Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Norma Rae žije se svými dětmi na jihu Spojených států a pracuje jako dělnice v přádelně bavlny. V továrně jsou pro dělníky tvrdé podmínky, musí pracovat za minimální mzdu a vše si nechat líbit. Až když přijede z New Yorku aktivní odborář a začne lidem tvrdit, že jestli chtějí mít vyšší životní úroveň, tak si ji musí vybojovat, začne být Norma aktivní a pomáhá vytvořit i v této továrně odbory. (MVanis)

(více)

Recenze (32)

misterz 

všechny recenze uživatele

Čakal som podstatne viac, niečo dramatickejšie a obsažne zaujímavejšie. No žiaľ dočkal som sa iba priemerného životopisného príbehu plného hluchých, nezáživných miest a minima emócií. Šťastie, že aspoň tie herecké výkony neboli zlé, hlavne herečka v hlavnej úlohe bola výborná. Škoda, film mal na podstatne viac. V tomto spracovaní to však stačí len na priemer. 60/100 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $22,228,000Tržby Celosvetovo $22,380,000║ krkolomne chcú odbory pretlačiť do firmy, no ale je to celé bez lepšej šťavy, vôbec to nestrhne, Sally Field je zláta a slušné hrá ale to je asi tak všetko čo si z tohto filmu človek odnesie /40%/ ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Martin Ritt opät so silne sociálnou témou. Táto by sa páčila hlavne komunistickým agitátorom, aj keď sú v nej aj typicky západné prvky, ako promiskuita či rasizmus, ktoré proste sú a príliš sa neriešia. Film je sympatický hlavne tým, že je bližší normálnym ľuďom vďaka hlavným protagonistom, ktorí sú bežní robotníci, majú nemanželské deti, bývajú v rodičovskom dome a riešia bežné problémy, väčšinou peňažného a zdravotného charakteru. Snívajú svoje malé sny a divák im proste musí fandiť. Rozdiel oproti ostatným filmom je aj to, že vidieť postavy naozaj makať, a nie len sa promenádovať s kopou voľného času, akoby žiadnu prácu ani nemali. V prípade hlavnej hrdinky by som si vedel predstaviť aj lepšie obsadenie, Sally Fieldová sa mi zdala na rolu mladá, ale nie je to nič neprekonateľné a dá sa na ňu zvyknúť. ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Zláštně vedený film s několika silnými momenty. Zároven mi ale připadalo, že některé motivy divně promrhal. A vzhledem k tomu, že už na mě působil tim opravdu "starým" dojmem v negativním slova smyslu, přiklonil jsem se jen k průměrné známce. Herecky to bylo velmi slušný - Leibman docela sympaták. Tématika žel neni moc chytlavá, ikdyž bych řekl, že i v těch dnešních hyper, super by takovýhle zapálence potřebovali jako sůl :-) ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Trochu zklamání. Můj velký oblíbenec Martin Ritt nedodal svému filmu onu podmanivost, která zdobí jiná jeho skvělá díla, což je u režiséra s tak velkým potenciálem přímo zločin. Naštěstí využil jinou svou mimořádnou schopnost. Opět je celý film vytříbený bezchybným charakterem postav, obzvláště Sally Field, která tenkrát měla slušný zevnějšek. I Bridges starší a Ron Leibman předvedli kvalitní herecký projev. Inteligentní film se slušnými herci, ale bohužel bez poutavosti. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama