Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Richie666 

všechny recenze uživatele

I kdybych pominul fakt, že pravděpodobnost rozhodnutí se k dobrovolnému nacpání zmostuspadnuvší mrtvoly do vlastního auta pouze za účelem skrýt své řízení v opilosti je asi tak velká, jako že se zítra samovznítí starosta Varšavy, spokojen bych pořád zdaleka nebyl. Sice jsem se nenudil, zato jsem si po skončení filmu uvědomil, že mě bavilo jen prvních zhruba deset minut. Postupné prokousávání se dějem od začátku ke konci s tím, že každé další sousto je Vám dopředu jasné, a že konec jste už měli možnost vidět na začátku, nepůsobí zdaleka tak efektivně, jak by mohlo. Zápletku tkvějící v rozpitvávání jistého objektu (v tomto případě času kolem jedenácté večer) z několika různých pohledů či osudů už jsme mohli vidět v jiných filmech, a to v podstatně lepších provedeních. ()

oje 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální pojetí, kdy film přibližuje několik různých nápaditých dějových linií, protínajících se v okamžiku autonehody. Protože jednotlivé příběhy zaberou vždy jen okolo čtvrt hodinky, film příjemně odsýpá. Postavy jsou zajímavé, některé linie fakt dobré, některé dobré a zbylé ujdou. Temnotu atmosféry a nálady osudové noci chvilkami rozeženou náznaky humoru, jenž s otevřenou náručí nevítám, a tak by se ještě našel prostor na zlepšení. Největším kladem a přínosem zábavy tak zůstává rychlý sled změn prostředí i postav, který dodává fajn spád. Podobnou povedenou protínačkou osudů je To co dýchám. Alternativa: Air I Breathe. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ale o to podarenejšia, milšia a šikovnejšia originálna hračka, plná prekvapení, zaujímavých hereckých výkonov a nečakaných rozuzlení. Pripravte sa na dlhú, predlhú noc v zaspatom mestečku, ktoré nie je až také zaspaté. Noc je zvláštny čas a tomu odpovedajúce veci sa počas nej aj odohrávajú. Kto navštevuje požičovne, myslí si o klamlivých propagačných obaloch svoje. Teraz je ale veta "V štýle Mementa a Loly" blízko k pravde. Tým je povedané všetko; komu sa dotyčné snímky páčili, bude sa baviť. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Vyžívam sa v mozaikovito riešených príbehoch. Keď spočiatku skladačka viacerých obrazov, záberov a príbehov dostane na konci ucelenú jednoliatu podobu. V tomto prípade to nie je spleť prekvapivých a nečakaných udalostí v pravom slova zmysle, lebo dejová postupnosť je viacmenej ľahko predvídateľná, ale na druhej strane dobre sa na to všetko pozerá. Potešil dokonca aj tanečník Swayze, ktorý ma svojou postavou bavil asi najviac. Hlasno ma rozosmiala aj scéna, keď si Patrickov pes vychutnáva na prednom skle auta rozťapnutý hamburger a vyzerá to tak, že sú to vlastne zbytky človeka :). 70% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Promiň, že mi to tak trvalo !! Hledal jsem něco většího.." ;) Já taky čekal něco většího !! Dostalo se mi pouze Marckse hrajícího si na Tarantina s bijákem, který ve své druhé půli již negraduje, pouze dovysvětlovává a nablble opakuje.. Není co hádat.. A tak se lze jen dohadovat, zda lze považovat za větší zločin pěkně počesku zkurvit název bijáku, nebo zkurvit jeho potenciál.. Protože biják, který tak pěkně polopatisticky ukazuje, že z okénka se nemočí, že benzinky, zvlášť ty, v nichž pracujete, se nevykrádaj, že bez řidičáku se nejezdí či že na hřbitově se nepíchá, si nelze úplně neužít.. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (3)

  • V roku 2019 bol herec Henry Thomas skutočne zatknutý za jazdu pod vplyvom alkoholu, tak isto ako postava Jack, ktorú stvárnil vo filme. (ShortyIC)
  • Postava Buzzy byla podle původního scénáře muž. Když si ho Hilary Swank přečetla, byla touto rolí nadšená. Přemluvila Grega Marckse, aby scénář přepsal, aby ji mohla hrát. (don corleone)

Reklama

Reklama