Reklama

Reklama

Mořská horečka

  • Česko Nebezpečí z hlubin (více)
Trailer 1

Študentka morskej biológie Siobhán (Hermione Corfield) musí opustiť pohodlie vedeckého laboratória a v rámci štúdia sa spolu s poverčivou posádkou vydať na týždennú plavbu rybárskou loďou, kde má zdokumentovať podmorský život. Prvá takáto príležitosť sa naskytne, keď ich loď uviazne uprostred oceánu a u členov posádky sa začnú objavovať príznaky neznámej infekcie. Siobhán tak musí využiť všetky svoje vedomosti a aj za cenu ľudských životov zabrániť rozšíreniu nákazy na pevninu... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (62)

lykan9 

všechny recenze uživatele

Jako vyloženě špatné to nebylo. Začátek vypadal zajímavě a samotný nápad byl ucházející. Chybou však bylo, jakým způsobem byla Mořská horečka prezentována cca od uplynutí první půlhodiny. Čekal jsem horor a dostal jsem spíše psychothriller a na tento žánr herci prostě neměli. Možná, kdyby bylo dáno více prostoru tomu tvorovi a film byl pojat více akčněji, tak bych si řekl, že na béčkový horor, byla odvedena více než dobrá práce, ale s tímto pojetím byla dána více tíha na herce a bohužel těm se mé očekávání naplnit nepodařilo. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Nevím no - hororové to bylo asi jako košík štěňat a když už tvůrci nepoužili jediný digitální trik, mohli si dát aspoň tu práci zkusit udělat film napínavým. Kdepak. Proč dokáží lidé jako napříklan pan Wan dělat horory bez digi triků tak, aby se filmový divák připosral? Proč ho někdo trošku neobšlehne? Z tohoto se mi chtělo brečet, ale trošku jinou hrůzou.....................moje hodnocení = 2 z 10. ()

Reklama

Hernycztek 

všechny recenze uživatele

V letošním roce je Sea Fever druhým hororem z podmořského prostředí a dle očekávání to není nic, co by bylo, v rámci subžánru, konkurenceschopné. Film má na svědomí irská režisérka Neasa Hardiman, která má zkušenosti pouze s epizodními díly televizních seriálů, takže se jedná o její celovečerní debut. Pokud bych měl, na její práci, vyzdvihnout jednu věc, která mě opravdu potěšila, tak je to absence nelogického chování, respektive dobře zvládnutý scénář, kdy to sebe všechno zapadalo. Obsazení herců se také povedlo, jelikož nikdo z nich na nervy neleze, sledovat se dají a v rámci možností jsou divákovi představeny jejich charaktery, což je nezbytné pro výběr oblíbené postavy. Ovšem horší už je to s hororovými prvky, kvůli kterým si to lidé pouštěli. Zářiví paraziti sice vypadají pěkně, ale žádnou hrůzu nenahánějí a bohužel se nepostarali ani o krvavé hody, ke kterým to celou dobu směřovalo. O napětí také mluvit nemůžeme a nejinak je tomu s atmosférou, která zůstala trestuhodně nevyužita. Celkově se z tohoto námětu dalo vytěžit mnohem víc a my se tak musíme smířit s dalším promarněným potenciálem. Zkušeného diváka by měl ještě potěšit konec, který nejde v zajetém klišé, co se přeživších týče. Jako celek je Sea Fever průměrná jednohubka, ale pokud chcete kvalitu, pusťte si raději komerční Underwater. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No tak infekcia je už všade. Nad povrchom sa vznáša nesmrteľný covid, na ktorého náš premiér hodil atómovku, no nezmizol covid, ale pre novinármi premiér. A pod povrchom rozkazuje zas nejaká želatina. Nuž čo už, film bol síce svojim námetom lákavým ako pre asociála riedidlo, no nakoniec bol vzrušujúci ako katechizmus pre ateistu. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mýlit hodnocením idiotů, kteří v recenzích uvádějí kupříkladu že loď (uprostřed otevřeného oceánu!) "uvízne na mělčině". Film má velmi dobrou atmosféru, kvalitní dramaturgii a gradaci a v neposlední řadě zajímavé postavy s věrohodnou psychologií. Pro příznivce originálních, osobitých hororů, nikoliv konzumních prefabrikátů určených masovému publiku a blbovi s nejhorším vkusem na CSFD, jasná volba. ()

Galerie (84)

Reklama

Reklama