Reklama

Reklama

Stůj při mně

  • USA Stand by Me (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V lesní chatě na okraji Castle Rock, městečka uprostřed oregonských lesů, dvanáctiletý Gordie La Chance spřádá plány na neobvyklý výlet, který by měl navždy změnit jeho život. Jeho nejlepší kamarád Vern totiž slyšel, jak jeho starší bratr mluví s přítelem o nalezení mrtvoly hluboko v lesích a Gordie spolu s bojácným Vernem, tvrďákem Chrisem a odvážným Teddym zorganizuje výpravu za dobrodružstvím, která se změní v odyseu, při níž chlapci poznají především sami sebe. Cesta začíná nevinně, ale sen o tom, že se stanou hrdiny města, všechny čtyři podrobí zkoušce, jakou si nedokázali představit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (494)

Madison 

všechny recenze uživatele

Malý nenápadný filmový šperk, ktorý je v rámci príbehu tak skromný, jednoduchý a mierne emocionálny, že si ma - krásnymi hereckými výkonmi a rôznorodými povahovými črtami dospievajúcich chalanov, ktoré sa postupne odkrývajú v lese, kde sú odkázaní sami na seba - úplne získal. Stand by me je nabitý hodnotnými myšlienkami, ktoré sa dotýkajú poškodenej rodinnej štruktúry s ďalekosiahlymi následkami na ďalší život. Veľmi pekný film + nádherná príroda a typické kingovské aj keď jemné mysteriózne prvky spojené s vraždou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak som sa zamyslel, kedy som si našiel tých najlepších priateľov na celý život a bolo to až na strednej. Možno som s tými zo základky nemal také zážitky, ako hľadanie mŕtvoly v lese, i keď bývam na sídlisku hneď pri lese. Možno by nás to viac zblížilo.... Stand by me na mňa pôsobilo dojmom seriálového pilotu (bez konca, kde sa dozvieme budúce osudy chlapcov v dospelom veku), pretože Reinerovi sa podarilo vytvoriť svet, do ktorého by som sa chcel pravidelne vracať. Čo sa týka atmosféry malomesta, tak asi práve tento film bol základným predobrazom lokácií Stranger things, nehovoriac o deckách, Phoenix vyzerá ako tá malá "weirdka". ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Stephen King to v tom péru prostě má a Rob Reiner jeho knihy umí zpracovat. Velice příjemná pozvánka do dětských let, která mi oživila vzpomínky na to, co jsem všechno stihl prožít já, když ještě děti chodily ven. Příběh je velmi jednoduchý. Parta dětí se vydá podívat na mrtvolu, o které se dověděla. Po cestě prožívají celkem fajn věci a odemykají skříně svým kostlivcům. Velká výtka snad jen k tomu, že mi tam prostě chyběl nějaký zásadní zvrat či něco překvapivého. Moje uši potěšil velmi dobrý výběr písní. Byla to téměř srdcovka vedle srdcovky. Obsazení bylo kvalitní a všichni dětští herci si vedli více než dobře. Příjemná záležitost, u které člověk s chutí dokáže vypnout. Jen snímek prostě nenabízí žádnou nadstavbu. Něco, proč bych jej měl potřebu vidět znovu. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Jak na bonusech DVD Stephen King sám říká - "Jedna z nejlepších adaptací mojí knížky". S tím se vážně dá souhlasit :) ... Krásný film o klukovském kamarádství a složitostech dospívání. Už v takovém mládí (15 let) se projevilo jaký byl River Phoenix herecký talent a jak moc lze litovat jeho hloupé předčasné smrti. ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Mládí je nejkrásnějším obdobím života, ale nejdříve musíme zestárnout, abychom to poznali.. Přesvědčiví Will Wheaton a River Phoenix, nezapomenutelná scéna s železničním mostem a volně plynoucí vzpomínka na nezletilost plnou dobrodružství, snů a nevinnosti. “No I won't be afraid / no I won't be afraid / just as long as you stand, stand by me..” ()

Galerie (156)

Zajímavosti (58)

  • Corey Feldman se nechal slyšet, že postava Teddyho je mu charakterově ze všech postav, které hrál, nejblíže. (HellFire)
  • Během scény u táboráku, kdy se Chris rozpláče, Reiner si byl jistý, že to River dokáže zahrát o mnoho lépe. Požádal ho, aby si představil svůj vlastní život, kdy ho jako dospělého někdo takhle zažene do kouta a stáhne ke dnu. A přesně to River udělal. Byl smutný a plakal, i sám režisér ho poté musel uklidnit. Tato scéna pak ale byla nakonec vystřižena a objevila se až v režisérském sestřihu. (Kacitr)
  • Vůz, kterým starší chlapci jedou a hrají baseball s poštovními schránkami, je Ford Custom Convertible Coupe z roku 1949. (Kirman)

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

Zemřel herec a režisér Carl Reiner

30.06.2020

V požehnaném věku osmadevadesáti let opustil filmový svět americký herec, režisér a scénárista Carl Reiner. Zemřel z přirozených příčin v noci z pondělí na úterý ve svém domě v Beverly Hills, jak… (více)

Friedman prekročí tmavú čiaru

Friedman prekročí tmavú čiaru

17.08.2005

V produkcii a réžii Adama Friedmana vznikne adaptácia knihy A FINE DARK LINE od Joea R. Lansdalea, ktorého Friedman dokonca ukecal, aby k filmu napísal scenár. Hlavnou postavou príbehu o dospievaní… (více)

Reklama

Reklama