foto

Matt Bomer

  • nar. 11.10.1977 (38 let)
    Spring, Texas, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Matthew Staton Bomer se narodil 11. října 1977 ve městě Spring ve státě Texas, USA. Chodil na střední školu Klein High School s hercem Lee Pacem (Řekni kdo tě zabil). Oba hráli v neziskové divadelní organizaci Houston’s Alley Theatre. V roce 2001 Bomer odpromoval na vysoké škole Carnegie Mellon University v Pitshbughu v Pensylvánii a získal bakalářský titul v oboru výtvarného umění. Od malička prý chtěl být hercem. V show Elen DeGeneres potvrdil, že když mu bylo osm řekl matce o svém hereckém snu a dožadoval se agenta. Matku mu řekla, že si ho má sehnat sám. Tehdy to udělal, ale s velkým úspěchem se nesetkal.

Po absolvování školy se odstěhoval do New Yorku a hrál v divadle, než dostal malou roli Iana Kiplinga v seriálu ALL MY CHILDREN. Od roku 2001 ztvárňoval dva roky postavu Bena Reada v seriálu U NÁS VE SPRINGFIELDU. Po té se v seriálu VOLÁNÍ MRTVÝCH proměnil v Luca, nepříliš šťastnou lásku hlavní postavy Tru. Následně přišlo účinkování v NORTH SHORE a v thrilleru TAJEMNÝ LET s Jodie Foster. Ve slasheru TEXASKÝ MASAKR MOTOROVOU PILOU: POČÁTEK hrál postavu veterána z vietnamské války Erica. V roce 2007 si zahrál v krátkém seriálu TRAVELER. Pak přišla velká role Bryce Larkina v seriálu CHUCK.

V říjnu roku 2009 se Matt Bomer dostal k roli mazaného zloděje umění Neala Caffreyho, který aby se dostal z vězení nabídne svou pomoc agentovi FBI Peteru Burkovi (Tim DeKay) v seriálu VE SLUŽBÁCH FBI. V roce 2011 se představil jako Hanry Hamilton, 105 let starý muž, který dá svůj „čas“ Justinu Timberlakovi ve snímku VYMĚŘENÝ ČAS. V roce 2012 se můžeme těšit na film MAGIC MIKE, kde si zahraje striptéra. 10. dubna 2012 bude mít premiéru patnáctá epizoda třetí série seriálu GLEE, ve které si Matt zahraje Coopera Andersona, staršího bratra Blaina.

Matt neustále okupuje žebříčky nejpřitažlivějších mužů. V roce 2011 ho BuddyTV zvolila Nejvíce sexy mužem roku. Matt v únoru 2012 přiznal světu, že je gay. Žije s partnerem Simonem Hallem a vychovávají spolu tři děti Kit, Walkera a Henryho.

Gigi "Gee.Rocks" Nordström

Herecká filmografie

2017 B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations
2016 Sedm statečných
Správní chlapi
2015 American Horror Story: Hotel (TV seriál)
Bez kalhot XXL
Monty Clift
2014 American Horror Story: Freak Show (TV seriál)
Space Station 76
Stejná srdce (TV film)
Zimní příběh
2013 Neporazitelný Superman
2012 Bez kalhot
Úplně normální (TV seriál)
8 (divadelní záznam)
2011 Vyměřený čas
2009 Glee (TV seriál)
Ve službách FBI (TV seriál)
2007 Chuck (TV seriál)
Traveler (TV seriál)
2006 Amy Coyne (TV film)
Texaský masakr motorovou pilou: Počátek
2005 Tajemný let
2004 North Shore (TV seriál)
2003 Volání mrtvých (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)
1952 U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Dokumentární

2003 War Birds: Diary of an Unknown Aviator

TV pořady

2015 The 41st Annual People's Choice Awards (TV pořad)
2015 MTV Movie Awards (TV pořad)
2014 The 68th Annual Tony Awards (TV pořad)
66. Emmy Awards (TV pořad)
2013 39th Annual People's Choice Awards, The (TV pořad)
2012 People's Choice Awards 2012 (TV pořad)
2011 Katie Chats (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace