Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra truchlí nad tragickou ztrátou a snaží se udržet říši pohromadě. Daemon se připravuje na válku. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

TostTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak to byla jízda, prvně opravdu nechutný potrat a pak se celý díl připravuje vlastně na další sérii a budoucí válku a ten konec je klasicky další extrémní zvrat který podle mě změní hru.    POZOR SPOILER! Je to až vtipné ten rozdíl mezi draky. Rhaenyra jich má možná víc ale zelení mají giganta, takže zklikvidovat dráčka jedním kousnutím není problém. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prva polovica epizody je dost silne depresivna a ukazuje silu a volu princezny Rhaeyry. Nahodny "darcek" od bieleho plasta - koruna a prezivsi necakany spojenec vsak spusti adekvatnu reakciu na zradu pri korunovacii. A zaver je nadhernou vzdusnou sceneriou. Osobne sa mi vsak najviac pacila podzemna scena spievajuceho Daemon-a v dracej sluji a odpoved jeho ohniveho obyvatela. Druha seria nam zrejme ponukne velkolepe sceny a velmi sa na to tesim. 85% ()

Reklama

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prima, konečně tomu člověk může dát aspoň 4*. Kdyby seriál vynechal těch 8 proplkaných a nudných epizod o ničem a začal devátou epizodou smrtí krále bez charismatu, nebyl by to zdaleka takový propadák. Finální epizoda série se konečně aspoň trochu přiblížila fenoménu GOT. Novopečená nepomazaná královna se sice původní opičce nevyrovná, z Démona se stal trochu podpantoflí chlapík a ani ostatní ansábl není pořád bůhvíco, ale Jan Legolas Žižka z rodu Targarienů to nakonec zachraňuje svým charismatem a sympatickou nasraností a nepřátelstvím. Byť mu koule byly trochu zapilovány, alespoň dle některých zdejších uživatelů, anžto v knize to prý neměla být nehoda, leč čiročirý bohapustý záměr... PS: Cha chá - von tady toho největšího frajera seriálu hraje největší jebo z Posledního království?  :-))  nee, fakt je to ten samej herec? ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten, kdo se o Píseň ledu a ohně zajímá více než skrze stížnosti na sociálních sítích, moc dobře ví, že první řada nemohla stihnout odvyprávět ty nejmocnější momenty celého příběhu, tudíž i všemi očekávané finále nepřináší velkolepou válku, nýbrž jen další z důvodů, proč k ní nakonec stejně musí dojít. Všemi možnými aspekty, které z Rodu draka dělají nadstandardní seriál, se ale epilog první sezóny pyšní a já se jdu posadit se slzou v oku do kouta nejen za smrt jedné z postav, ale hlavně za to, že dřív než za rok (a kus?) se navázání nedočkáme. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemysly z předchozího dílu táhnou i tuto epizodu. Daemon škrtí svého lenního pána absolutně bez následku. Stejná žena, kteá na poslední fyzický útok proti ní reagovala buď vztekem a nebo znetvořením prasete jehož krev pak měla na sobě několik hodin. Aemond je idiot. Ale jinak triky jsou skvělé. Bouřlivý konec nádherný. Příprava na válku dostatečně epická přestože nezabít Otta byla chujovina. Obecně seriál trpí tím, že ambice a nemilosrdnost jsou sprostá slova, což ve středověkém světě je zatracená chyba. Daemon zpívající Verithmorovi je krásně tajemné ale škoda, že na úkor Sunfyre. Celkově si myslím, že finále není tak dobré jako závěr první série Hry o trůny. Ale tento seriál splnil to co si předzvevzal to jest umožnit ASOIAF druhou šanci. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama