Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že jsem na Kiss hodně vyrůstal a jsem fanoušek, takže se mi film líbil výtečně. Sedmdesátá léta zapadla do filmu dokonale, humor je skvělý, narážky jsou super. Hlavně se na filmu podíleli samotní Kissáci, tak to přeci nemůže být špatné. Jediné, co bych vytknul, že má film docela dost chyb v datech. Normálně v tomhle vážně nejsem detailista, ale fandové si toho všimnou. Každopádně slyšet písničky i jiných skupin, a ne jenom Kiss, je slast pro uši. Každý fanoušek tenhle film musí vidět. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Je to neskutečně akční, svižný, často natočené s obrazem rozděleným na 2-3 záběry - prostě aby se do těch 91 minut vešlo co nejvíce :) Fanatická obliba skupiny KISS, která vládla světu v 70tých letech a čtveřice kluků, kteří jsou tak rozliční :D Nábožensky fanatická matka, jejíž neustálé upozorňování na víru v Boha mi už lezla na nervy, touha po získání lístků a nic jiného v tu chvíli pro kluky neexistovalo :) Každý si ten večer prožil něco unikátního a jako perlička na konec ten koncert :) Prostě bomba :) Je to šílené, dostatečně prdlé, ale úměrné zábavě, aby to nezabředlo jen v kupě písniček skupiny KISS a nebo zbytečného plácání o ničem :) ()

Reklama

MrPierc 

všechny recenze uživatele

I když nejsem moc fanda tohoto žánru, tak vás ten film nenechá chladným, protože každý zná tu odhodlanost, když po nečem toužíte a konečně se vám to vyplní a ještě k tomu s partou nejlepších kamarádů! E. Furlong a jeho zvratky mne při stripu opravdu rozesmáli, James DeBello hrál skvěle týpka, co si užívá naplno! Film má velmi dobré gagy, ale hlavně výbornou doprovodnou hudbu, která vás dostane do varu. * Všimněte si té černovlasé holky, co se zamiluje do bubeníka - je to ta bláznivá holka (Melanie Lynskey) z Dva a půl chlapa! ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Parta nejlepších kámošů se chystají na koncert sví nejoblíbenější kapely KISS, jenže se to zvrtne a až moc katolicky pobožná matka Džeremáji Brůse (jednoho z party) spálí všechny lístky a syna zavře do kostela. Jeho kámoši se vydávají Džere máju zachránit a někde splašit lístky. Cestou je čeká vtipný dobrodružství, zapeklité situace a taky diskanti. Nehorázná prdel, na kterou se vždycky rád kouknu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

I keď ide o slušnú porciu zábavy a film nenudí, jedná sa len o ďalší prírastok do rodiny 'road trip movie', v ktorá je natoľko početná, že tu zaujme len jeden z mála. Napriek tomu som bol ale prekvapený dobre fungujúcej a netradičnej polhodinke, ktorá to celé zachránil a tak film neurobil hanbu ani skupine Kiss. 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Jednou z protestujících matek před koncertem Kiss je i Pamela Bowenová, bývalá žena Paula Stanleyho (rozvedli se v roce 2001). (liquido26)
  • V autě udělá Christine poznámku o tom, že Kiss určitě někdy v budoucnu nazpívají disco song. Kluci se jí vysmějí, ale ve skutečnosti Kiss rok poté, co se film odehrává, disco song skutečně napsali. Jedná se o jejich nejznámější píseň "I Was Made For Loving You Baby." (liquido26)
  • V roce 1978 odehráli Kiss v Detroitu dvě představení, 20. a 21. ledna. Ani jedno z nich se nekonalo v COBO Hall jako koncert ve filmu. Oba koncerty proběhly na Olympia Stadium. (liquido26)

Reklama

Reklama