Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Ve druhé, tentokrát šestidílné řadě britského dramatického seriálu se vracíme do Sanditonu, kdysi ospalé rybářské vesnice, která se rychle proměňuje v módní přímořské letovisko. Od posledních událostí uplynulo devět měsíců a Charlotte Heywoodová je opět v centru dění. Tato nekonvenční a impulzivní mladá dáma nedává spát žádnému z přítomných mladíků, rušný společenský život přímořského městečka je ale opět plný intrik a nevyřčených přání a tužeb. Seriál vznikl na motivy posledního, nedokončeného románu Jane Austenové. Předlohu adaptoval a rozpracoval uznávaný a zkušený autor Andrew Davies. Hlavní hrdinku ztvárnila Rose Williamsová. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

demovka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série se natáčela v roce 2019. Tato vznikl o tři roky později, a už se do ní nevrátilo mnoho postav: Sidney (Theo James), jeho sestra Diana Parker (Alexandra Roach), lord Babington (Mark Stanley) a jeho věčně opilý druh Mr Crowe (Matthew Needham), guvernantka Georgiany Mrs Griffiths (Elizabeth Berrington), zedník Stringer (Leo Suter) atd. Celkově byla první série plná postav a opravdovější, protože se nemířilo na hlavní postavy. Vše se hezky prolínalo a schovávalo se za vývoj celého města, o který se většina postav snažila. Bylo to jejich společné dílo. V druhé sérii už město stojí, o jednotlvé události, bály a přehlídky se snaží již jenom bratři Parkrovi (Kirk Marshall, Turlough Convery). Už to není společné dílko, protože se dějové linky oddělily. Vše se točí kolem armády, která znazmená nejdříve ohromné nadšení, posléze zklamání. Tím přišli i nové postavy: plukovník Lennox (Tom Weston-Jones), kapitán Fraser (Frank Blake),kapitán Carter (Maxim Ays). Ty příliš oddělené dějové linky jsou Charlotina (Rosie Willimas), Alison (Rosie Graham), Esther (Charlotte Spencer) a Georgiany (Crystal Clarke). Z nich ta Charlotina, hlavní hrdinky, je nejslabší. O lordu Colbournovi (Ben Lloyd Hughes) víme velmi málo. To už jeho služebná (Flo Wilson) a jeho neteř Augusta (Eloise Webb) jsou daleko čitelnější. I postava Arthura Parkera (Turlough Convery) je celou druhou sérii výrazná a zlatá. ()

mikhail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa obrovské sklamanie. V druhej sérii  Sanditonu je veľmi odfláknutý scenár. Kým v druhej sérii Bridgetonu to aspoň nahradzuje výborná chémia dvoch hlavných postáv, tu niečo také absolútne chýba. Nebyť druhej dejovej linky sestry hlavnej hrdinky, tak to ani celé neodsledujem. ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele

Přesně takto jsem si představovala, že bude Sanditon převeden na televizní plátno. Vedlejší páry byly pro tuto sérii opravdu vhodně zvolené, a i když nejsem fanynkou milostných trojúhelníků, i hlavní pár jsem si nakonec oblíbila. Sice série kombinovala mnohé nám známé úryvky příběhů (Cyrano z Bergeracu, Pýcha a předsudek, Jane Eyre), ale já jsem si jednoduše tuhle vysoce předvídatelnou jízdu užívala, možná právě proto, že se 2. série nesnažila být ničím víc. A i když předchozí série prorazila cestu takovým odvážnostem, jako je Bridgerton, přece jen se do jejího, pořád dost naivně pojatého prostředí ve stylu Jane Austen, podobné "risqué" pojetí jednoduše nehodilo. Proto jsem nadšená, že si tvůrci uvědomili, v čem je jejich síla: není to ve snaze pojmout příběh realisticky, nebo naservírovat nucený smutný závěr. Ne, síla těchto naivních seriálů tkví jednoduše v jejich předvídatelnosti, šablonovitosti, krásných kostýmech, povedených lokacích, kvalitním herectví a dobře spárovaných dvojicích. A to myslím 2. série Sanditonu splnila na výbornou. A i když ve mně 1. série nevzbudila nijak velký zájem o další pokračování, musím říct, že 2. sérii se povedl pravý opak. Už teď jsem zvědavá, do jakého závěru se Sanditon chýlí. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem obavu, když polovina postav z první řady je pryč, takže přijdeme o Sidneyho holý zadek, ale vyřešilo se to tím, že do města zavítá celá armáda nových hejsků, takže máme nevyčerpatelnou studnici nových charakterů. Potěšilo mě, že i kostýmní seriál podle Jane Austen může být woke a dokonce najít neotřelý charakter – tomboy. Tohle divertimento je poutavější než Gentleman Jack. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že (minimálně po prvním díle) to výstižně pokryl TroiMae. Otázka zní, chci se na to dívat? Scénáristi mě opět vytočili a to už vůbec nemluvím o tom, co řekne nějaká ta sněhová vločka, až se nadšeně vrhne po zkouknutí tohoto seriálu na knihu Sanditon od Jane Austen... ta bude čučet minimálně hodinu do prázdna, možná týden bude knihu namátkově otvírat na různých kapitolách... a stále nechápajíc, nastreamuje nám svůj názor, bez kterého netuším, jak doteď můžeme existovat. ___ Edit: bohužel se zdá, že ráda zaujmu stanovisko, jen abych ho o krátkou chvíli později vyvrátila. Tím nemyslím, že bych se sekla v tom odhadu na mladou dámu, která se teď pustí do čtení skutečného Sanditonu, ale sekla jsem se v sobě. Nicméně mě utěšuje to, že i hlavní postavy spolu s vedlejšími se tu sekly ve svých pocitech, udělaly splašená rozhodnutí a pěkně se v tom vymáchaly, než přišel THE END. ()

Galerie (165)

Reklama

Reklama