Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Stavbyvedoucí velké firmy Doug Kinney je v práci tak vytížený, že nemá čas na milovanou manželku Lauru, na děti ani sám na sebe. Jednoho dne si ho všimne vedoucí vědeckého institutu, kde firma provádí stavební úpravy, a nabídne mu řešení. Dokáže naklonovat jeho dvojníka, který by zastal polovinu práce a Doug by se mohl věnovat rodině. Jenže ihned po úspěšné operaci se Dougové pohádají, který z nich je originál. Pak se domluví, a zatímco klon nastoupí do práce, Doug se věnuje rodině. Zatímco ve firmě všichni žasnou nad Dougovým novým pracovním elánem, skutečný Doug má brzy domácnosti a péče o děti plné zuby. A tak znovu navštíví institut a nechá si udělat dalšího dvojníka, aby za něj vykonával domácí práce a staral se o děti. Konečně si začne užívat, ale jeho radost netrvá dlouho. Jednoho večera totiž v posteli objeví se svou ženou i ženu třetího Douga. Navíc zjistí, že si jeho klony nechaly udělat čtvrtého, aby jim uklízel. Doug brzy ztrácí přehled a udělá osudovou chybu - odjede na výlet jachtou. V době jeho nepřítomnosti se situace tak zamotá, že ji klonové nezvládnou. Nejenže se všichni vyspí s jeho ženou, ale navíc přes jejich snahu přijde Doug o práci. Nastává chvíle, kdy je nutné situaci rázně řešit. (TV Nova)

(více)

Recenze (114)

petaspur 

všechny recenze uživatele

aneb Doug Kinney čtyřikrát jinak. Po světě běhá jeden originál, dvě kopie a jedna kopie z kopie. Doug jednoduše řečeno nestíhal a tak se nechal naklonovat. Jeden den jeho nepřítomnosti, během jehož žhavé noci stačila manželka Laura sexuálně uspokojit všechny klony, však v Dougovi vzbudil dojem, že proces vytváření nového jedince geneticky identického s předlohou, mu k lepšímu životu nepomůže. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších filmů. To říkám na rovinu. Neznám moc filmů, které by se hodily na chvíle, kdy je venku hnusně, prší, tma, vy nemáte co dělat, nebo vás nic nebaví a chcete se nějak rozveselit. Michael Keaton, kterého jinak nijak extra nemusím, to tady rozjel na plné obrátky a třeba čtyřnásobné milostné vzplanutí je něco, na co se nedá zapomenout. :-) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Další SF, kde ta vědecká fantastika není důvodem, ale prostředkem. Klonování tu z technickýho, politickýho, sociálního, ekonomickýho či morálního hlediska není vlastně nijak rozebráno. Jediný pohled na věc, který se mi snad podařilo identifikovat, je optimistickynadsazený. Michael Keaton je přesvědčivý ve všech čtyřech svých inkarnacích a Andie naštěstí nedostala moc prostoru, a tak mi to nekazila (nesnáším, když se někdo směje horním rtem až k nosu). Není to komedie, kde by se člověk chechtal od začátku až do konce a nemohl přestat. Spíš než směšné je to úsměvné a spokojený úsměv diváka neopustí po celou dobu sledování a občas se proloží smíchem. Je to prostě oddychovka, žádný drama ani přetechnizovaný film. Spíš bych řekl rodinná komedie s troškou té romantiky. Osobně se na to podívám vždycky znovu a rád. ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Taková milá ptákovina, občas se zasmějete. Největší osobností filmu je samozřejmě kameraman László Kovács, který spolupracoval s Bogdanovičem či Rafelsonem a také natáčel kultovní "Bezstarostnou jízdu". Michael Keaton odvedl dobrý výkon, Andie MacDowellová je standardně roztomilá. Osobně lituji, že toto téma nebylo zfilmováno u nás za komunismu, jako režisér by se nabízel pan Vorlíček nebo Lipský, to by mohlo být o dost povedenější než tato americká verze. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Oddechová komedie, která z tématu nevytěžila, co by mohla. Nechat si vyrobit vlastní klon, který by zastupoval v práci je výzva na spoustu nevyzpytatelných situací. Nejsou. To, že klon také nechal vyrobit klon, ty pak další a nepovedený je docela málo. Michael Keaton sice dělá co může, což si zaslouží obdiv, ale na záchranu slabého scénáře je to dosti málo. I přesto se tu několik humorných situací objeví, dávají však úsměv jen velmi lehký. Na odpočinek je tento snímek vhodný. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (8)

  • Michael Keaton (Doug Kinney 1-4) komentoval že "někdy mi 'přeladění' mezi verzemi postavy trvalo i půl hodiny. V roli Douga 3 jsem si vždycky snažil představit, že je mé tělo lehčí. Pár minut jsem se procházel a představoval si, že se vznáším. Doug 2 se pořád zabývá svým rozkrokem. Pořád se ho dotýká, nebo to aspoň naznačuje. Žije svým testosteronem. Tak jsem si řekl, že by bylo zábavné, kdyby byl Doug 4 fascinován Dougem 2, který není zrovna dvakrát sympatický." (NIRO)
  • Ve scéně kdy se klony potkají v restauraci na záchodě, originál začne po hádce topit v umyvadle klon. Poté je střih a klon má mokré šaty ale suché vlasy. (Mydlivoj)

Reklama

Reklama