Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Pamatoval jsem si, že na mě svého času film fungoval, a dnešní repríza ukázala, že se po těch letech nic nezměnilo. Přestože mám rád hororový žánr, nezavrhuji ani snímky, které jej kombinují s humorem. Musí to ale být kombinace vydařená. Ani by mě nenapadlo tvrdit, že je Fakulta hororem; ona tedy není ani komedií, protože si tvůrci vzali od obou žánrů jen něco, aby z toho ve výsledku vznikla životaschopná fúze. Nejvíc mě ovšem překvapil fakt, že mi vůbec nevadila silná neoriginalita scénáře. Tvůrci ve filmu ostatně otevřeně přiznávají inspiraci Invazí zlodějů těl, nezastírají, že téměř okopírovali scény z hororové perly The Thing (1982), jejímž jsem skalním fanouškem, a právě tady jsem sám sebe překvapil nejvíce. Zatímco by mě to u jiného filmu vytočilo do červených hodnot, tady mi to nejen nevadilo, ale dokonce mě to pobavilo. Nejspíš to bylo způsobeno tím, že jsem cítil, jak se tvůrci snímku nebrali příliš vážně a chtěli diváka jen pobavit, aniž by si potřebovali připsat cizí zásluhy. Přesně takhle na mě totiž celá tato záležitost působila; jako nekomplikovaná zábava říznutá napětím a několika drsnějšími scénami, u níž může divák v pohodě relaxovat a neztrácet dobrou náladu. Alespoň já jsem to tak měl. / Poučení: U sledování tohoto filmu radši na chvíli zapomeň na drogovou problematiku a školní masakry. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Williamsův scénář k Fakultě je o stupínek slabší, než byly Vřískoty. Rodriguezova režie je zase o něco málo skromnější, než v Od soumraku do úsvitu. Což však neznamená, že dohromady to nemůže tvořit skvělou podívanou. Může a taky tvoří. Perfektní soundtrack, průměrný scénář s několika fakt hodně vydařenými momenty, možná průměrná, ale stoprocentně sedící režie a výtečné herecké obsazení. Wood se drží svého sladkého projevu, ale alespoň za to dostává pořádně zahulit (hodně drsnej je především úvod s lampou). A Harnett je fakt hodně cool, bezesporu jeho nejlepší role i výkon... ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý Rodriguezův horor se spoustou známých jmen. Film vychází z Invaze zlodějů těl a vůbec se tím netají. Všichni obyvatelé tohoto malého města jsou totiž postupně ovládnuti mimozemskými parazity. Jen malé skupině studentů se daří odolávat a bojovat proti nim. Chvíli jim trvá, než přijdou na to, jak je porazit. Na svou dobu má film dost dobré vizuální efekty. Dobře působí i atmosféra, jen děj je dost ohraný. "Nažer se tohohle!" ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Kdybych nevěděl že Robert Rodriguez má rád film VĚC řekl bych že Fakulta je její sprostou vykrádačkou, takhle se to při troše dobré vůle dá považovat za poctu. Střední škola jako místo útoku celkem sedí atmosféra tu taky je pár lekaček... K tomu připočteme dobré herecké výkony a hyperdobrý výkon Roberta Patricka, který si roli extrémně užívá a máme velice slušnou zábavu. Prostě jsou filmy co vás strašně chytnou napoprvé a potom už nic moc, a pak jsou filmy jako "Fakulta", na které se jde koukat pořád dokola. ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vše je zde tak, jak se na teen horor sluší a patří. Rodriguez natočil parádní odreagovávačku s výbornou hudbou, sympatickým obsazením a vším, co mé srdce potěší... Možná někoho překvapí, že se Fakulta umístila na druhém místě mého osobního žebříčku, ale vysvětlení je prosté. U jiného filmu se mi nestalo, abych si ho pustil 4x za sebou a myslím, že už ani nestane. Můj osobní kultík. (OBELIX TOP FILM - #2) ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Cameo si zde střihl dlouhodobý kamarád režiséra Rodrigueze Harry Jay Knowles, je to ten chlapík se zrzavými vlasy a brýlemi, kterému ošetřuje Rosa Harper (Salma Hayek) zranění na ruce. (Stocki)
  • Kromě písniček americké skupiny The Offsprings zní v podkresu při záběrech na školu a procházející se studenty také kytarový motiv ze slavné písně „Another brick in the wall“ od Pink Floyd. Jejíž text je mimochodem satirickým popisem učebních metod a vzdělávacího systému na školách. (TomKey)
  • V jedné scéně se Marybeth (Laura Harris) ptá na cestu do ředitelny, tou potetovanou dívkou, která ji ukáže směr je sestra režiséra Roberta Rodrigueze, Christina. (Stocki)

Reklama

Reklama