Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Detektiv Thorne není žádný anděl - paktuje se zločinci, bere drogy a užívá si s prostitutkami. Jeho život se úplně změní, když na místě vraždy jedné z nich najde tajemnou skříňku. Po jejím otevření se s ním začnou dít podivné věci - vidí vraždícího muže bez tváře a strašlivé věci, které se mají teprve stát. Ocitl se navíc na strašlivém místě, které může být skutečným peklem. Je to skutečnost anebo zlý sen? Aby vyřešil případ, musí se postavit vlastním démonům - a aby unikl z pekla, musí získat zpět zlověstnou skříňku z rukou Pinheada, služebníka samotného ďábla. (SPI Film)

(více)

Recenze (196)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#5 Hellraiser. S rokem 2000 a s pátým dílem sestoupila série Hellraiser do kategorie video filmů, což jí alespoň na začátku velmi prospělo. Inferno vsadilo na sólový výkon Craiga Sheffera, který byl vynikající už v Teče tudy řeka, ale pak ho potkalo několik špatných filmů. Malé množství výtečných cenobitů a Pinhead v dobře odměřených dávkách jsou hlavním kladem, dál skvěle zafungovala změna žánru v nejprve pohodovou a později děsivou detektivku. Tohle se skutečně povedlo. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

animaxis 

všechny recenze uživatele

Pátý Hellraiser je skutečně o něco lépe napsaný, než minimálně předchozí dva díly. Přesto mi připadá, že postrádá tu atmosféru, kterou jsem cítil v prvních dvou a která byla přítomná, byť v menší míře, i v těch dvou předchozích. Přitom stylizaci do (tak trochu) detektivního žánru kvituji a musím říct, že v tomto ohledu je tento Inferno oproti předchozím dílům aspoň originální, ale něco tu prostě chybí. Těžko říct, jestli je to stylem režie (přitom proti Derricksonově stylu nic nemám) nebo jestli je to spíš ve scénáři. Přitom absence cenobitů mi tu nevadila (a když už se tu objeví, tak rozhodně působí lépe než třeba v Hell on Earth), jen se opět nemůžu u této série ubránit pocitu, že tu byl jistý potenciál, který ale zůstal z velké míry nevyužitý. ()

Reklama

matestlust 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou kultovních a legendárních dílech rozhodně nejlepší z celé serie. Mrazivá a dusná atmosfera, ze které mi chvílemi běhal mráz po zádech.Výborně promyšlený děj, který mi v samém závěru pěkně nakopal zadek. Pinhead a jeo cenobité opět dokonale hrůzostrašní. Název Inferno vážně vystihuje :) .4,5* ()

Ketchi 

všechny recenze uživatele

V pořadí pátý Hellraiser se převlékl do vcelku slušivého noir kabátu a stal se po přihlouplém vesmírném čtvrtém dílu vítanou změnou. Po většinu času tu však (kromě např. samotného finále snímku) schází ta správná pekelná atmosféra. Koneckonců Hellraiser by neměla být žádná detektivka ale horor. Osobní žebříček: H2, H1, H5, H3, H7, H6, H8, H4. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Od pátého dílu jsem už mnoho neočekával, ale nakonec jsem se dočkal velmi milého překvapení. Po dosti průměrné čtverce, se totiž tato série opět nadechla k nevšední podívané a ovanul ji velmi příznivý čerstvý vítr. Navíc i tentokrát se dočkáme odlišného pojetí původní myšlenky, což už se u této série stalo od třetího dílu takovou „samozřejmostí“. Ovšem v tomto případě to vůbec nebylo na škodu. Pětka je totiž dost ponurá detektivka, skvěle doplněná o psychologický teror a proměnu hlavního hrdiny, který jaksi odsunul pekelné cenobity na vedlejší kolej. Scott Derrickson tímto krokem dost zariskoval, ale ukázalo, že šlo o velmi mazácký tah, který se dočkal kýženého ovoce a hlavně diváckých ovací. My jsme si totiž už tak nějak zvykli, že hlavní hrdina – no spíše hrdinky byly kladnými postavami, které musely čelit atakům ze strany pekelníků, ale zdejší detektiv, je parchant každým coulem, který si to po právu zasloužil. No on vlastně spíše musel čelit vlastním hrůzám a následkům svých činů. Atmosféra nabrala od prvních minut ty správné grády a míra brutality/špinavosti/nechutnosti byla rovněž velmi šťavnatá. Navíc se zde dočkáme i několika nových povedených monster (nových cenobitů), které si pro nás připravili rovněž několik velice chutných scén. Zvláště pak ty dvě mrchy s mrštnými jazyky, které se vám doslova dostanou pod kůži. Velkou pochvalu si však zaslouží především Craig Sheffer, představitel detektiva Thorna. Předvedl velmi slušný herecký výkon a jeho postava tím získala správný šmrnc. 70% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Jedná se o první film série, který zamířil přímo do videodistribuce. (gogos)
  • Pracovní názvy filmu byly Hellraiser V, Inferno a také Hellraiser V: Inferno. (gogos)
  • Příběh tohoto filmu je podobný příběhu knihy „The Ghost Downstairs“ od Leona Garfielda. (ČSFD)

Související novinky

Neo zastaví Zemi

Neo zastaví Zemi

31.08.2007

Ne, nechystá se pokračování Matrixu, v němž létající kungfista napodobí trik Christophera Reevea z prvního Supermana s obletováním Země takovou rychlostí, až dojde k jejímu zastavení. Řeč je o remaku… (více)

Reklama

Reklama