Reklama

Reklama

VOD (1)

Strhující milostný příběh, který zachycuje celoživotní přátelství dirigenta a skladatele Leonarda Bernsteina s Felicií Montealegre Cohn Bernsteinovou. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (114)

eLeR 

všechny recenze uživatele

Nuž, niekto si pýta od Ježiška Potterov prútik a niekto dirigentskú paličku. Ale k veci .. veľmi slušná réžia, dosť dobré herecké výkony Bradleyho a Carey, muziky mohlo byť aj viac .. ale mám pocit, že Maestro bol primárne o vzťahu medzi Leonardom a jeho osudovou ženou. Dostala som viac, ako som čakala. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper v roce 2018 uchvátil všechny diváky a kritiky svým režijním a scenáristickým debutem Zrodila se hvězda. Tento úspěch se pokusil po pěti letech zopakovat a zabojovat o Oscary s životopisným dramatem o dirigentovi a skladateli Leonardu Bernsteinovi. Na snímku se ale bohužel dají pochválit jenom výborné masky a taky výkon Carey Mulligan v roli Bernsteinovy manželky. O titulním hrdinovi se během dvou hodin nedozvíme skoro nic, ani to, proč byl ve světě hudby tak uznávaným mistrem. Zklamání. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Nějaké srdce v tom bije, o tom žádná. Ale taky to svým do očí bolavým způsobem moc škemrá o ceny. Nedokázalo mě to vtáhnout. Vlastně do ničeho. Do hudby. Do Maestrova života, lásek, aférek, k dětem. Pouze při dirigování orchestru jsem si všimnul Maestrovi síly i života ve filmu. Vše mezitím je klasika, která je velmi(!) nezáživným způsobem divákovi servírována, jako by šlo o showreel herectví a dobového filmu... Ačkoli mohou být herecké výkony přesné, nedokázal jsem se zbavit dojmu, že obě hlavní role velmi často přehrávají. Je to až úkaz. Sledoval jsem herce, kteří hrají dobře, ale pořád jsem cítil, že jsou to herci co hrají... dobře. Postavy, nikoli herce, jsem vnímal opravdu jen málokdy. Nebýt poslední fáze filmu, kterou jsem si napůl prošel, asi by mě Maestro Bradleyho Coopera nechalo naprosto chladným. V poslední třetině jsem konečně i zapomněl, že sleduji herce a film začal konečně žít, paradoxně s s tím co se začalo dít. Jakoby poslední třetina byla tím nejupřímnějším z celého filmu. To všechno předtím je “jdeme si pro ceny”. Já škodolibě doufám, že ne. Vyhoněnina. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Černobílý, vysoce stylizovaný úvod nejen baví, ale i dokáže představit postavy a jejich základní problémy. S přibývající stopáží je však osobní projekt Bradleyho Coopera stále rutinnější a línější, až nakonec vyšumí úplně. Leonard Bernstein by si zasloužil trochu odvážnější pomník. Více zde. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Tady asi můžeme chválit Bradleyho Coopera a Carey Mulligan za jejich výkony a nutno dodat, že to bude zasloužené. Problém tohohle filmu pro mě bylo to, že jsem se u něj nudil a když věřím, že skutečný příběh Bernsteina byl zajímavý, tak tady mě vůbec nebavil a neměl jsem potřebu se o něj více zajímat. ()

Galerie (214)

Zajímavosti (15)

  • Bradley Cooper dával pokyny operátorom kamery pri hraní na kameru tak, že sa k nim prihováral, keď bol otočený chrbtom, alebo im dával gestá, keď bol mimo záber. (Arsenal83)
  • Bradley Cooper sa dostal pod paľbu kritiky židovských umelcov a organizácii, že na stvárnenie Bernsteina nosil protetiku. Napríklad anglická židovská herečka Tracy-Ann Oberman napísala, že "ak Cooper nedokáže rolu zahrať sám, tak ho neobsadzujte - najmite židovského herca. Ak dokázal zahrať Josepha Merricka (rola Slonieho muža vo West End Theatre) s vážnymi deformáciami tváre bez protetiky, potom by mal byť schopný zvládnuť hrať židovského muža takisto bez protetiky“. Bernsteinove deti však obhajovali Cooperovo použitie protetiky na stvárnenie ich otca a uviedli, že s Cooperom spolupracovali počas celého procesu výroby filmu a že ich „otec by s tým bol v pohode“.  (Arsenal83)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Spielberg našel svého Bullitta

Spielberg našel svého Bullitta

18.11.2022

Známý režisér Steven Spielberg (Mnichov, Jurský park) zdá se našel svůj další projekt. Bude jím „remake“ akční klasiky se Stevem McQueenem (Le Mans, Sedm statečných) Bullitt. Vedle toho už pak tvůrce… (více)

Reklama

Reklama