Reklama

Reklama

Hellraiser II: Svázaný s peklem

  • Česko Svázaný s peklem: Pekelník druhá část (více)
Trailer

Obsahy(1)

Volné pokračování úspěšného hororu se odehrává jenom pár hodin po událostech prvního dílu. Kirsty (Ashley Laurence), která jediná přežila řádění Franka (Sean Chapman) a cenobitů v domě svého otce, tráví noc v nemocnici vedené uznávaným psychiatrem, doktorem Channardem (Kenneth Cranham). Ten je však ve skutečnosti šíleným sadistou posedlým okultismem, který oživením a přeměnou mrtvol způsobí mnoho hrůzy... (ScreamJay)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

fcreading 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie sa nesie v takom istom štýle akou bola jednotka, vystriedal sa nový režisér, namiesto Barkera prišiel Tony Randel ( Ticks, Beyond Belief), ktorý pokračuje tam, kde to všetko skončilo. Pinhead je znovu fantastický, hudba je taktiež vynikajúca, efekty sú na dobrej úrovni, ďaľšie pokračovania od 6 až po 8 sú nudné až otrasné, kdežto tu máme výbornú atmosféru, premňa 100 percent. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý sequel. Bohužel paradoxně v momentě, kdy má asi film dosahovat vrcholu - v té pekelné říši -, tak naopak ztrácí tempo a poctivě budovaná atmosféra je ta tam. Možná kdysi spolíhali hlavně na efekty, které už dneska rozhodně nepříjdou nijak vyjímečné (ale rozhodně nejsou špatné!)... V každým případě přibližně v druhé polovině se spíš jen střídají skvělé a průměrné scény - a to i v závěru filmu. Dobrá zpráva nakonec - Film si pořád drží svojí temnou atmosféru a je zde mnohem víc gore scén než v jedničce :) (8/10) ()

Reklama

dwi 

všechny recenze uživatele

Tajemná kostka opět ožívá a s ní i nejbizarnější představy. Přítomnost Cliva Barkera je tu silně cítit, což se silně projevuje na výtvarné stránce děje. Jednička za dvojkou příliš nezaostává, ačkoli se v příběhu dají najít jeho slabší stránky (hlavně překombinovaný konec). Nečekejte žádné lekací momenty, protože se jich tu nachází opravdu minimum. Na atmosféře to ale nic neubírá. Zbytnělá fantazie rozvětvená do kořínků (některé momenty připomínají obrazy MC. Eshera), výpravné kulisy, nekonečně moc krve a pompézní Pinhead. To jsou asi největší devíza tohoto hororu. ()

Scrytcher 

všechny recenze uživatele

Překvapivě výborné pokračování prvního dílu o kostce otevírající brány do pekla. Možná bych si troufl říct, že je o něco perverznější i brutálnější a mnohých ohledech výtvarnou stránkou překonává první díl. Konec je však bohužel opravdu příliš zapletený a sráží předchozí vlnu mrazivého napětí, které tak krásně graduje po celý průběh filmu. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hellraiser II ode mě jako jediný díl z celé série dostávává plný počet hvězdiček. První díl mi přišel jako průměrný horor s dobrými efekty a nápadostí,druhý je geniální. Hned od úvodu je jasné,že film je brakovou nechutnou záležitostí 80.let. Má děsivou atmosféru zvláště na psychiatrické léčebně,úlisný doktor zajímajíce se o bránu pekel. Krvavý návrat Julie se povedl a na konec,žena bez kůže je velmi vzrušující a přitom děsivé si s ní užít a být úplně od krve jako postel. Škoda,že režisér nebyl dost šílený na to,aby tohle natočil. Podívej te se na jeho první film,totální nuda a jeden z nejblějších filmů co jsme viděl a hele co dokázal natočit jako svůj druhý film. Takže to je jen líbání s doktorem. To co mě na filmu nejvíce zaujmulo byla skvělá a krásná herečka Imogen Boorman hrající nemluvící dívku Tiffany. Škoda,že nehrála ve více filmech. Peklo je krásné a krve a nechutností je tu dost a plný akce,tohle je pro mě je nejlepší a taky asi i jedný dobrý Hellraiser. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • V roce 1989 byl film v australském státě Queensland zakázán. V následujících letech byl zákaz zrušen a film byl v tomto státě k vidění na VHS, DVD a Bluray. (ČSFD)
  • Film měl premiéru 23. prosince 1988. (Chatterer)
  • Hlava, která na konci filmu položí otázku "What's your pleasure, sir?", patří podivnému muži, který v prvním díle v obchodě se zvířaty jedl cvrčky. (Chatterer)

Reklama

Reklama