Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 4 (1992) (série)


Nástrahy zubařského křesla (S04E03)

(epizoda)
  • Česko Jedna, dva, má bota (více)

Obsahy(1)

Bankéř Allister Blunt a Hercule Poirot se potkali v čekárně u zubaře. Toho dne byli objednáni také pan Amberiotis a nervózní mladík Frank Carter. Mabelle Sealová, poslední pacientka, ovšem čekala už zbytečně: lékař byl nalezen v ordinaci mrtvý. Nabízí se verze, že spáchal sebevraždu, slavný detektiv tomu však odmítá uvěřit. Jeho podezření zakrátko potvrdí další tragická událost - pan Amberiotis podlehne předávkování novokainem. A ještě ke všemu záhadně zmizí Mabelle, která by zřejmě mohla poskytnout důležité svědectví. Co ty tři lidi spojovalo? Jaké tajemství odhalí Poirot v životech obětí a bankéře Blunta? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (62)

sportovec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

David Suchet je pro Christie tím, čím se kdysi Gabin stal pro Simenona. Literární postava pookřála nad všechno očekávání a na stříbrném plátně začala žít strhujícím - dost často i úsměvným - vlastním životem. Britská adaptace je ve svém nostalgizujícím podání strhující tím spíše, že neulpívá na fabulaci a stejně příkladnou péči věnuje i výpravě a postižení prostředí. Klasická detektivka na malé ploše cca 50 minut postihuje takřka vše. V některých případech-dílech-epizodách ovšem s viditelně skřípající fabulací a ne dostatečně propracovaným scénářem. I tak i tento produkt londýnské regionální televize vysoko převyšuje původní produkci PRIMY i NOVY. Je tím, čím chce být: kvalitní oddechovou zábavou pro dlouhá víkendní odpoledne i večery. Sedět, dívat se a pít čaj ... jak prosté, milý Watsone? Není-liž pravda? ()

pravo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zubný lekár je postrachom pre viacero ľudí, ale napriek tomu k nemu raz za čas musíme, no aby sme zažili podobnú situáciu ako Hercule si určite neprajeme. Záhadná samovražda zubára, ktorého Poirot navštevoval, roztočí kolobeh dramatických udalostí na konci, ktorého belgický detektív odhalí ... . Veľmi podarená detektívka, aj keď nepatrí medzi absolútne najlepšie diela od Agathy Christie. ()

Reklama

rekurseman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejlepších případů, který Hercule vyšetřuje. Zprvu se zdá vše jasné a zřetelné, a jen málokdo pozná, že není všechno zlato co se třpytí. Příběh je brilantní, samotný jsem podezříval zprvu zahradního pomocníka (Franka Cartera), který byl ve fašistické brigádě a připisoval jsem vraždy politickému motivu. Navíc když Allister Blunt řekl, že je poslední ze staré gardy, který drží mír a prosperitu Anglie, a proto je plno lidí, kteří by ho chtěli zabít. Velké překvapení bylo pro mě to, když Hercule jako vždy v místnosti rozplétá před všemi zapeklitý případ a ukáže jak jsem se šeredně mýlil. Každou setinu sekundy jsem hltal tento napínavý příběh, zkoušel jsem namáhat šedé buňky mozkové, ale na tohoto brilantního skvělého detektiva z Belgie jsem nestačil. Díky za krásně strávené brzké ráno Lady Christie. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirotův kolega Jap, který slavného detektiva pozval do své domácnosti na malé pohoštění, byl patrně HiFi manem, konkrétně průkopníkem sterea jelikož v pokoji, kde se setkání konalo, měl dva radiopřijímače umístěné proti sobě. Paní Japová se o5 nezúčastnila… ____ Bylo by fajn tento text umístit do Zajímavostí, ale nemám sílu to zkoušet. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S04E03 - Jsem trochu na rozpacích. Počet postav mi nevadil. Základní dámskou šarádu jsem kupodivu odhalila, ale to je asi tak vše. Bylo potřeba pořádně poslouchat, kdo se jak jmenuje a jaké jsou mezi všemi vztahy. Totožnost mrtvoly v koši mi tak pasovala do mé představy "kdo je kdo" dobře. Ale jak byly provedeny ty vraždy v zubařské ordinaci a ta druhá v hotelu, to už šlo mimo mě. Ani závěrečné rozluštění Poirotem mi moc nepomohlo. Je to díl, u kterého jsem zatím nejvíce namáhala svoje šedé buňky mozkové. Bylo tu na můj vkus příliš náhod. Především dáma s přezkami na botách se v Londýně objevila náhodně a proto s její účastí přece vrah nemohl počítat. Vždyť na její přítomnosti stál celý plán. Pak někdo náhodně někomu doporučil svého doktora, někdo jiný zase náhodou viděl do objednací knihy a přitom na konci to vyzní jako promyšlené do jediného detailu i se záložním plánem. Jinak celkem nevýrazný díl. Jen mě tu doslova vytáčely ty dvě holky, co pořád poskakovaly po chodníku. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Ve 22. minutě čte Poirot (David Suchet) knihu „Classic Myth And Legend“ od autora A. R. Hope Moncrieffa. (JenYu)

Reklama

Reklama