Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poručík Rosenthal se přidává ke skupině v okamžiku, kdy jedna z posádek dosáhne milníku. Ponorkový bunkr v Brémách se podruhé stává cílem útoku. (Apple TV+)

Recenze (17)

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborný díl. Nejen o létání a bojích je služba u letectva. Ale přesto, mise pokračují, ztráty rostou… Člověk se pak nediví, že naši 311. peruť přeložili Britové z Bomber Command ke Coastal Command, protože ty ztráty posádek při náletech na Německo a okupovanou Evropu byly pro čs. letectvo v exilu, s nízkými zálohami personálu, dlouhodobě neúnosné. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračujeme prakticky okamžitě, kde se minule končilo (20.8.1943) a to útěkem Williama Quinna z Belgie. Velice zajímavé a osvěžující. Bohužel to epizodě vydrží 10 minut. Pak děj najednou poskočí do Anglie o měsíc dopředu (16.9.1943) a začne se tančit a žvanit na celých 20 minut. Pak hop zase na chvilku za Quinnem. Pak přijdou na řadu opět Brémy (8.10.1943), ale trochu jinak. Tentokrát z pohledu mechaniků (co čekají na základně), aby se děj vyhnul přílišnému pitvání se v sestřelení jedné z postav. Prakticky veškerý děj se odehrává na zemi. Po fantastické minulé epizodě až moc znatelný propad. Skákání mezi lokacemi a časem je zbytečné a neplní roli změny dynamiky děje. ()

Reklama

Blackborne 

všechny recenze uživatele

Zatím se to jeví jako důstojný nástupce Bratrstva i Pacifiku. I když laťka je dost vysoko. Jediným malým mínusem je místy trochu lacinější VFX. Klidnější díl bez boje vůbec nevadí. Člověk má alespoň prostor proniknout do nitra některých postav a seznámit se s dalšími okolnostmi mimo letadla. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidět jiné aspekty války perspektivou rozdílných postav je super, ale k těm postavám jsem si stále i v polovině seriálu nevytvořil vztah. Navíc se stále přidávají další a další. Vůběc by mi nevadilo například více epizodní zapojení na jeden konkrétní nálet, který by se vážně rozebral do hloubky ala Peleliu trilogie v Pacifiku. Zatím jsem ze seriálu v rozpacích, protože z toho bohužel kouká nejslabší zástupce této válečné trilogie. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začíná to být po čertech dobré a opravdu dost se směji u komentářům některých místních znalců letecké války nad Evropou a ,,seriáloznalců'' , kteří tohle dílo neustále srovnávají s Band of Brothers (proč ne s Létajícím Čestmírem? Tam se taky lítá a má to taky několik dílů! :-). Tento díl je tak trochu skrytou poctou Robertu Morganovi (ve filmu se jmenuje jinak) a jeho osádce, která jako první první se svojí B-17 dokončila operační turnus 25 misí nad nepřátelským územím. A utvrzuje mne v tom i ten nízký průlet nad letištěm, velením zakazovaný, se kterým měl Morgan nejeden průser. Ten poslední mu byl ale pochopitelně tolerován. Ano ta B-17 F je slavná Memphis Belle. A takto to nějak reálně vypadalo, když dosedli. Ve filmu  Memphis Belle jejejich Fortress po jejich poslední misi rozsekaný a zralý do šrotu, čímž jen filmaři udělali příběh napínavější. Kluci z osádky Memphis Belle tak ukázali ostatním, že se s obrovskou kupou štěstí, odvahu a profesionalitou ona magická hranice 25 misí jde překonat. Pak bylo na výběr. Jít domů a propagovat letectvo a armádu aby se war bonds jen sypaly a aby další chlapci z farem se hlásili na rekrutovacích místech. Případně s nějakou tou peckou navíc byli uzeměni a dělali instruktory na základnách nováčkům. Jejich zlkušenosti totiž byly neocenitelné, leč nepřenositelné. A ti největší šílenci překecali velení a dali si další operační turnus, kdy statisticky nebylo moc šancí jej dokončit... To byl případ i Roberta Morgana, který po návratu do USA a splnění své povinnosti v rámci propagandy se přeškolil jako pilot na modernější B-29 Superfotress a šel házet bomby na Japonce do Pacifiku. Válku tenhle hrdina (a asi i trochu  šílenec) přežil. Neuvěřitelný! Prostěc borec. V tomto díle se moc nelétá a nebojuje, ale vůbec mi to nevadilo a člověk rád s klukama pobyl na základně. * * * * * ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama