Reklama

Reklama

Outsider

(seriál)
  • USA The Outsider
Trailer 2
Krimi / Drama / Fantasy / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 9 h 29 min (Minutáž: 49–60 min)

Tvůrci:

Richard Price

Předloha:

Stephen King (kniha)

Hrají:

Ben Mendelsohn, Jason Bateman, Cynthia Erivo, Bill Camp, Mare Winningham, Paddy Considine, Julianne Nicholson, Yul Vazquez, Jeremy Bobb, Marc Menchaca (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Desetidílný seriál Outsider, inspirovaný stejnojmenným bestselerovým románem Stephena Kinga, sleduje policejního detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn), který se pustí do vyšetřování vraždy jedenáctiletého Frankieho Petersona, jehož zohyzděné tělo bylo nalezeno v lesích Georgie. Tajemné okolnosti obklopující tento děsivý zločin přimějí Ralpha, stále truchlícího nad nedávnou smrtí vlastního syna, aby do případu zapojil netradiční soukromou vyšetřovatelku Holly Gibneyovou (Cynthia Erivová). Doufá, že její nadpřirozené schopnosti pomohou vysvětlit nevysvětlitelné. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (285)

Happens 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po prvotním neskutečném nástupu, neskutečné atmosféře, která je tvořena především strhujícím audiem, ale také famózní kamerou, kdy děj je natolik dvojznačný, že to vypadá na grandiózní detektivní případ, no ale pak dochází k jistému přelomu, kdy máme doplera z Witchera, co nám popapává děti zvlášť zavrženíhodným způsobem. Takže dramatická detektivka se mění na duchařský blábol. Nicméně oceňuji atmosféru. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Řádná dávka hutné atmosféry linoucí se od začátku až téměř do konci, kde atmosféru vystřídá krvavý a překvapivý masakr. Sice se to v pár bodech liší od předlohy, ale i tak s ledovým klidem prohlašuji, že se jedná o jednu z nejlepších Kingovek za poslední roky. Ben Mendelsohm je konečně po 100+1 záporných rolích kladný a zde přímo exceluje. Další věc je naprosto temně atmosférická hudba, která skutečně navozuje napínavou hutnou atmosféru. Konec už je takový slabší, čekal bych něco jiného, ale budiž. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Sme len skupina znepokojených občanov.“ Prižmurujem oko a udeľujem štvrtú hviezdu, pretože hoci to v druhej polovici príliš spomaľuje a stáva sa to zdĺhavým a miestami až wtf kurióznym (na matku-bitkárku tak skoro nezabudnem), minimálne prvých 5 - 6 dielov je skvelých. Dominuje im nemilosrdne mrazivá, znepokojivá atmosféra čohosi temného a zlého, čo preniklo do sveta normálnych, racionálnych ľudí, ktorí si to všimli a začali na to reagovať. Lenže „ono“ nie je hlúpe a, keď vycíti, že sa okolo neho sťahuje slučka, začína reagovať. Čo v praxi znamená, že finále bude tradične kingovsky krvavé. Okrem toho musím oceniť až na pár výnimiek výborný kasting (mimo Mendelsohna ma zaujal Bill Camp z Dámskeho gambitu ako právnik a Jeremy Bobb z Knicku ako jeho pravá ruka). Na niektorých dieloch sa podieľal legendárny spisovateľ Dennis Lehane (Tajomná rieka, Zbohom baby) a povedal by som, že je to na tom dosť poznať. Je to zvláštne: kým u knihy ma bavila skôr jej druhá (hororová) polovica, u seriálu to bolo presne naopak. S manželkou sme to pozerali počas toho, ako sme boli dva týždne doma zavretí s covidom a musím uznať, že vhodnejší seriál sme si asi vybrať nemohli: je to "zlé", ponuré, drsné, tragické a temné. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Outsidera bych přirovnal k növému Shyamalanovému Servantovi, kdy z excelentního náběhu se postupně vytrácí veškeré pozitiva seriálu a poslední díl absolutně pohřbí veškerou budovanou snahu předtím. Od začátku výborný nápad, skvělá doprovodná hudba a kvalitní herci i postavy (možná jen škoda, že Jason Bateman se tady ohřál sotva 2 díly), zejména hlavní postava "šišlajícího" detektiva byla pro seriál charakteristická a správně úderná. Bohužel to, co se v prvních dílech jevilo jako největší tahoun, a to atmosféra, napětí a mysteriozní/hororová myšlenka, se postupem času ztrácelo a poslední díl jenom nenápaditě a bezmyšlenkovitě zakončil tuhle desetidílnou sérii. Žádné vysvětlení, za čím se tady 9 hodin honili, zádný velkolepý závěr ani nic podobného. Naštěstí seriál nemá vyloženě úplně hluché místa, kdy bych se doslova nudil, ale ubrat výplňové scény a zkrátit to o 2 díly by nebylo na škodu. Lepší 3 hvězdy, ale za to finále prostě výše nepůjdu... ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

Outsider je už druhý seriál podle Stephena Kinga, který mě vůbec neunesl. Castle Rock jsem ani nedokoukal a upřímně nedokoukat tohle by bylo asi to nejlepší rozhodnutí. Ze začátku je to fakt slibný, ale pak se začne tak hrozně moc vléct...já mám rád když se buduje atmosféra, ale tady už to fakt hraničí s totální nudou. Dlouhé, předlouhé scény, které často nikam nevedou. Když už ten seriál tolik vsází na tu atmosféru, tak by člověk čekal alespoň nějaký krásný mindfuck finále. Nenene. Poslední díl je fakt hrozná blbost, která v podstatě splachuje celý vývoj do hajzlu. Tak hloupé vyústění by si odpustili snad i naši krajané v např. Specialistech nebo podobných hovnech co tu běží už mnoho let a na které jsem alergický. HBO mě fakt hrozně zklamalo. A pro všechny kdo tady vychvalují tu atmosféru - pusťte si Mindhutera, který má atmosféru stejnou a finále skvělé a to aniž by tam bylo nějaké nadpřirozeno nebo bez předlohy od Kinga. Hrozně jsem se nudil a nejradši bych ty průměrné 4* snížil... ()

Galerie (123)

Zajímavosti (5)

  • Ve chvíli, kdy Holly (Cynthia Erivo) čeká na autobus, zazní z televize zpráva o mizení dětí ve městě Derry, což je fiktivní město, ve kterém se odehrává děj mnoha knih Stephena Kinga, například i zfilmované knihy To (2017). (Kubohnat)
  • V seriálu je řečeno, že syn detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) umřel na rakovinu, nicméně v novele je nepřítomnost jeho syna vysvětlena tím, že je na letním táboře v Michiganu. (NiWi)
  • Ve scéně, kdy autobus nabourá do svodidel, je před nehodou vidět pravotočivá zatáčka. V průběhu nehody je to zatáčka levotočivá (autobus si poškodí pravý bok), po zastavení se však objeví záběr na pravotočivou zatáčku, i když mírnější. (Lasmen)

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Ještě více Kinga

Ještě více Kinga

14.07.2020

Knihy a příběhy Stephena Kinga jsou v Hollywoodu v posledních letech extrémně populární. Snad žádný jiný autor nedostává takovou péči, jako právě King. A nyní byly oznámeny hned tři nové adaptace.… (více)

Reklama

Reklama