Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, že si občas čeští distributoři musí asi dokazovat, že „na to mají“, a přijít v názvu filmu s nějakou jadrností, přičemž ekvivalenty „zkurveného“ patří mezi nejoblíbenější, ačkoliv se film v originále jmenuje například 11:14. Ne, nejde o žádné utkání, ale o čas, protože právě za minutu čtvrt na dvanáct v noci je osudový moment po všechny hrdiny Zkurvené noci. Ta ale nepracuje s žádným vygradovaným dějem nebo vývojem postav, protože za celých těch osmdesát minut filmu sledujete akorát cca dvacetiminutovku času příběhu, během níž se řadě postav stane dost věcí. A vy je z pohledu každé musíte prožít a odhalovat mozaiku toho, co se během tohoto časového úseku skutečně stalo. Problém je, že navzdory slibnému začátku pak nejpozději od půlky sledujete, jak hrdinové dělají zcela předvídatelně to, co dělat musí. A vy víte, co to bude, protože pokud máte alespoň něco málo usuzovacích schopností, složíte si hrubý obraz událostí poměrně rychle dohromady. A ten zbytek už moc myšlenkově podnětný ani zábavný není, třebaže v je v něm spousta tarantinovské inspirace: absurdní situace, uklízení mrtvol, mrtvoly v kufrech, mrtvoly na silnici, penisy na silnici, střelba za absurdních okolností, neobvyklé krádeže a spousta cynicky ironických náhod. Bez nich by koneckonců Zkurvená noc ani nedržela pohromadě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ale o to podarenejšia, milšia a šikovnejšia originálna hračka, plná prekvapení, zaujímavých hereckých výkonov a nečakaných rozuzlení. Pripravte sa na dlhú, predlhú noc v zaspatom mestečku, ktoré nie je až také zaspaté. Noc je zvláštny čas a tomu odpovedajúce veci sa počas nej aj odohrávajú. Kto navštevuje požičovne, myslí si o klamlivých propagačných obaloch svoje. Teraz je ale veta "V štýle Mementa a Loly" blízko k pravde. Tým je povedané všetko; komu sa dotyčné snímky páčili, bude sa baviť. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Od filmu s takovým názvem jsem nečekala zázraky... Ne, že by ten název neseděl, ale originální "11:14" by mě navnadilo lépe. Už za úvodní silniční titulky jsem byla odhodlána dát nějaká procenta, ovšem následující děj mě vcucnul a dal tušit, že se nezastavím na jediné hvězdičce. Na amerických silnicích je veselo, smradi se tam opíjejí, jedni roupama nevědí co dělat, jiní shánějí peníze, do toho se motají zmatení rodiče a tak má místní policajt napilno, až mu nestačí pouta ani místo ve služebním vozidle. Morbidní mozaika tragických událostí se postupně skládá dohromady a tak jsem byla poněkud nemile překvapená závěrem, který nastal příliš brzy a vlastně nechal osudy zúčastněných otevřené. Nijak by mi nevadilo, kdyby "Zkurvená noc" pokračovala dalších 15 minut a přinejmenším naznačila, kam doběhli Hillary Swank a Shawn Hatosy, případně jak si nakonec se situací poradili ti tři (vlastně čtyři:-)) kokoti v dodávce - podařilo se přišít, byli dopadeni? Nedotaženost tedy zamrzí, na druhou stranu jsem se dobře bavila, černý humor fungoval, v nejmenším mě nezmáhal spánek, tak nezbývá, než pochválit herce (pro jednou dobrý dabing) i režiséra a dát palec nahoru. 77% Dodatek pro Richieho666 (a SPOILER!): Jestli ono to nebude tím, že (jak bylo patrné z rozmlženého záběru na silnici) řidič pád těla neviděl a předpokládal, že zabil chodce sám;-). U nás v Absurdistánu žádný důvod k panice, ale v USA by se s ním za zabití v opilosti nemazlili ;-). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Támhle na ulici leží lidskej penis. Někdo by ho mohl hledat." 23:14h je nebezpečnej čas. Když tou dobou sedím za volantem, tak zastavím a minutku čekám. V tuhle dobu totiž z mostu padají mrtví chlapi, nechávají se srážet nevěrný holky a občas proletí vzduchem ufiknutej penis. Zkrátka nebezpečná část noci. Zkurvený noci, ve který platí Murphyho zákony naprosto dokonale. Já jsem se přitom bavil mnohokrát a taky jsem zpozoroval zvláštní úkaz. Ačkoli jsem hodnej kluk a snažím se lidem pomáhat, tak tady jsem nelitoval nikoho. Všichni šli svýmu neštěstí naproti a proto se osudu a scénáristovi rozhodně do cesty nepletu. A taky už nikdy nebudu souložit na hřbitově opřenej o náhrobek. Není to tak bezpečný, jak to vypadá. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Detailne poskladaný thriller z jednotlivých zdanlivo nesúvisiacich príbehov. Scenár je to prepracovaný a presne to nakonec všetko do seba zapadne. Aj filmové spracovanie je pomerne dobre urobené. Snáď možno keby sa niektorí herci trocha viac posnažili. Lenže toto všetko som už neraz videl. "Zkurvená noc" je zasa ďalší film, ktorý sa mi čoskoro vyparí z hlavy. Ale pozeralo sa na to fajn. *** ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)
  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)

Reklama

Reklama