Reklama

Reklama

Je konec sedmdesátých let a čtyři teenageři se vydávají na koncert skupiny Kiss. Jako správní vášniví fanoušci se nenechají ničím odradit a nezastaví je ani fakt, že koncert je beznadějně vyprodaný.
V Detroit Rock City, příběhu o dospívání, se čtyři američtí středoškoláci snaží za každou cenu sehnat lístky na koncert své oblíbené skupiny Kiss. V průběhu jedné neobyčejné noci každý z nich prožije trýznivé i veselé momenty, jak je jejich urputná touha vidět své favority, staví proti autoritám, rodičům a neodbytnému vlivu disko hudby. Co začne jako nadšená honba za fantastickým rockovým zážitkem, se mění v sérii zašmodrchaných a komických nehod, s jediným hlavním cílem - získat možnost svobodně si splnit svůj sen. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z 70tek a do toho motiv jízdy na koncert KISS a ktomu je servírován soundtrack plný skvělé rockové muziky. Někdo si řekne "hele není toto Waynův svět?". Tak trochu jen toto je v modelu teens komedie koukatelné, zábavné a díky té hudbě příjemné. Nu takže kdo máte rádi Kiss a nejen Kiss a taky jste jednou zažili jízdu na koncert snů, nenechte si ten film ujít. U mě vede zmlácení diskoboyů! god gave rock n roll to you ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ujetá a bláznivá komedie. Ty jsou ale kolikrát nejlepší. A tady se to příběhu vyplatí snad na tisíc způsobů. Celý to natočení je totiž dost bláznivý, ale když se na něj zvyknete, tak to podle mě zvládnete. Samotný film je parodie na sedmdesátý léta a Kissáky a točí se kolem party mladejch. Takže se do toho přimotá fakt celá řada scén kolem ženskejch, chlastu a tak. No klasickej metalovej vejhul. Náhodou jsem si všiml komentáře od mandese, který tu s takovým vypětím drtí komentáře na rozpočty a docela mě ty čísla zarazili. Rozpočet: 34 mega, tržby celosvětově 4 mega...takže jsou tvůrci třicet mega ve skluzu. Zajímavý. Film samotnej ale určitě špatnej není. Ale já osobně jsem o něm třeba nikdy neslyšel. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Když se jede na koncert skupiny Kiss musí to vypadat odvázaně. Čtyři oddaní fanoušci ani nic jiného nechtějí než se pořádně zmrskat a hlavně získat lístky na téměř vyprodaný koncert. Pro to, aby uviděli svoje idoly hodlají udělat snad všechno na světě a striptýz v zaplivaném baru jednoho z těch čtyř výtečníků je toho jasným důkazem. Trapas za trapasem a docela svižně podáno a natočeno. Andrews, Huntington, DeBello a Furlong jsou perfektní. Něco málo k dokonalosti chybí, ale kdo se chce pobavit v rytmu rockových Kiss si tohle může bez obav dát bez nutnosti pomalovaného obličeje. 80% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Asi jsem čekal, že to bude ještě o něco nařachanější, ale i tak je to celkem jízda, kde pro mě ale vítězí parádní písničky nad samotným obsahem filmu. Ten má dobré momenty, některé scény v Detroitu jsou super (striptýz, zpověď), ale celkově to není úplně takový odvaz, jaký jsem čekal. Tohle mělo být ještě trochu ostřejší. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

"Don't you know what "KlSS" stands for? Knights In Satan's Service! ; Satan, Satan...Santa. They're the same letters. They're the same guy. It's the same friggin' guy!" "Uctívání Satana a drogy blízko našich dětí." A já říkám, radši nechat mladý hudbě a hudbu mladým, než aby skončily naše děti uctíváním Boha, protože to je uBohost, když jeden Otčenáš spraví vše, co děláme blbě. Například je třeba trochu krotit radost, vyhrajete-li lístky na svou nej kapelu, páč když v afektu zapomenete sdělit svý nacionále, nespasí vás ani Zdrávas a vy se pak můžete prodírat kostely, stripkluby a sámoškami či dělat nedobrovolný sparingpartnery wrestlerským nadějím, abyste se na něj prodrali. Ale ty "nejnevydařenější" akce jsou nakonec retrospektivně stejně ty nejlepčí! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (26)

  • Čtveřice hlavních hrdinů jsou členy hudební skupiny Mystery. Každý z nich symbolizuje jednu postavu ze skupiny Kiss a ve filmu má dokonce i odpovídající partnerku. Hawk představuje zpěváka a kytaristu Paula Stanleyho a skončí se supermodelkou. Jam představuje Petera Crisse a jeho dívka se jmenuje Beth (podle písně, kterou Peter Criss pro Kiss napsal a zpíval), Lex představuje Gene Simmonse a jeho dívka se jmenuje Christine (podle Simmonsovy písničky Christine Sixteen). Trip představuje Ace Frehleyho a jeho dívka je poněkud extravagantní a vypadá jako z vesmíru. (liquido26)
  • Během koncertu Kiss se v jedné písni mění Stanleyho kytara z Gibson Flying V na Ibanez Iceman. (liquido26)
  • Při zkoušce v garáži hraje Trip na kytaru, která se začala vyrábět až v roce 1996. Činely na Jamových bicích se začaly vyrábět až v roce 1999. (liquido26)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno