Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aby se stala královnou, musela získat Césara. Životní osudy nejslavnější Egypťanky v americkém filmu. Nová dvoudílná verze slavného příběhu vášní, intrik a válek, které osudově zasáhly do života slavné egyptské královny Kleopatry. Její příběh začíná v roce 47 před naším letopočtem. (oficiální text distributora)

Recenze (36)

Ex_Machina 

všechny recenze uživatele

Keď sa niekto pokúša urobiť remake svetovej klasiky z roku 1963 mal by mať na to prostriedky a hercov. Jednotlivé scény nemajú tú správnu hĺbku, jednotlivé bitky sú odfláknuté a celé to pôsobí uponáhľane. Taktiež mi tu bytostne chýba slávna kobercová scéna. S originálom sa to ani nedá porovnávať, no aby som iba nehanil, tak kostýmy boli na úrovni a Leonor Varela bola ako Kleopatra naozaj krásna. ()

flanker.27 odpad!

všechny recenze uživatele

Caesar přijede do Egypta a vůbec se nezajímá o Pompeia. Možná proto, že tu žádný Pompeius není a Caesar přijel "vybírat daně"? Žádný koberec, žádná Arsinoe, myslím, že snad ani ten Ptolemaios se neobjeví. No zkrátka jsem tenhle nehistorickoneumělecký nepodarok kdysi dávno (asi před 15 nebo více lety, ani netuším, jak jsem se na profilu tohoto filmu ocitl právě teď) vypnul asi po půlhodině, někde ve chvíli, kdy Kleopatra hystericky zařvala "oni pálí moji knihovnu". ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ona je ta Leonor Varela hezká holka, o tom žádná, ale také je to příšerná herečka. Stejně tak je špatným Caesarem Timothy Dalton, příšerným Antoniem Billy Zane a Graves může být vším, ale rozhodně ne Octavianem. Jo, oháklí byli pěkně a výprava taky ušla, ale jinak to bylo to nejpříšernější zpracování Kleopatry, jaké jsem měl kdy možnost vidět. A to i včetně té české muzikálové.......nesnášim muzikály! 10% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Taková roztomilá pohádka na dobrou noc, pokud máte rádi tmavé bradavky prosvítající skrz světlou látku a ženy si necháváte doručovat v kobercích. To se bude na co dívat. Pokud ovšem míváte choutky, že byste si postelovou politikou mohli přičichnout k mnohem větší říši, než je ta vaše, tak se můžete těšit maximálně na staříka, který se nechá zavraždit a ještě při tom ukazuje křečáky, nebo na kulturistu s parukou. Nebo si prostě můžete lehnout před televizi, civět na ni a v reklamách snižovat zvuk, jak se to u televizních filmů dělá. ()

mahler 

všechny recenze uživatele

Pro porovnání s Kleopatrou z roku z roku 1963 je tento dvoudílný televizní film svižnější, akčnější a jednodušší. Po historické stránce pak ještě mnohem víc nepřesnější. Postavy jsou rozseknuty do děje vcelku jednosušše - Caesar, Antonius - hodní /Brutus, Octavian - hajzlíci a Kleopatra - prostě žena která se přes postel snaží hájit zájmy své i své země = tak trochu děvka. Kostými i výprava jsou na tv produkci na slušné úrovni a hlavně má film k dispozici trio kvalitních herců - Dalton, Zane a Graves a jednu kočku - Leonor Varela. Navíc podtrženo krásnou hudbou Trevora Jonese. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (5)

  • V skutočnosti počas Caesarovej vraždy Octavianus v Ríme nebol. Do Ríma sa vrátil až keď sa dozvedel o Caesarovej smrti. (Arsenal83)
  • Film bol natočený v Londýne (Anglicko, Veľká Británia) a Agadir a Ouarzazate v Maroku. (Arsenal83)
  • Film byl natočen na motivy románu "Memoirs of Cleopatra" Margaret George. (Terva)

Reklama

Reklama