na prevratnom medicínskom objave umelej kože. No jedného večera ma smolu, laboratórium aj sním vyhodia mafiáni do vzduchu a okrem toho, že stráca svoju podobu, stratí aj svoju ženu. V nemocnici ho vzkriesia, vyskúšajú nové sérum proti bolesti, no vedľajšie účinky mu okrem nadľudskej sily, poskytnutú aj možnosti pomstiť svoju smrť. A tak Neeson v potrhanom plášti a klobúku, obviazaný obväzom tak, že ho nikdy neviete identifikovať, vstáva zo záhrobia, obnovuje svoju kanceláriu a výskum, a v ruinách na samote, tajne kuje plány, aby sa pomstil. Bavil ma príbeh, bavila hra vymieňania tvarí, bavilo ma stretnutie zo svojou ženou, ale prišlo mi to miestami nemastné neslané a hlavne malo strhujúce. Ako celok som sa bavil a v závere menšie cameo režisérovho dvorného herca Brucea Campbella potešilo. 60% - 3* ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Darkman je naprostá olsdchoolová pecka, která zraje jako víno. Čím starší, tím lepší. Úžasná atmosféra, Raimiho ujeté vtípky, comixovost, temnota, úžasné promyšlené pomsty, postavy. Prostě špičkový komixový film, jeden z nejlepších, co znám. Akorát Neeson v hlavní roli mi dvakrát nesedl. Ale fakt jsem byl nadšen. Paráda!! ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Takže tady máme až nezvykle energického Liama Neesona, tehdy ještě čekajícího na svou životní roli, a také Frances McDormand, kterou si Sam Raimi ráčil vypůjčit od svých kámošů Coenů (hlavně tedy od Joela). Dále tu najdeme humorné a nekompromisní odstraňování záporáků - vystrč hlavu z kanálu suverénně vede - a spoustu šílených audiovizuálních nápadů, kdy je sice vidět, že se počítal každý dolar, ale výsledek je se svou uvědomělou nadsázkou více než přijatelný. Těžké rozhodování mezi 3* a 4*, kdo by ale odolal Darkmanovu černému plášti? ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • V sídle Roberta Duranta (Larry Drake) si je možné všimnúť, že bol vojenským veteránom a slúžil u slávnej 101. americkej výsadkovej divízie. (beso74)
  • Muž se zlatou zbraní je bratr režiséra Sama Raimiho Ted. (Lorge)
  • O úlohu Peytona sa intenzívne zaujímal herec Bill Paxton, od ktorého sa o kastingu dozvedel aj jeho priateľ Liam Neeson. Keď Liam neskôr úlohu získal, Paxton bol tak nasrdený, že sa s nim pol roka nerozprával. (beso74)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama