Reklama

Reklama

Mariachi

Trailer

Obsahy(1)

Osamělý mariachi (hudebník) přichází do malého města v Texasu, do města, o kterém si myslí, že mu přinese štěstí. Vše, co chce, je být muzikantem jako jeho otec, dědeček a pradědeček. Ve stejné době přichází do města zabiják. Oba muži mají na sobě černý oblek a v ruce pouzdro na kytaru. S tím rozdílem, že hudebníkovo pouzdro obsahuje jeho milovanou kytaru a zabijákovo je plné zbraní. Dochází k jejich záměně a hudebník je nucen vyměnit kytaru za jeho zbraň a bojovat proti nebezpečnému a nemilosrdnému podsvětí za pomoci majitelky místního baru, do které se zamiluje. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (219)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Legendami opředená (léky nafetovaný pokusný králík Rodriguez v potu krve šetřící na rozpočet, dva opravdoví kaskadéři měnící převleky, kompletně vymyšlené závěrečné titulky – za vším stál Rodriguez sám) low-budget stylovka, která pro akci znamená to, co Jacksonovo Bad Taste pro splatter. Mnohokrát omletá klišé dostala nový cool kabátek, který režisér spíchnul pomocí jednoduché kamery, úsměvných fines (zrychlený obraz při vytáčení telefonu) a pořádné porci nadhledu, která tenhleten mix road & revenge movie drží pohromadě. Samozřejmě, kritik se šťouralem v tom uvidí pouze nezdařené stylistické cvičení pro pozdější jízdu, žánrově zatížený fanda naopak velmi svojskou guilty-pleasure zábavičku s tušenou předzvěstí něčeho většího. ()

srbak 

všechny recenze uživatele

Dobre, Mariachi stal Rodrigueza asi tak 5 korún (aj to je možno už trochu veľa) a slúži to ako milý návod pre začínajúcich režisérov bez skúseností, ale viac menej to je tak všetko - nič zaujímavé, začne to, skončí to a u mňa ešte ak pridáme ten pocit nenávisti Rodrigueza, no na Oscara to nebude :-). ()

Reklama

Divočák 

všechny recenze uživatele

El Mariachi je amatérský film a to se nedá jen tak schovat. Hlavní hrdina má hlas jako padesátiletý kastrát, o nějaké hraní se snad nikdo ani nesnaží a kameru Rodriguez nejspíš někomu ukradl z narozeninové oslavy. Ale o to přeci vůbec nejde. Na amatérský film je to totiž sakra dobré! Rodriguez hýří nápadem a talentem v každé druhé scéně, nadšení pro filmařinu na vás čouhá z poza každého rožku a když se zamyslíte v jakých podmínkách a za jaký rozpočet celý film vznikal - všechna čest. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Velký rodinný film o tradičních mexických hodnotách, zvycích a morální síle zúčastněných aneb krásně laciná a lacině krásná zábava, která ztrácí dech pouze ve vypjatých emocionálních scénách, které jsou kamenem úrazu, ač jedna zcela bravurně paroduje kultovní rádoby horror I spit on your grave. Režie je více než zdatná, ovšem těžko říci, zda bych si to celé tak zajímavě užil bez znalosti pozdější (paradox) Rodriguezovy tvorby. Takhle jsem si alespoň vychutnal celý herecký ansábl, kterému vévodí hlavní hrdina, jenž svou vizáží připomíná mix Stanislav Gross/Steve Guttenberg. Pohodová jednohubka, po které sice nic nezůstane, ale možná dostanete chuť na další.... ()

no2 

všechny recenze uživatele

8/10 - Desperado a dokonce i pokračování Once Upon a Time in Mexico mám hodně rád, takže jsem uvítal, že konečně zhlédnu i Rodriguezův debut El Mariachi. Co se týče názorů na srovnání Mariachiho a Desperada, vidím, že existují dva tábory - jedni nízkorozpočtový debut velebí a Desperado již vidí jako méně originální a zábavné, druzí oceňují Mariachiho jako zdařilou prvotinu, ale vrcholem je pro ně pokračování s A. Banderasem. Osobně se řadím spíš k té druhé skupině. Dějové zvraty v Mariachim jsem si užil stejně jako v Desperadu; hlavní hrdina je sympaticky naivní kytarista, na rozdíl od Banderase se nejedná o žádného tvrďáka, ale spíš o romantického dobrodruha, co jde za svým štěstím, ale má prostě smůlu a nakonec je rád, že si po těch všech zhmotněných nočních můrách zachrání alespoň holý život... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (28)

  • Mnoho střelných zbraní použitých ve filmu jsou skutečné zbraně zapůjčené z místní policejní stanice. Režisér Rodriguez také zmínil,  že byl často problém vypálit z nich více jak jednu ránu, než se zasekly. (HectorHagman)
  • Děj filmu se odehrává ve městě Acuña. Odkazy na toto město se později objeví hned v několika filmech od Quentina Tarantina. V jeho filmu Kill Bill 2 (2004) se hlavní protagonistka Beatrix Kiddo (Uma Thurman) setkává s majitelem bordelu a zároveň šéfem gangu Acuna Boys působící právě v mexické Acuñe. Menší odkazy v podobě fast-foodových kelímků „Acuna Boys“ se objeví i ve filmech Grindhouse: Auto zabiják (2007) a Jackie Brown (1997). (LucasAbelle)
  • Filmový zvuk byl zaznamenáván na běžný kazetový magnetofon s mikrofonem, ale sekvence s pitbull teriérem byly natočeny speciálně tak, aby mohl Rodriguez synchronizovat zvuk a obraz později. (Sufferer)

Reklama

Reklama