Reklama

Reklama

Hollywood

(seriál)
  • USA Hollywood
Trailer

VOD (1)

Epizody(7)

Obsahy(1)

V poválečném Hollywoodu se může skupinka ctižádostivých herců doslova přetrhnout, aby dosáhla svého a uplatnila se v showbyznysu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (108)

silentname 

všechny recenze uživatele

Som zvedavý, či sa to obnoví na druhú sériu. Úprimne som na to celkom zvedavý. Neviem aké som mal vlastne od "Hollywood" očakávania, no nakoniec ma to veľmi príjemne prekvapilo. Každopádne si treba na úvod uvedomiť jednu dosť podstatnú vec. Napriek tomu, že to miestami tak môže pôsobiť, tento seriál nie je tvorený podľa skutočných udalostí a záverečné finále je takisto absolútna fikcia. Každopádne je zaujímavé, že finálny film súperí so skutočnými filmami, ktoré boli vtedy natočené. Úprimne poviem ale, že ak by sa rozhodli tvorcovia Hollywood priniesť ľuďom bonus vo forme filmu "Meg", ktorý by sme si mohli na Netflixe priamo pozrieť a celé by to natočili naozaj, to by bolo niečo, čo by som si ozaj pozrel. Bez debaty by som bol zvedavý na film z roku 2020, ktorý by pôsobil ako keby ho natočili v roku 1947. Neviem čo si myslíte vy, ale ja by som bol za. Na filme musím pochváliť výpravu a herecké výkony. Obe stránky sú skutočne fantasticky zvládnuté. Vidíme Hollywood (alebo v tomto prípade Hollywoodland) v celej jeho kráse a rovnako aj celej jeho špinavosti. Mám rád postavy v seriáli a chcel som ich vidieť dosiahnuť svoj cieľ. V predposlednej epizóde som bol úplne vyvalený z toho čo sa udialo a je super, že epizóda nechala ten moment skutočne vyznieť. Aby nás potom v závere mohla prekvapiť skutočne skvelým finále. A hoci je to vymyslené, istým spôsobom by som si prial, aby to tak nebolo. Ak plánujú tvorcovia robiť pokračovanie, som tomu otvorený. Sem sa určite vrátim rád. Hodnotenie: A- ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

7/7 Krásná práce. Díky platformám typu Netlix je dnes možné realizovat něčí vlhké sny. V tomto případě vlhké sny Ryana Murphyho o tom, jak se po válce Hollywood změnil do skutečného Dreamlandu. Už jen proto stojí se na to podívat. Pokud patříte mezi diváky, kteří se na první dobrou budou dobře orientovat v odkazech na skutečný poválečný Hollywood, máte vyhráno. Je to svěží odvážný seriál, který respektuje menšiny a zároveň miluje glamour a hvězdy. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se na serial těšila, mám ráda starý Hollywood a tohle krásně přibližuje, jak to mohlo v té době chodit. Jsem ale k tomu malinko skeptická, hlavně k té homosexualitě, která podle mě tehdy nebyla tak očividná a to mi vadilo asi nejvíce. Chápu, že se Ryan snažil poukázat na to, jak by všechno bylo jinak, kdyby se některá tehdejší rozhodnutí jinak udělali. Ale prostě jsem malinko doufala, že to bude autentičtější než vymyšlené. Nicméně i tak se mi to líbilo. Musím ale na závěr říci, že doufám, že druhá série již nebude, úplně by to seriálu ublížilo, protože je jasné, čemu by se druhá série věnovala. Tahle série má své kouzlo, že ukazuje to, co nebylo v té době ani myslitelné, doufám, že si to tvůrci nepokazí. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Na začátku WTF - sice zajímavý, ale hnus, pak hmmm, to by šlo, a nakonec opět WTF, tak asi takhle bych shrnul svoje pocity z tohohle seriálu. Strašně rozporuplný pocit, někteří herci jsou super (spíš ti starší), někteří jsou naprosto hrozní a otravní (většina mladejch), Parsonse už asi bohužel vždy uvidim jako Sheldona - ale ne že by tomu tady pomohl a hrál o tolik jinak než ve své ikonické roli. Celkový dojem rozpačitý - ve skrze mě to bavilo, ale asi s milionem výhrad, takže 3 hvězdy. (Netflix, orig.) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Nic pro homofoby. Pořádně mě to chytlo až v polovině, když se rozjely přípravy filmu, ale pak mě tahle feel good pohádka o prorážení menšin v Hollywoodu nepustila, i když je odvyprávěná dost divoce, scenáristi se s tím neserou a sypou tam konflikty, které se vyřeší za deset minut, postavy hrozně vysvětlují sebe sama a cliffhanger s pálením filmu byl hodně laciný. Ale už během sledování jsem měl chuť natočit film a změnit svět. Parsons skvělý ve skvělé roli, obzvlášť v interakci s kouzelně štěněcím Pickingem jako Rockem Hudsonem. ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Asi polovina kostýmů, které můžeme vidět v seriálu, byly vyrobeny ručně. (SONY_)
  • Ačkoliv postava Camille (Laura Harrier) ve skutečnosti neexistovala, její příběh je částečně inspirovan herečkou Dorothy Dandridge, první černou herečkou nominovanou na Oscara za hlavní roli. (Kitcat)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama