foto

Ulrich Thomsen

  • nar. 6.12.1963 (55 let)
    Næsby, Odense, Dánsko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ulrich Thomsen se narodil na dánském ostrově Fyn 6. prosince 1963. Po maturitě na střední škole odešel do USA, kde pracoval jako roznašeč pizzy. Po návratu v roce 1989 – 1993 studoval v oboru herectví v dánském národním divadle v Kodani. V roce 1993 hrál v několika divadelních hrách v Dánsku, např. Dr. Dantes Aveny, Mungo Park a Østre Gasværks Teater.

Jeho prvním filmovým debutem byl v roce 1994 hororový film NATTEVAGTEN (1994) od režiséra Oleho Bornedala. Od té doby hrál v různých filmových rolích ve filmu NEJVĚTŠÍ HRDINOVÉ (1996), ve filmu Susanne Bier SEKTEN (1997), ve filmu Anderse Thomase Jensena BLIKAJÍCÍ SVĚTLA (2000).

Průlom v kariéře přišel v roce 1998, kde hrál padoucha v bondovce JEDEN SVĚT NESTAČÍ (1998). Další jeho známé filmy jsou RODINNÁ OSLAVA (1998), BRATŘÍ (2004), ADAMOVA JABLKA (2005), KRÁLOVSTVÍ NEBESKÉ (2005), jako padouch ve filmu HITMAN (2007), HON NA ČARODĚJNICE A CENTURION (2010). Nyní hraje v remake filmu THE THING (2011).

Ulrich Thomsen získal několik prestižních ocenění, Filmland Award za nejlepší herecký výkon, získal také zvláštní cenu poroty za nejlepší herecký výkon. Byl pětkrát nominován.

Nyní má dvě děti.

NormadSoul

Herecká filmografie

Filmy

2018 I Krig & Kærlighed
2017 Darling
Zabijáci z maloměsta
2016 Komuna
V zárodku
2015 Léto '92
Mortdecai: Grandiózní případ
Skyggen af en helt
2014 Druhá šance
2013 Miraklet
Stunde des Bösen - In der Überzahl (TV film)
Velký sešit
2012 Aya
2011 Hon na čarodějnice
Věc: Počátek
2010 Centurion
Lepší svět
Poslední mlčení
2009 Entführt (TV film)
International
Lulu a Jimi
Tell-Tale
2008 Reservations
Střepy v hlavě
Ten, koho se bojíš
2007 Fremkaldt
Hitman
Učitelka
Ópium: Egy elmebeteg nő naplója
2006 Der Liebeswunsch
Nebezpečně výbušná trhavina
2005 Adamova jablka
Allegro
Království nebeské
2004 Bratři
Seržant Pepper
The Rocket Post
2003 Arven
Ins Leben zurück (TV film)
Otisk
2002 Den Gamle møller
Max
Zabij mě něžně
2001 Do toho
P.O.V.
Recept na lásku
Člověk v ZOO
2000 Blikající světla
Maries Herz
Solen er så rød
Váha vody
1999 Dybt vand (TV film)
Jeden svět nestačí
Tempo
Valgaften
1998 Baby Doom
Kys, kærlighed og kroner
Nattens engel
Rodinná oslava
1997 Royal Blues
Sekten
1996 Café Hector
Největší hrdinové
Portland
1995 Mappen (TV film)
1994 Nattevagten

TV seriály

2018 Dva světy (TV seriál)
Act Like You've Been Here Before (S01E06)
Shaking the Tree (S01E05)
The Lost Art of Diplomacy (S01E03)
další epizody (4)
2017 Dva světy (TV seriál)
The Crossing (S01E01)
2016 Banshee (TV seriál)
Requiem (S04E08)
Jiná pravda (S04E07)
Jednosměrka a konec (S04E06)
další epizody (8)
Černá listina (TV seriál)
Dr. Adrian Shaw (No.98): Conclusion (S04E08)
Dr. Adrian Shaw (No. 98) (S04E07)
The Thrushes (No. 53) (S04E06)
další epizody (10)
2015 Banshee (TV seriál)
Nakonec zaplatíme všichni (S03E10)
Ani Bůh si nebude vědět rady, co s tebou (S03E09)
Všechno, co jsem se naučil (S03E08)
další epizody (10)
2014 Banshee (TV seriál)
Kulky a slzy (S02E10)
Návrat domů (S02E09)
Odplata (S02E08)
další epizody (9)
2013 Banshee (TV seriál)
Šílená posedlost (S01E10)
Mizerný šachista (S01E09)
Budeme žít věčně (S01E08)
další epizody (10)
Banshee Origins (TV seriál)
2011 Ti, co vraždí (TV seriál)
Zlá krev 2/2 (E06)
Zlá krev 1/2 (E05)
Hranice nemožného (TV seriál)
Diethylamid kyseliny lysergové (S03E19)
2010 Muži z Blekingegade (TV seriál)
Epizoda 5 (E05)
2009 Muži z Blekingegade (TV seriál)
Epizoda 4 (E04)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 2 (E02)
další epizody (4)
2007 V síti CIA (TV seriál)
2005 Alias (TV seriál)
Takové obyčejné úterý (S04E13)
2000 Labyrinten (TV seriál)
1999 Naja fra Narjana (TV seriál)
1996 Bryggeren (TV seriál)
Charlot og Charlotte (TV seriál)

Dokumentární

2005 Making of 'Sergeant Pepper'

TV pořady

2004 Bodilfesten 2004 (TV pořad)
Ceremonia de clausura del festival de cine de San Sebastián (TV pořad)
2001 Viva (TV pořad)

Režijní filmografie

Filmy

2016 V zárodku

Scenáristická filmografie

Filmy

2016 V zárodku

Producentská filmografie

Filmy

2016 V zárodku

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(51)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace