Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 1 (1989) (série)


Byt ve třetím patře (S01E05)

(epizoda)
  • Velká Británie The Third Floor Flat (více)

Obsahy(1)

S novými sousedy bývá potíž, obzvláště nechají-li se zavraždit. Do třetího patra domu, kde bydlí Hercule Poirot, se nastěhuje nová nájemnice, paní Grantová. Když se o den později vrací nájemnice ze čtvrtého patra, mladá Pat Matthewsová, se svými přáteli pozdě večer z divadla, zjistí, že nemá klíče od bytu. Požádá proto přátele, aby se do bytu dostali ze sklepa nákladním výtahem na odvoz odpadků. Mladíci si ale spletou patro a vylezou z výtahu už ve třetím, přímo do bytu paní Grantové. V kuchyni najdou novou nájemnici zavražděnou. A to už je záležitost pro Hercula Poirota z pátého patra. Při dramatickém dopadení pachatele utrpí fatální škodu milovaný automobil kapitána Hastingse. (Česká televize)

(více)

Recenze (45)

kaylin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to nejprve naprosto nevinně, ale pak se z toho vyvrbí velmi zajímavý detektivní případ, který mě bavil v podstatě od začátku do konce. Takový ten typ, kdy prostě musíte vědět, jak se to všechno stalo a proč, a to i přesto, že sami v podstatě nemáte možnost totožnost vraha odhalit, stejně jako ho neodhalil Poirot v divadelní hře. Z pěti prvních dílů mě tenhle bavil nejvíc. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelně slabá toť zápletka! Dosti nepovedený video film o tom, kterak majstrovi nestačila jedna panička, a tak se uchýlil k vraždě. Osobně zdejší dedukci Hercule nemůžu uznat. Žádné indície, žádné stopy, tak to Hercule hodil na prvního chalána, jež potkal na chodbě! Ale v tomto díle taktéž uvidíte, jak je pro Hastingse hrozné být bez ženy (absentující ženu si zjevně vsugeroval pod kapotu své mašiny). 63% ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Největším problémem Bytu ve třetím patře je skutečnost, že divák nemá prakticky téměř šanci se spolupodílet na hledání pachatele, jelikož Poirotovi se ho podaří odhalit během pár minut a takřka polovinu stopáže pak tvoří honička mezi policií a zločincem na útěku, což je sice v rámci této série neobvyklé, nicméně já preferuji případy, u kterých jsem držen v napětí až do závěrečných minut. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K adaptacím krátkých povídek Agathy přistupujeme jako ke skvělému relaxu, který nám nic nedá, ale báječně si jej užijeme. Toto je ale výjimka. Když se totiž vraždí přímo v Poirotově domě, případ musí mít patřičný ráz, což taky ostatně má. Ale má i výborné napětí "klaustrofobických detektivek" (Rear Window), neuvěřitelné kouzlo a důmyslnou zápletku. V tomto "případě" my nemusíme nic řešit - perfektní, mon ami! ()

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S01E05. Sikovny a povedeny dil dokazujici, ze i na malem prostoru 50ti minut lze udelat zajimavou zapletku. I kdyz neni samozrejme kdovijak komplikovana, je dobre vystavena. Tentokrat nachlazeny Poirot, ktery je nekolik tydnu bez pripadu, navstivi s Hastingsem divadelni detektivni hru a hned po navratu musi resit vrazdu primo v dome, kde bydli, ve Whitehaven Mansions, jen dve patra pod sebou... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • V úvodu epizody se slečna Lemonová (Pauline Moran) znepokojeně podívá směrem vzhůru jako narážka na hlučnou hudbu vycházející z jiného pokoje. Hluk však vychází z patra pod ní nikoliv nad, což je zřejmé z následujícího dění. (necisty)

Reklama

Reklama