Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

pepo 

všechny recenze uživatele

Agresivnejsia verzia Zemeckisovho I Wanna Hold Your Hand. Postavy su tu vsak bohuzial nesympaticke hovada v najhorsich tradiciach 90's teenagerskych komedii. Ma to vsak super hudbu, cele to pekne slape a obcas som sa dobre zasmial. A navyse KISS mam rad a ich koncert som si velmi uzil. Slusny dobovy zanrovy nadpriemer za silnejsich 6/10. Spominany Zemeckisov debut je vsak uplne ina liga ()

Katarine 

všechny recenze uživatele

Tohle je přesně ten typ filmů, na který se ne jen dá dívat, ale taky se u něj parádně pobavíte. Herci hráli nezkušené puberťáky velice přesvědčivě a k tomu doprovodná skvělá hudba skupiny Kiss a dalších rockových pecek. Klidně bych si troufla dát i ty 4*, ale když tohle porovnám s jinými čtyřhvězdičkovými filmy, takových kvalit zas komedie nedosahuje, tudíž zůstanu ještě trochu při zemi. ()

Reklama

ivishka 

všechny recenze uživatele

Vždycky mě baví takové ty hudební "road" filmy, které mají určitý start a cíl. Je jasné, že to s hlavními hrdiny dopadne dobře a všichni budou šťastní atd... Ale přesto mě baví sledovat jejich trapasy a překážky na cestě za lístkem na koncert skupiny Kiss :-). Nejsem tak úplně fanouškem rocku, ale třeba se k tomu časem dostanu a i přes tohle všechno jsem si tenhle film oblíbila. Herecké výkony super, zápletka super, šílená věřící matka byla skvěle na facku a Melanie Lynskey byla v miniroličce taky skvělá :-). Jeden z těch nejlepších hudebních filmů pro které mám slabost. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Parta nejlepších kámošů se chystají na koncert sví nejoblíbenější kapely KISS, jenže se to zvrtne a až moc katolicky pobožná matka Džeremáji Brůse (jednoho z party) spálí všechny lístky a syna zavře do kostela. Jeho kámoši se vydávají Džere máju zachránit a někde splašit lístky. Cestou je čeká vtipný dobrodružství, zapeklité situace a taky diskanti. Nehorázná prdel, na kterou se vždycky rád kouknu. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

I keď ide o slušnú porciu zábavy a film nenudí, jedná sa len o ďalší prírastok do rodiny 'road trip movie', v ktorá je natoľko početná, že tu zaujme len jeden z mála. Napriek tomu som bol ale prekvapený dobre fungujúcej a netradičnej polhodinke, ktorá to celé zachránil a tak film neurobil hanbu ani skupine Kiss. 70%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • V autě udělá Christine poznámku o tom, že Kiss určitě někdy v budoucnu nazpívají disco song. Kluci se jí vysmějí, ale ve skutečnosti Kiss rok poté, co se film odehrává, disco song skutečně napsali. Jedná se o jejich nejznámější píseň "I Was Made For Loving You Baby." (liquido26)
  • Amandu Finchovou, která v baru sbalí Hawka, hrála přítelkyně Gena Simmonse, Shannon Tweedová. (liquido26)
  • Když vyndá Jamova matka desku "Love Gun" z gramofonu, dívá se na stranu 2. Nicméně píseň, která jí málem utrhla uši, "I Stole Your Love" se nachází na straně jedna. (liquido26)

Reklama

Reklama