Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Doma vlastnim cely trojzvazkovy Dumasov roman, ktory mi ostal po dedkovi. Precital som ho asi trikrat. Nadherny pribeh, dokonala pomsta, neuveritelne zive postavy a ich pribehy. Citatelova mysel si moze len predstavovat tu velkolepost. Tato filmova adaptacia sa teda mojim predstavam skoro nepriblizila. Bieda. Neodporucam. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nechť je tento film na věčné časy a nikdy jinak znám jako Umučení Crista. Nechť se James Caviezel kaje za tuto závěrečnou zkoušku kurzu "kterak hrát tím či oním způsobem naprosto zničené postavy." Nechť Kevin Reynolds oblékne košili žíněnou a přísahá, že k žádné knize už více nepozvedne svůj vilný zrak s úmyslem zprzniti ji adaptací. Nechť všichni svatí chrání odvážlivce, jenž by do přehrávače svého disk s filmem tímto vložil a nebezpečí infarktu se vystavil. Nechť se Monte Cristo, který zde panny nevinné svádí a lidi mečem jako mordýř potulný vraždí, navěky propadne do pekla filmového zapomnění. Nechť se konec harlekýnový vlastním cukrem udáví. Nechť divák případný ve zdraví přežije tyto úklady záludné a kletbou jadrnou je ze světa sprovodí. Amen. ()

Reklama

Historik 

všechny recenze uživatele

Volná adaptace Dumasovy předlohy. Já uznávám, že filmaři mají právo s literární předlohou naložit volněji, nemusí natočit otrocký přepis, ale výsledkem by neměla být takováto vulgární a plytká adaptace. Veškeré montecristovské kouzlo se někam vytratilo a zůstal zcela obyčejný film o pomstě zahraný průměrnými herci bez charismatu, kterým by měl oplývat alespoň titulní hrdina. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Při jedné plavbě se loď, na které se plaví i Edmond Dantes (James Caviezel) a Fernand Mondego (Guy Pearce) dostane na ostrov Elba, kde se oba setkaji se zatčeným Napoleonem. Ten předá Edmondovi dopis pro svého přítele, a tím nahraje Fernandovi do karet. Ten totiž svému "příteli" ukrutně závidí - naprosto všechno, úspěchy i přítelkyni, proto jej udá úřadům. Edmond je zatčen za vlastizradu, a uvězněn v nejkrutějším vězení. Roky plynou, a na Edmonda postupně všichni zapomínají. Ale on nezapomíná, a den za dnem přísahá všem zrádcům pomstu. Za pomoci přítele Abbého se postupně prokopová ven z vězení, a po jeho smrti se mu opravdu podaří utéct. Abbé mu před smrtí prozradí úkryt legendárního pokladu, a na scénu vchází tajemný Hrabě Monte Christo... Narozdíl od ostatních jsem se zcela odpoutal od předlohy Alexandra Dumase, a jen se bavil filmovým zpracováním. Sice je kostra příběhu jasná, takže o hlavního hrdinu strach mít nemusíme, ale Reynoldsovy inovace mi nikterak nevadily. Oba hlavní aktéři jsou náramně charismatičtí, a naprosto skvěle na mne působil Guy Pearce - jeho slizoun je tak skvěle zahraný, až se mi z něj chvilkama zvedal žaludek. Takže já zpracování chválím a film doporučuju!... ()

mkubalikova 

všechny recenze uživatele

S Hrabětem Monte Cristo mám ten problém, že zatím žádná adaptace nenaplnila mé představy. Knižní předlohu mám strašně ráda. Tam, kde televiznímu seriálu, či minisérii nechybí prostor jít více do hloubky děje, bohužel mu ale ve všech případech chybí vhodný hrdina. Naopak, když už najdou slušného hraběte, nemají k dispozici dostatečnou stopáž. Hm tahle adaptace je 17. Doufejme, že se jim to do dvacítky podaří nějak zkloubit! 50% ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Príbeh v knihe začína priplávaním Faraóna do prístavu v Marseilles. O tom, čo sa stalo na ostrove Elba, sa dozvedáme z rozprávania hlavného hrdinu. Tvorcovia filmu sa však rozhodli túto časť deja radšej natočiť než len prerozprávať. (ČSFD)
  • Bílé puntíkované šaty s květinovým vzorem na živůtku, které má na sobě Dagmara Dominczyk (Mercedes Iguanada) v kanceláři monsiňora Villeforta, jsou ty samé, co měla na sobě Julia Sawalha (Lydia Bennet) při pozorování Wickhamovy jízdy na koni v seriálu Pýcha a předsudek (1995). Ten samý kostým měla také Ruby Bentall(Mary Bennet) na plese Meryton Assembly v seriálu Lost in Austen (2008). (HappySmile)

Reklama

Reklama