Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (680)

lamps 

všechny recenze uživatele

Výrazné zlepšení oproti jedničce. Všechno se mnohem více orientuje i na humornou stránku, což je v konečném součtu hodně znát a u většiny situací, které v prvním dílu vyvolávaly jen znechucení, se nyní divák hlasitě zasměje a pobaví. Raimi tady poprvé naplno ukázal, co v něm vězí, a byť je příběh naprosto stupidní a vůbec nedává smysl, dokázal z něj díky své fantazii vyždímat asi maximum. Hodně mu pomáhá i sympaťák Cambell, který se pro tuhle roli narodil a jeho Ash je ten nejsympatičtější duchobijec, jaký nám byl dosud představen. Žádná sláva to tedy opět není, ale už jen za rvačku s vlastní rukou musím hvězdičku přihodit.. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Je to remake? Není to remake?" říkal jsem si na začátku Evil Dead II. Po pár minutách už to bylo jedno. Sam Raimi se (jelikož na to měl více peněz) utrhl ze řetězu ještě šíleněji než v prvním dílu a stvořil one.man show Bruce Campbella, který se s ničím nepáře, ať už je člověk, nebo ho právě na chvíli posednou mocnosti pekelné. Zápas s rukou je senzační podívaná, scény, jako chechtající se vybavení chajdy, nemají chybu... A pak přijde ta motorovopilová protéza. Nářez. Doslova.__P.S. O hlavě ve svěráku, tančící zombii, letícím oku a dalších parádách se ani rozepisovat nebudu. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je kult a jeden z nej horrorů všech dob. Zejména těch, kam tvůrce zařadil humor a to pekelně či "krvavě" černý ... Je to film mého středoškolského věku, který jsme sjížděli furt a furt jak na běžícím páse dalším a dalším kámošům. Dnes již působí trochu "gumově" a ještě víc úsměvně než původně, ale i přes to je to nářez a rozhodně nikdy nezestárne. Je otázkou, jestli výměna nervydrásající atmosféry prvního dílu za občasný humor byl ku prospěchu, každopádně zde máme jeden z prvních horrorových remaků, který se stal absolutním kultem, stejně jako jeho předchůdce ... Špičkové nápady, prostředí, atmosféra, humor, brutality, gore, krev, příšery ... Prostě úžasná záležitost. V oblasti "horror+humor" je to ne možná úplně první, ale rozhodně nejlepší počin, který trumfnul až konkurent Raimiho, Peter Jackson ... ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

Řekněme si to na rovinu - první třetina je fakt slabá. Raimi pojal dvojku jako jakési nepřímé pokračování jedničky, přičemž si z prvního dílu bere spoustu námětů, které jako by ho už ale nebavily točit znovu. Ash a jeho přítelkyně jsou vhozeni na chatu, je probuzena kletba, Ash odkrágluje svoji holku a chvíli se špičkuje s lesnímy duchy. Všechno je takové nemastné neslané a chvílemi to vypadá, že režisér opravdu znuděně vaří z vody. Jakmile ale přestane šílená "oneman show" silně přehrávajícího Bruce Campbella a na scéně se objeví další "oběti", začne se konečně Evil Dead pořádně rozhýbávat a my jsme svědky pořádně krvavé jízdy vrcholící zrodem jednoho z nejkultovnějších hrdinů filmového plátna - Ashe s motorovkou místo pravé ruky a upilovanou brokovnicí. Řekněte, našli byste ve filmu víc "cool" hrdinu? ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Ehm... Tak se zase jednou uvrhnu do role exota. Opravdu nechápu, co vede lidi k nazývání tohohle "díla" kultovní klasikou, skvělou zábavou apod. Ten film je od začátku do konce blbý, je mi jasné (a je to i trochu vidět), že byla snaha tvůrců o to, aby byl blbý takovým způsobem, který by vyzněl komicky, ale u mě byl efekt naprosto opačný. Působilo to na mě neuvěřitelně trapně, navíc jsem se po většinu času hrozně nudila (ještě že měli tvůrci dostatek soudnosti a vypustili film v relativně krátké stopáži). Ale bohužel i druhý avizovaný žánr vedle komedie, horor, jsem ve filmu hledala celkem marně, lekla jsem se asi dvakrát, nebála ani jednou. Nemůžu ale upřít snímku jistou atmosféru a zajímavou práci s kamerou + celkem povedený konec, takže za tohle dávám 2*. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Když Ash (Bruce Campbell) běží s hlavou démona zakouslou v jeho ruce do kůlny, utíká opačným směrem. Poté totiž vychází z kůlny, která je nad chatou. (POciSEM)
  • Když si Ash uřízne ruku, tak jí zakryje železným kýblem a ten zatíží knihou A Farewell To Arms (Sbohem, armádo!) od E. Hemingwaye. (cubajz)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama