Reklama

Reklama

Franklin Hatchett (Ch. Tucker) je mimořádné výřečný pouliční kšeftař, oddaný své rodině, jenž se živí pokoutním prodejem lístků na basketbal. Jedním z jeho klientů je i James Russell (Ch. Sheen), kterého šéf neustále nutí za každou cenu vyhledávat mediální senzace. Jednou večer se Franklin po policejním zátahu dostane do vazby, kde ho přivážou k Villardovi, nebezpečnému zloději šperků. Při převozu se Villardovi podaří utéct a jelikož je Franklin k němu připoután, musí utéct spolu s ním. Dřív než se mu podaří vysvobodit, Franklin zaslechne, že Villard ukryl mnoho ukradených diamantů, takže teď musí Franklin utíkat nejen před policisty, kteří si myslí, že má prsty v útěku, ale i před zločinci, kteří ho chtějí zabít dřív, než se dostane k diamantům. Franklinovou poslední nadějí je reportér James. Spolu vymyslí plán, jak přelstít nejen zloděje, ale i newyorskou policii. (Intersonic)

(více)

Recenze (74)

Ravi 

všechny recenze uživatele

Chris Tucker je šašek, jehož vtip mi je úplně cizí, spousta praštěných keců, ale k čemu? K ničemu. Nezajímavý děj doprovázený záporáky jako vystřiženými ze segalovek a k tomu zdarma porce jednoduchého humoru založeného na neustálém vrstvení hlášek. To, že ze sebe herec udělá úplného blbce neznamená, že se musí člověk válet smíchy. 20% = 1/5 ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Chris Tucker je takovým podobným zjevem jako například Kevin Hart - oba dva v rámci svého pitvoření dokáží udělat z podprůměrné komedie celkem vtipnou záležitost, u téhle jsem se chvilkama fakt smál. Všiml jsem si, že Tucker (například i v Křižovatce smrti) používá ve svých filmech stejný oslavný taneček, zřejmě si jej nechal patentovat.................moje hodnocení = 6 z 10. ()

Reklama

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Tucker není zrovna můj oblíbenec, ale Sheena mám celkem v oblibě. Proto mě ani moc nebrala Tuckerova komika, i když jsem se párkrát docela zasmál. K akční komedii patří samozřejmě akce, která je ale tak příšerná a amatérská, že se mi to ani nechtělo věřit. Ratner zřejmě neměl s akcí zkušenosti, což nebránilo tomu, aby si produkce sehnala druhého režiséra jen pro akci. Bylo by to mnohem lepší. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Reč peňazí je uchádzajúca, ničím výnimočná buddy movie. Scenár ubieha v najočakávanejších pod-žánrových klišé, aké len budete čakať. Ratnerov celovečerný režijný debut. Odzbrojujúci humor ani streštená akcia sa nekonajú, ale aspoň si Sheen/Tucker padli do noty. Chrisovi a Ratnerovi to v buddy movie naplno vyšlo až neskôr (Križovatka smrti s diabolským duom Tucker/ Jackie Chan). ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Chris Tucker ťahá svojou imitáciou Eddieho Murphyho celý film. Je to ten typ hyperaktívneho drzého černocha, ktorý kašle na pravidlá a konvencie, chlebáreň sa mu nezastaví ani na okamih a vykecá sa z každej situácie. Charlie Sheen mu len chabo sekunduje, podobne ako nijak objavný scenár. Akčné finále na štadióne sa mi ale k odľahčenému zvyšku nijakovsky nehodilo - strašne over the top, s kopami mŕtvol a iracionálne sa chovajúcimi postavami. 5+/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (2)

  • Tanec, ktorý predvádza Franklin (Chris Tucker) v Jamesovej (Charlie Sheen) kúpeľni, môžeme vidieť aj vo filme Križovatka smrti 2 (2001). (Odpocivadlo)

Reklama

Reklama