Reklama

Reklama

Within the Woods

Krátkometrážní / Horor / Thriller
USA, 1978, 31 min

Obsahy(1)

Jeden z prvých krátkometrážnych filmov dnešného režisérskeho velikána Sama Raimiho bol natočený ako prequel ku kultovému The Evil Dead. Natočený za predĺžený trojdňový víkend v Michigane, s minimálnym rozpočtom a príbehom. Partia tínedžerov si spraví výlet a ubytujú sa v chate, hlboko v lese. Prebudia sily zla, ktorý sa ich jedného po druhom snažia zabiť. (genetique)

(více)

Recenze (89)

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

S těma dvouma je na chatě uprostřed lesa vždycky sranda.Poznávací zanamení-splašená houpačka.Kvalita obrazu je horor,ale on to Raimi vynahrazuje výborným (pa)zvukem.Nácvik na Evil Dead.Jeden záběr připomene Rec nebo Zemanovskou Studnu a je to paráda napotřetí a bude i napočtvrté.Sem zvědavý na remake ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelnej masakr, kterej právě díky krátké stopáži vnese diváka do totálního strachu, napětí, teroru a hrůzy raz-dva. Film vyniká klasickými šílenými zvyky známými z pozdějších Evil Dead dílů, kamerovými nájezdy a záběry atd. Je to takový Evil Dead naopak, Bruce Campbela něco posedne v lese, změní se v něco jako je zombák a vyvraždí chalupu plnou přátel. Řev, brutalita, hnus, napětí, skřeky, vše z filmu srší stejně asi jako nadšení do jeho tvorby. Opravdová paráda, byl sem vyloženě překvapen, párkrát doslova šokován. Tohle jsem opravdu nečekal... ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi je rešpektovaný a uznávaný režisér, ktorý dokáže natočiť zaručený kinohit. Dôkazom toho je popkornová komiksová séria "Spiderman". Ja si ho však vážim skôr kvôli jeho staršej, horrorovej tvorbe. Jeho snímok "Evil Dead" je kultová záležitosť. Je to jeden z nosných pilierov americkej horrorovej filmovej školy. V roku 1979, vo veku dvadsať rokov, natočil Raimi krátkometrážny film "Within the Woods". Tento titul možno považovať za nenápadnú predzvesť, hrubý náčrtok či strohý koncept ku geniálnemu "Lesnému duchovi". *** ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Skvelý "prequel" k Evil Dead. V horore je všetko na čo sme u Raimiho zvyknutý. Nepríjemná hudba, desivá kamera a samozrejme brutalita hraničiaca s humorom. Je lahôdkou sledovať, ako sa v tomto tridsať minútovom dielku vystriedajú takmer všetky nápady, ktorými nás priklincovala jeho ďalšia tvorba. Skrátka, robte všetko preto, aby ste túto perlu zohnali, pretože pri dnešnej produkcii hororov je to takmer povinnosť. Veď, kto by si rád nepripomenul tie krásne pocity, ktorí sme cítili pri zostupovaní dole schodmi či odrezávaní ruky... ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Brutální zastřelování na Evil Dead. Nevím, jestli se to dá někde vidět v nějaké rozumné kvalitě, ale moje verze byla teda šílená. To ale nic neubralo na zážitku z tohohle kraťasu. Campbell i ve svých začátcích ukazuje, že má ksicht, který prostě nejde nevyužít a relativně slušné triky z něj dělají povedené monstrum. 75% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (9)

  • Film měl premiéru v Detroitu v kině s názvem "The Punch a Judy" v srpnu roku 1979. (prokda)
  • Ve filmu kromě Mary herci používají svá vlastní jména. (prokda)
  • Film se natáčel dva dny ve státě Michiganu. Rozpočet byl 1600 dolarů. (Halloween9)

Reklama

Reklama