Reklama

Reklama

Tváří v tvář

(seriál)
Trailer 2

Série(3) / Epizody(24)

Vyšetřování dceřiny smrti uvrhá policejního komisaře do boje s mafií, policií i vlastním svědomím... Hvězdně obsazený mrazivý kriminální thriller sleduje Bjørna (vynikající Ulrich Thomsen) v zoufalé snaze vyšetřit na vlastní pěst smrt jediné dcery. Vyprávění je rozloženo do osmi prostředí a osmi výslechů, které promyšleně rozkrývají nejen faktické pozadí událostí, ale především psychologii a vztahy postav. Výsledkem je strhující psychologická studie kriminálního prostředí i patologických mezilidských vztahů. Vedle Ulricha Thomsena se v seriálu objeví celá plejáda předních dánských hvězd: Trine Dyrholmová, Katrine Greis-Rosenthalová, Lars Mikkelsen, Nikolaj Lie Kaas a další. (Česká televize)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (29)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Skandinávie ve své televizní vrcholové formě. Detektiv se na vlastní triko pouští do vyšetřování smrti vlastní dcery. Postupuje prakticky, věcně a každý díl tohoto seriálu dochází k až divadelnímu dialogu mezi detektivem a někým, u nějž vypadá, že s onou smrtí má cosi společného. No a jelikož se zde sejde současná smetánka dánského filmového řemesla, není tu o emoce a vybroušené dialogy nouze. V rámci detektivek minimalistická záležitost, ale s řadou skvělých nápadů, které Vás nutí sledovat dál. ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Solo pro Ulricha Thomsena, který samozřejmě patří do mé oblíbené partičky dánské herecké elity. A opět dokázal, že umí na jedničku a toho psychotickýho poldu a tátu na baterky si rozhodně užil. Velmi zajímavě podaná krimi o osmi dílech, velice komorní atmosféra a opět perfektně vystihnutá hloubka psychologie postav. V každém dílu Ulrich a k němu jedna postava, jako protihráč. Skvělými jmény se to jen hemží a pro mě jednoznačně, jako stěžejní čtvrtý díl, kde se střetne s Nikolou Šohajem, to je lahůdková podívaná. Vlastně jen konverzace v restauraci, ale přesto to jiskření a charisma mezi nimi je dokonalé. Je vidět, že spolu leccos natočili a jsou perfektně sehraní. Neobvyklá stopáž po 20 minutách, tomu vůbec neublížila, naopak. Tady moc akce nehledejte, tohle je hlavně pro milovníky konverzačního hodokvasu a skvělých hereckých výkonů. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrá kriminálka, ktorá zbehne ako voda, nakoľko každá časť nemá ani polhodinu. A pritom má čo ponúknuť, je plná obsahu, odpadla zbytočná vata. Navyše tu máme plejádu tých najlepších škandinávskych hercov. Myslím, že dobrá inšpirácia aj pre iných tvorcov - dobré krimi s výbornou atmosférou sa dá natočiť aj takto akoby z rýchlika. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno dle první série. 20 minutové epizody odehrávající se na jednom místě s dvěmi postavami, které mluví. Přestože je základ kriminální zápletka, kdy otec pátrá po smrti své dcery, ve výsledku je seriál více psychologickým dramatem, kdy se odkrývá charakter hlavního hrdiny a jeho vztah s mrtvou dcerou, kterou vlastně neznal. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Součástí vlny severské krimi, která se stala světovým pojmem, byla díla nejrůznějších kvalit a z řady z nich jsem měl pocit, že jde o dojení jalovice. Tváří v tvář je ale trefou do černého. Björn je inteligentní, analyticky uvažující a metodický vyšetřovatel dánské policie, který kvůli nedostatku empatie a uzavřené povaze poněkud ustrnul v kariéře - vlastně u policie už jen tak rutinně přežívá. Když dojde ohledat mrtvolu u nového případu, krátký pohled na tělo ležící na pitevním stole stačí, aby se do případu ponořil se vší rozhodností a bez ohledu na následky. Zemřel někdo, kdo mu byl nanejvýš blízký, a okolnosti jeho smrti odhalí a viníka vydá spravedlnosti, i kdyby měl zaplatit cenu nejvyšší. Série je prosta jakékoli vaty. Každý díl představuje jedno setkání se svědkem či podezřelým a následný dialog, který se rychle mění ve výslech nevedený právě v rukavičkách. Na konci epizod jsme vždycky o něco dál v odhalení nelichotivé minulosti Björna a jeho rodiny a o něco blíž jeho trpkému konci. Je to originální, dynamické a navíc podepřené účastí dánské herecké elity. Celkový dojem: 90 %. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (5)

  • Seriál bol natočený v Kodani (Dánsko). (Arsenal83)
  • Filippa Wallestam, šéfka služby Viaplay, ktorá seriál publikovala, povedala: „Inovatívny spôsob, akým Christoffer Boe predstavuje svoje postavy a ich dramatické príbehy, a spôsob, akým pomaly, ale isto rozvíja príbeh, je úplne jedinečný. Seriál Tvárou v tvár redukuje severský noir na to podstatné – napätie, psychológiu a štýl. Vytvára tak platformu pre nezabudnuteľné výkony a kinematografiu a pretvára možnosti celého žánru.“ (Arsenal83)

Reklama

Reklama