Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Robert natočil sračky typu Spy Kids, ale taky kultovní kousky jako Desperado a Od soumraku do úsvitu. Fakultu bych zařadil někde mezi. Není to žádná super podívaná, ale určitě zase nějak neurazí. Skoro by se dal tento film označit za jeho nejvíce originální. Ve většině jiných se totiž hlavně vykrádá. Velké plus pro film je určitě slušná herecká sestava, jednoznačné mínus naopak vidím v dnes již hodně špatných tricích. 60% ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Vše je zde tak, jak se na teen horor sluší a patří. Rodriguez natočil parádní odreagovávačku s výbornou hudbou, sympatickým obsazením a vším, co mé srdce potěší... Možná někoho překvapí, že se Fakulta umístila na druhém místě mého osobního žebříčku, ale vysvětlení je prosté. U jiného filmu se mi nestalo, abych si ho pustil 4x za sebou a myslím, že už ani nestane. Můj osobní kultík. (OBELIX TOP FILM - #2) ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jedinej mimozemšťan na týhle škole jsi ty." Již dlouho mám podezření, že žiju mezi samými mimozemšťany a tento snímek mé podezření jednoznačně vyvrátil. Oni totiž poněkud alergicky reagují na drogy a tato alergie se v mém okolí rozhodně nevyskytuje. Ale abych se vrátil k filmu, tak mě hodně bavil vyřehtaný trenér Willis a byl jsem celkem napnutý z toho, kdopak je královna, kdopak už je nakažený a kdopak zachrání svět. Nakonec byla má zvědavost ukojena, jenže jsem cestou musel přežít mnoho nepřítomných pohledů, vyceněných kusadel a zejména šílené brýle na tvářičce Jordany Brewster. A to mě zase až tak moc nebavilo. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Aliens have taken over the fucking school!“ Rodrigueze a spol. je především nutné ocenit za to, že se The Faculty (nadání, schopnost) plné odkazů a narážek nebere ani na vteřinu vážně. Mě například docela zaujal nápis na tabuli při hodině literatury (Kill Your Television). Proslýchá se nyní, že na herringtonskou Střední školu lupičů těl berou bez přijímaček, stačí prý jen naráz vypít galon stolní vody.. ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Spíše než horor je to postmoderní hříčka s divákem, který už má něco nakoukáno, takže kromě Věci třeba pozná i kompletně vykradený ústřední nápad z Invaze lupičů těl (a film se tím netají, postavy tam na ty filmy přímo vzpomínají). A třebaže to ke konci hodně ztrácí dech, Rodriguez tehdy ještě uměl natolik svižně vyprávět, že to vlastně ani nevadilo a fajnšmekr si užil. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • V jedné scéně říká Delilah (Jordana Brewster), že je Portugalka. Ve skutečnosti umí Jordana plynule mluvit portugalsky, jelikož jako malá žila s rodiči čtyři roky v brazilském městě Rio de Janeiro. (Stocki)
  • Pro zobrazení královny byly využity loutky. (griph)
  • Cameo si zde střihl dlouhodobý kamarád režiséra Rodrigueze Harry Jay Knowles, je to ten chlapík se zrzavými vlasy a brýlemi, kterému ošetřuje Rosa Harper (Salma Hayek) zranění na ruce. (Stocki)

Reklama

Reklama